نقش ورزش فارس در عزت و اقتدار ملی پر رنگ است، روزنامه شیراز نوین
میثم محجوبی - شیرازنوین
محسن سالاری با ارائه آمار و ارقامی، نقش ورزش فارس در موفقیتهای اخیر ورزش کشور را مطلوب توصیف میکند. او همچنین از برنامههای گذشته و آینده میگوید و چشماندازی که اداره کل برای حضور پرقدرت ورزشکاران فارسی در رقابتهای آسیایی سال آینده خواهد داشت. مشروح صحبتهای معاون توسعه امور ورزش اداره كل ورزش و جوانان فارس را درادامه میخوانید:
سهم ورزش فارس در موفقیتهای کشور
ما قائل به برنامهریزی هستیم. بارها در مجامع مختلف، اهداف کلانی را برای حوزه ورزش در نظر گرفتهایم که یکی از این اهداف کلان، افزایش سهم ورزش استان در عزت و اقتدار ملی بوده است. پیرو این هدف گذاری، ما یک آمار و ارقامی تهیه کردیم تا ببینیم در این اتفاقات خوبی که در ورزش کشور افتاده، سهم ورزشکاران استان فارس چقدر بوده. در المپیک، کشور ما 66 ورزشکار به توکیو اعزام کرد که سه نفر از آنها مربوط به استان فارس بودند که اگر بخواهیم میانگین آن را بررسی کنیم، میشود چهار و نیم درصد. حالا اگر بخواهیم 31 استان کشور را در نظر بگیریم، سهم هر استان تقریباً 3 نفر میشود که میتوان گفت استان فارس توانسته بالاتر از میانگین کشوری، ورزشکار اعزام کند که البته این به شرطیست که بضاعت هر استان را مساوی در نظر بگیریم که قاعدتاً اینطور نیست.
همچنین در زمینه کسب مدال، هفت مدال در المپیک کسب شد که یک مدال سهم ما بود و میشود 14 درصد از کل مدالها و نقش ورزش فارس در عزت و اقتدار ملی. در کسب مدال طلا هم یکی از سه مدال سهم ما بود که میشود 33.3 دهم درصد و باز هم از این نظر میتوان به ورزش فارس نمره قبولی داد. این یکی از هدف گذاریهای ما در برنامه ورزش استان بوده که خروجی هم داشته است. سهم استان فارس از لحاظ رقم زدن اتفاقات شیرین برای ورزش کشور، بسیار بسیار قابل توجه است.
حالا مسابقات پارالمپیک هم در شرف آغاز است و از 62 سهمیه کاروان ورزشی ایران، 5 ورزشکار فارسی هستند یعنی چیزی حدود 8 درصد و تقریباً دو برابر المپینها، یعنی باز هم مشارکت فارس برای کسب عزت و اقتدار ملی، سهم قابل ملاحظهای است. این در راستای اهداف کلانی بوده که ما در نظر گرفتهایم.
سعی ما ارتقاء سطح کیفی و دانش افزایی مربیان است
اما خب ورزش قهرمانی ما تابع شرایط حال حاضر جامعه است. ما درگیر کرونا هستیم و در این شرایط، حتی برگزاری اردوهای تیمهای مختلف ملی با اختلال یا حتی تعطیلی مواجه میشود.کرونا حتی باعث شد که شاهد افت رکوردها در مسابقات المپیک باشیم اما باور من این است که در هر شرایطی میشود کار کرد، منوط به اینکه متناسب با شرایط آن جامعه و آن محیط، شما برنامهریزی و البته اولویتبندی کنید. با توجه به این موضوع، ما هم استراتژیها و راهبردهای مهمی را در نظر گرفتیم. حالا که شاید توسعه فنی ورزش قهرمانی خیلی امکانپذیر نباشد، سعی کردیم سطح کیفی و دانش افزایی فعالان ورزش را ارتقا دهیم؛ اعم از مدیر، داور، مربی و ورزشکار. یکی از استراتژیهای اولویتدار، توجه به بحث آموزش بوده که با استفاده از فضای مجازی، این موضوع محقق شد. خروجی این کار، برگزاری 320 دوره مربیگری و دانش افزایی بود.
در تخصصگرایی در ورزش موفق عمل کردهایم
یکی از بحثهای دیگری که ما با جدیت به دنبال آن هستیم، بحث تخصصگرایی در ورزش است. باید این را بپذیریم که مدیریت در ورزش، یک کار تخصصی است و نگاه اداره کل هم نگاه تخصصمحور است. ما در طرح آمایش، 20 رشته اولویتدار را انتخاب کردیم تا بتوانیم در المپیک و پارالمپیک صاحب عنوان شویم. 80 درصد مدیران هیئتهای این 20 رشته را بچههای همان رشته تشکیل میدهند. این آمار نشان میدهد که ما به سمت تخصصگرایی رفتهایم و توانستهایم به این هدف نزدیک شویم.
به دنبال توسعه عدالتمحور بودهایم
در ورزش همگانی هم به سمت همافزایی با دستگاههای مختلفی که میتوانند به ما کمک کنند رفتهایم و تفاهمنامههایی هم با دستگاههایی مثل شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پرورش انجام دادهایم و به دنبال یک همکاری منسجم هستیم برای توسعه ورزش همگانی. ما همچنین به دنبال توسعه عدالتمحور بودهایم که در این راستا، توجه به ورزش روستایی و مناطق کم برخوردار را مد نظر قرار دادیم که به نوعی، شاخصترین کاری که در این زمینه انجام شد، تجهیز خانههای ورزش روستایی بود. در سال 99 حدود 50 خانه ورزش روستایی تجهیز شد و برای بچههای روستایی تمهیداتی لازم برای حضور در کلاسهای آموزشی به صورت ویژه و حتی رایگان فراهم شد.
ورزش بانوان فارس، رتبه اول کشور
در زمینه ورزش بانوان طبق ارزیابی که وزارت ورزش انجام داد، فارس در کشور رتبه اول را کسب کرد که باید به خانم دکتر خالدی معاون ورزش بانوان و کل جامعه ورزش بانوان تبریک گفته و از ایشان تشکر کنیم که انصافاً اقدامات مؤثری را انجام دادند. در بین 5 ورزشکار اعزامی به پارالمپیک نیز، 2 بانوی فارسی داریم که احتمال مدالآوری هردو نفر آنها زیاد است.
برنامهریزی جدی برای موفقیت در بازیهای آسیایی 2022
حدود یک سال به بازیهای آسیایی چین باقی مانده و ما از همین حالا کمیته بازیهای آسیایی و پاراآسیایی را در اداره ورزش تشکیل دادهایم.
ورزشکارانی که میتوانند در این مسابقات شانس داشته باشند و به نوعی نخبه هستند، شناسایی شدند، فرایندهای نخبه پروری، حمایتهای خاص از جمله پزشکی، مشاورههای مالی از این ورزشکاران در حال انجام است که انشاالله در این مسابقات هم بتوانیم مانند قبل شاهد درخشش ورزشکاران فارسی در مسابقات بینالمللی باشیم.
وی همچنین در پایان گفت: خبرنگاران سهم بسزایی در موفقیتهای ورزش فارس داشتهاند و اگر اتفاق خوبی در این حوزه افتاده، نقش شما را در این زمینه نمیشود انکار کرد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین