غذاهایی که عامل سردرد میشوند، روزنامه شیراز نوین
آیا تا بهحال به این موضوع فکر کردهاید که غذاها نیز میتوانند باعث بروز سردرد شوند؟ اینکه شما از چه رژیم غذایی پیروی میکنید میتواند عامل اصلی سردردهای مزمن شما باشد. توجه داشته باشید که شما با اصلاح برنامه غذاییتان میتوانید این مشکل را تا حد زیادی از بین ببرید. به گزارش بهداشت نیوز، در ادامه 6 مورد از مواد غذایی سردردآور را به شما معرفی خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.
حواستان به پنیرها باشد: به عقیده برخی از متخصصان پنیر جزو مواد غذایی ایجادکننده دردهای میگرنی است. نتایج بررسیهای متعدد نشان میدهد که آمینهای موجود در ترکیب برخی از پنیرها مانند «تیرامین» میتواند باعث بروز میگرن و تشدید آن شود. افراد مبتلا به میگرن نسبت به پنیر حساس هستند و بهتر است از پنیرهای تخمیر شده بپرهیزند. اگر اهل مصرف پنیرهای خارجی مانند کممبر یا رکفور هستید، بیشتر حواستان را جمع کرده و از مصرف آنها خودداری کنید.
ماست پرچربِ زیاد، ممنوع: نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان میدهد که میزان بالای چربی خون میتواند عاملی برای بروز دردهای میگرنی شود. این محققان به مدت ۱۲ هفته روی ۵۴ بیماری میگرنی بررسیهایی انجام دادند. به این ترتیب که جزئیات بیماری و رژیم غذایی آنها را به طور دقیق بررسی کردند. سپس میزان چربیهای مصرفی این افراد را ۲۰ گرم کاهش دادند. همین مسئله باعث کاهش شدت و مدت دردهای میگرنی شد. اگر شما هم میگرن دارید بهتر است از مصرف مواد غذایی خیلی چرب بهخصوص لبنیات بپرهیزید.
مراقب وزنتان باشید: به عقیده متخصصان بین شاخص توده بدن و حملات میگرنی ارتباطهایی وجود دارد. نتایج برخی پژوهشها روی افراد دچار چاقی مفرط نشان میدهد که این افراد بیشتر دچار میگرن میشوند و بعد از کاهش وزن تأثیر زیادی در کاهش و بهبود این بیماری مشاهده میشود. با این حال این مسئله هنوز در حد یک فرضیه است و تا به حال به اثبات قطعی نرسیده است؛ اما محققان به همه افراد توصیه میکنند که وزن خود را در حد ایدئال نگه دارند تا سالمتر زندگی کنند.
نان، پاستاها و کیکها: رژیمهای غذایی میتواند روی بروز دردهای میگرنی تأثیر بگذارد. افرادی که دچار مشکل عدم تحمل گلوتن (سلیاک) هستند بیشتر در معرض مشکل قرار دارند. محققان روی ۹۰ بیمار که مبتلا به میگرن و سلیاک هستند مطالعه کرده و روی رژیم غذاییشان بررسیهای انجام دادند. بعد از ۶ ماه درمان و کنترل رژیم غذایی یک نفر از میگرن خلاص و در مشکل سه فرد دیگر بهبودی قابلملاحظهای مشاهده شد. توصیه میکنیم در مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن مانند نان، پاستاها، کیکها، پیتزاها و ساندویچ و غیره احتیاط کنید. اگر دچار مشکل عدم تحمل نباشید نیازی نیست که خودتان را از مصرف این مواد غذایی محروم کنید؛ اما اگر این مشکل در شما باشد باید از مصرف این مواد غذایی خودداری کنید.
بستنی: متوجه شدهاید بعضیها با یکی دو قاشق زدن و در یک آن، بستنی را تمام میکنند. اگر جزو این افراد هستید و درعینحال سردرد هم میگیرید باید بدانید نتایج یک پژوهش انگلیسی که روی ۱۴۵ نفر انجام شده است نشان میدهد که بستنی نیز میتواند یکی از عوامل ایجاد میگرن شود بهخصوص اگر فرد با سرعت زیاد آن را میل کند. توجه داشته باشید که به عقیده محققان بستنی و دوستانش باعث ایجاد میگرن نمیشوند اما باعث بروز دردهای ناگهانی و زودگذر خواهند شد. اگر به میگرن مبتلا هستید با آرامش و کمکم از بستنیتان میل کنید تا خدای نکرده سرمای آن باعث سردرد و حملات میگرنی نشود.
شکلات: محققان آمریکایی روی تأثیر شکلات در ایجاد دردهای میگرنی ۶۳ بیمار بررسیهایی انجام دادند. ۴ نفر از مصرفکنندههای این ماده غذایی بعد از خوردن آن دو مرتبه در معرض درد قرار گرفتند، البته ۱۲ ساعت بعد از مصرف. بقیه شرکتکنندهها صرفاً یک فشار خفیف احساس کردند. به عقیده این محققان نتایج هیچ پژوهش علمی به طور دقیق نتوانسته است که تأثیر شکلات را روی ایجاد میگرن به اثبات برساند، برای همین نمیتوان به طور قطعی گفت که مصرف شکلات باعث سردردهای میگرنی میشود. بیشتر افراد خودشان را از مصرف این ماده غذایی محروم میکنند چون تصور میکنند که به آن حساس هستند و باعث ایجاد درد خواهد شد. درحالیکه به عقیده متخصصان این یک حالت روانی است و در خیلی از افراد مصرف شکلات مشکلی ایجاد نمیکند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین