روی ایجاد زیرساخت های تخصصی تمرکز میکنیم، روزنامه شیراز نوین
میثم محجوبی - شیرازنوین
دقیقاً یک سال از آغاز دوره مدیریت عباس حاجیزاده بر اداره کل ورزش و جوانان استان فارس میگذرد. درست در زمانی که همهگیری کرونا، ورزش را تقریباً به تعطیلی کامل فرو برده بود و شاید زمان مناسبی بود برای تمرکز روی ایجاد زیرساختهای ورزشی. هرچند بحران اقتصادی کشور، دیگر مانع تحقق این اهداف است.
حالا حاجیزاده در خصوص عملکرد یک سالهاش توضیح میدهد. او ابتدا وضعیت استراتژیک و راهبردی استان را شرح میدهد و میگوید: فارس چهارمین استان کشور از لحاظ وسعت است و 5 میلیون نفر جمعیت دارد. دارای 36 شهرستان است که فاصله جنوبیترین نقطه تا شمالیترین، شاید به اندازه فاصله شیراز تا تهران باشد. تنوع آب و هوایی این استان هم باعث شده که تنوع رشتهها و ورزشکاران هم بالا برود و در مجموع میتوان گفت یک ایران کوچک را اینجا از لحاظ آب و هوایی داریم.
وی گفت: زمانی که به عنوان خدمتگزار ورزش استان انتخاب شدم، سعی کردم با برنامه پیش بروم و بر همین مبنا شاید جزو معدود استانهایی هستیم که طرح آمایشمان در حوزه ورزش قهرمانی و همگانی انجام شده است. در حوزه قهرمانی 20 رشته را مشخص کردهایم. اولویتها بر اساس میزان مدالآوری کشور در آن رشتهها و همچنین احتمال مدالآوری فارس در این رشتهها، در نظر گرفته شده و هدفگذاری هم برای بازیهای آسیایی 2022 و المپیک 2024 است. بر مبنای این 20 رشته، در شهرستانها هم بررسی لازم را انجام دادیم که وضعیت زیرساختها و نیروی انسانی از نظر فضاهای ورزشی، مربی و ورزشکار به چه شکل است. تمام برنامههای ما در حوزه ورزش قهرمانی به این سمت و سو رفته است. یعنی طرح آمایش جزو شرح وظایف اصلی وزارت به ادارات کل ابلاغ شده و ما این کار را از سال گذشته شروع کردهایم و در سال 1400 هم مشغول احداث و تجهیز اماکن، بر همین مبنا هستیم.
حاجیزاده افزود: ما نیاز داریم که نگاه تخصصیتری به ورزش داشته باشیم. اگر میخواهیم استعدادهایمان شکوفا شود و مدالهای بیشتری در المپیک و بازیهای آسیایی بگیریم، باید همین طرح آمایش را جدی بگیریم و رشتههای اولویتدار را مشخص کنیم. در بُعد همگانی هم 15 رشته را مشخص کردهایم که بر آن مبنا، اولویت با رشته باستانی و پهلوانی است. در این زمینه هم کارها رو به انجام است و از ابتدای سال 1400 در سطح استان، خانههای تخصصی راهاندازی شده است.
متولی ورزش فارس اظهار داشت: در بحث استعدادیابی، پایگاه قهرمانی را مجهز و فعال کردهایم و تفاهم نامهای هم با آموزشوپرورش بسته شده که بتوانیم استعدادیابی را از مدارس آغاز کنیم. یعنی برای دانشآموزان، استعدادیابی علمی انجام شود و حتی آیتمهایی مثل روانشناسی و تستهای شخصیتی هم پیشبینی شده است. پس از استعدادیابی، دانش آموزان به سمت هیئتهای مختلف ورزشی هدایت میشوند و با توجه به آن استعدادی که دارند، تحت پوشش هیئت قرار میگیرند.
وی افزود: ما نخبه پروری را هم مد نظر قرار دادهایم و هم اکنون بین 50 تا 60 ورزشکار از هیئتهای مختلف ورزشی که برای آنها پیشبینی کسب مدال در سالهای آینده شده، در پایگاه قهرمانی مشغول تمرین هستند و برنامه تمرینی، تغذیه و حتی مشاوره برای آنها در نظر گرفته شده است. این کار از خردادماه شروع شده که البته کرونا باعث ایجاد خلل در آن شده، اما کاملاً برنامه علمی است و با توجه به اینکه معاونت ورزشی ما دنبال این است که ما کار را به صورت علمیجلو ببریم، امیدوار هستیم که اتفاقات خیلی خوبی در ورزش استان رقم بخورد.
حاجیزاده در ادامه به بیان آمارهای مربوط به بیمهشدگان ورزشی پرداخت و گفت: از 51 رشته ورزشی فعال در کشور، 48 رشته در استان فارس فعال هستند، در سال 98 بیشترین بیمهشده ورزشی را داشتیم با 240 هزار نفر اما کرونا باعث شد که در سال 99 با افت 70درصدی مواجه شویم، یعنی به 72 هزار نفر رسیدیم. البته هدف بلندمدت ما خیلی بیشتر از اینها است، ضمن اینکه در بخش همگانی، تعداد بسیار بیشتری در ورزش مشارکت کردهاند و شهرداریها هم پای کار آمدهاند، ولی به دنبال اعداد بالاتری هستیم. در سال 1400 تاکنون حدود 30 هزار نفر بیمهشده ورزشی داشتهایم که نشان دهنده تأثیر شدید و منفی کرونا در این زمینه است.
مدیرکل ورزش و جوانان فارس به تغییر رویکرد در زمینه زیرساختها اشاره کرد و گفت: تا پیش از این سعی بر این بوده که اماکن ورزشی چند منظوره و عمومی ساخته شود. کمتر به فکر ساخت سالنها و اماکن تخصصی بودهایم، به همین دلیل رویکرد اداره ورزش به این سمت رفته که سالنهای تخصصی در شهرهای مختلف ساخته شود. این باعث میشود که هزینه ساخت یک سالن چند منظوره، صرف ساخت چندین سالن تخصصی و کوچکتر شود،یعنی یک نگاه هدفمندتر که تعداد بیشتری هم تحت پوشش قرار میگیرند. بنابراین ساختوسازهای ما هم ارتباط مستقیم با طرح آمایش خواهد داشت.
وی سرانه فضای ورزشی را 51صدم برای هر نفر در فارس عنوان کرد و گفت: در یک سال اخیر حدود 13صدم به سرانه فضای ورزشی فارس اضافه شده و دو پروژه بزرگ ورزشی هم در این استان افتتاح شده است. شیراز شهری دارای جاذبههای گردشگری است که فدراسیونهای مختلف علاقهمند به برگزاری رقابتهای بینالمللی در آن هستند. به نسبت این نکته، تاکنون در امر زیرساختها آنطور که باید و شاید موفق نبودهایم. ورزشگاه پارس و سالن 6 هزارنفره، بزرگترین پروژههای سالهای اخیر بودهاند که پروژه سالن شش هزارنفره انشاالله تا پایان تیرماه به بهرهبرداری خواهد رسید. با افتتاح این سالن، مسابقاتی مانند فوتسال، کشتی و ورزشهای رزمی چه در سطح کشوری و چه در سطح بین المللی در شهر شیراز برگزار خواهد شد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین