خواص باورنکردنی جگر مرغ را بشناسید، روزنامه شیراز نوین
گوشتهای حیوانی غنیترین منبع پروتئین هستند؛ در این میان گوشتهای اندامی این حیوانات محبوبیت کمتری دارند؛ یکی از این موارد جگر مرغ است؛ آیا جگر مرغ ارزش غذایی بالایی دارد؟
به گزارش صدآنلاین، جگر مرغ در واقع سالم و ارزش غذایی خوبی دارد. ۱۰۰ گرم جگر مرغ پخته شده ۲۴ گرم پروتئین و ۳۹۸۱ میکروگرم ویتامین A را فراهم میکند.
با خوردن ۱۰۰ گرم جگر مرغ میتوانید به ارزش غذایی زیر برسید:
۲۴ درصد از نیاز روزانه به ویتامین B۱
۱۵۳ درصد از نیاز روزانه به ویتامین B۲
۶۹ درصد از نیاز روزانه به ویتامین B۳
۱۳۳ درصد از نیاز روزانه به ویتامین B۵
۴۴ درصد از نیاز روزانه به ویتامین B۶
۷۰۲ درصد از نیاز روزانه به ویتامین B۱۲
۱۴۴ درصد از نیاز روزانه به ویتامین B۹ (فولات)
همچنین یکی از منابع حیوانی حاوی ویتامین C (۳۱ درصد از نیاز روزانه) است.
جگر مرغ همچنین این نیازها را برآورده میکند:
۵۶ درصد از نیاز روزانه به مس
۶۵ درصد از نیاز روزانه به آهن
۱۶ درصد از نیاز روزانه منگنز
۳۲ درصد از نیاز روزانه به فسفر
۱۵۰ درصد از نیاز روزانه به سلنیوم
۳۶ درصد از نیاز روزانه به روی
فواید جگر مرغ برای سلامتی
سلامت چشم
جگر مرغ با ذخیره غنی ویتامین A می تواند یک روش خوب برای حفظ سلامت چشم و جلوگیری از بروز مشکل بینایی باشد.
مدیریت کم خونی
کمخونی ناشی از کمبود ویتامین B۹ (فولات) و آهن است و منجر به ضعف، خستگی، سرگیجه، پاهای بیقرار، تنگی نفس، سردی اندامها، پوست رنگ پریده، ضربان قلب نامنظم و فشار خون پایین میشود.
منابع طبیعی مانند جگر مرغ، ممکن است راهی مؤثر برای مبارزه با کمخونی باشد.
تیروئید
کمکاری تیروئید رایج شده است و باعث ضعف، افزایش وزن، کاهش متابولیسم و گرگرفتگی و سرماخوردگی خواهد شد.
جگر مرغ منبع غنی سلنیوم است و میتواند به مبارزه با کمبود سلنیوم و بهبود عملکرد تیروئید کمک کند.
نحوه مصرف جگر
جگر مرغ به اندازه سینه، بال یا ران خوشمزه نیست. به همین دلیل، پختن آن با ادویه ، پیاز و سایر مواد معطر مانند زنجبیل، سیر یا سبزی مصرف آن را آسانتر میکند.
جگر مرغ ممکن است به باکتریهایی آلوده باشد و در صورت خام خوردن باعث مسمومیت غذایی میشود.
جگر مرغ نباید روزانه مصرف شود. ۲ تا ۳ بار در هفته کافی است.
کودکان زیر ۱۵ سال نیاز کمتری به مواد مغذی جگر مرغ دارند.
آیا ویتامین C در جگر مرغ هنگام پخت از بین میرود؟
بیشتر ویتامین C به دلیل ماهیت حساس ویتامین C به گرما از بین میرود و همچنین ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است و مقدار اضافی آن از طریق ادرار خارج نمیشود. به این ترتیب، مسمومیت با ویتامین A میتواند در اثر مصرف مقادیر زیاد جگر به صورت روزانه ایجاد شود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین