[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۷۵
  • دوره جدید

شوره سر را با ‌این گیاهان درمان کنید، روزنامه شیراز نوین

شوره سر به پوسته پوسته شدن پوست سر اطلاق می‌شود. ‌این پوسته‌ها همچون برف بر روی ابروها، شانه‌ها و لباس‌ها می‌افتند.
به گزارش بهداشت نیوز به نقل از پژوهشکده گیاهان دارویی، اما در مورد تشکیل بیش از حد پوسته‌ها بر روی پوست سر ممکن است بیماری ناخوشایند و تحریک کننده‌ای وجود داشته باشد که به حضور باکتری‌ها مرتبط است.‌ این بیماری روی هم رفته بیش از 50 درصد انسان‌ها را در طول زندگی درگیر می‌کند و ‌ایجاد ناراحتی‌های جسمی ‌و روانی در افراد می‌کند.
علائم بروز شوره سر
به هنگام مالش یا شانه کردن موها، پوست پوست شدگی سر افزایش پیدا می‌کند. شوره سر همچنین ممکن است به شکل برآمدگی‌ها یا دلمه بر روی پوست سر ظاهر شود. غالباً خارش نیز به همراه شوره سر وجود دارد و پوست سر نیز ممکن است براثر خارش قرمز شود.
دلایل بروز شوره سر
بر اساس مبانی و منابع طب سنتی ‌ایرانی، شوره سر مانند بسیاری دیگر از مشکلات پوستی حاصل عدم تعادل در بدن و عدم توانایی دفع مواد نامطلوب و اضافی بدن از راه‌های معمول است. بدین ترتیب ‌این مواد دفعی انباشته شده، برای خروج از بدن به راه‌های غیر معمول سوق داده می‌شوند.
یکی از ‌این راه‌ها پوست است که بسته به نوع ماده دفعی، بروز مشکلات مختلفی از جمله شوره سر در انتظار خواهد بود.  نقص در سلامت کلی بدن و سمی ‌شدن بدن که غالباً بر اثر تغذیه اشتباه به وجود می‌آید. یبوست، کاهش سرزندگی و نشاط در بدن به دلیل بیماری‌های عفونی، وجود استرس‌های روانی، استفاده از شامپوهای نامناسب، قرار گرفتن در معرض سرما، خستگی عمومی ،‌درمان طبیعی و گیاهی مهمترین عامل در درمان ‌این بیماری، پاکیزه نگه داشتن مو و پوست سر می‌باشد تا تجمع سلول‌های مرده به حداقل برسد.
مو را باید روزانه برای بهبود جریان خون و از بین بردن هر گونه پوسته‌ای شانه کرد. بهترین شیوه برای شانه کردن موها، خم شدن به جلو از کمر درحالیست که سر به سمت زمین باشد و سپس شانه کردن از پشت گردن به سمت بالای سر می‌باشد. موهای کوتاه را می‌توان درست از ریشه تا انتهای مو در یک حرکت شانه کرد. پوست سر را باید هر روز با نوک انگشتان ماساژ داد.‌ این کار باید قبل یا بعد از شانه کردن موها انجام شود.
همچون شانه زدن، ‌این کار باعث تحریک گردش خون در پوست سر می‌شود، شوره را از بین می‌برد و باعث تقویت رشد مو می‌گردد. در مطالعه مروری بر روی کتب طب سنتی بیش از چهل نوع داروی گیاهی و معدنی مشاهده شده است. از جمله می‌توان به شنبلیله، آرد نخود، گل ختمی، سرکه، پر سیاوشان، کشک، سدر، آب لیمو، روغن کدو، روغن بنفشه، روغن گندم، روغن بادام تلخ و .. اشاره کرد.
درمان خانگی استفاده از دانه‌های شنبلیله برای درمان شوره سر مفید است. دو قاشق غذاخوری دانه شنبلیله را باید در طول شب در یک لیوان آب خیساند. دانه‌های نرم‌تر را باید در صبح آسیاب کرد.‌ این خمیر را باید بر روی سرتاسر پوست سر برای نیم ساعت قرار داد، سپس مو را باید کاملاً با آب و صابون شست. استفاده از یک قاشق چای‌خوری آب لیموی تازه برای آخرین شست‌وشو به  هنگام شستن موها نیز درمان مؤثری برای رفع شوره سر به حساب می‌آید. ‌این کار نه فقط مو را براق و درخشنده می‌کند، بلکه چسبندگی مو را از بین برده و از تشکیل شوره سر جلوگیری می‌کند.
شستن مو دو بار در هفته با نخود سبز که با کشک ترکیب شده است درمان مفید برای رفع‌ این اختلال محسوب می‌شود. رقیق کردن سرکه سیب با مقدار مساوی آب و آهسته مالیدن‌ این مایع بر روی مو با پنبه بین دفعات شامپو زدن در حمام، اقدام مفید دیگری است که به رفع شوره سر کمک می‌کند. قرار دادن سر در مقابل اشعه خورشید برای درمان شوره سر مفید است. باید به سلامتی کل بدن توجه داشت.‌ این کار همچنین به از بین بردن شوره سر کمک می‌کند. رژیم غذایی نقش مهمی ‌در درمان شوره سر ‌ایفا می‌کند. در شروع بیمار باید به یک رژیم غذایی تماماً میوه برای حدود 5 روز متوسل شود.
در ‌این رژیم باید سه وعده غذایی را در روز شامل میوه‌های آبدار و تازه‌ای همچون سیب، گلابی، انگور، آناناس و هلو مصرف کند. فردی که شوره سر دارد باید از مصرف مرکبات، موز، میوه‌های خشک، قوطی و یا کنسرو شده خودداری کند. بعد از یک رژیم غذایی تماماً میوه، بیمار می‌تواند به تدریج از یک رژیم غذایی متعادل استفاده کند. تأکید باید بر روی مصرف غذاهای خام به ویژه میوه‌ها و سبزیجات تازه، دانه‌های جوانه زده، آجیل‌های خام و غلات سبوس دار به ویژه برنج قهوه‌ای و ارزن باشد. توجه دقیق به رژیم غذایی برای رفع شوره سر ضروری است.
غذاهای نشاسته دار، پروتئینی و پر چرب را باید در رژیم غذایی محدود کرد. از مصرف  گوشت، شکر، چای یا قهوه غلیظ، چاشنی‌ها، ترشی‌ها، غذاهای تصفیه و فراوری شده، بستنی و محصولات ساخته شده از شکر و آرد سفید باید اجتناب کرد. مهمترین نکته‌ای که در بیشتر منابع بدان اشاره شده است، درمان یبوست فرد مبتلا به شوره سر می‌باشد که احتمالاً برای کمک به پاک‌سازی و دفع سموم بدن چنین توصیه‌ای شده است.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی