[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۸۸
  • دوره جدید

طرز تهیه لوه‌کباب ، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 30 دقیقه
 زمان پخت: 180 دقیقه

لوه‌کباب یک غذای مازندرانی است که خیلی لذیذ و خوش طعم است و این غذا با استفاده از گوشت گوسفند و پیاز فراوان تهیه می‌شود و همین ترکیب راز خوشمزگی بینهایت آن به حساب می‌آید. در بعضی مناطق استان به این کباب شِلِبَره هم گفته شده و برخلاف اسمش داخل تابه یا قابلمه آماده می‌شود. طرز تهیه این غذا تا حد زیادی شبیه به باقالی‌پلویی است که بدون افزودن آب طبخ می‌شود، اما چاشنی آب نارنج دارد و از روغن یا کره محلی برایش استفاده می‌شود.
شاید لوه‌کباب به اندازه به اندازه اکبر جوجه یا آش ترش مازندران معروف نباشد، اما مطمئنم با یک بار امتحان عاشقش می‌شوید. نکته مهم در پخت کباب لوه این است که در استفاده از روغن محلی و زعفران اصلاً خساست به خرج ندهید، چون هر چه این دو ماده بیشتر باشد عطر و طعم غذا هم بهتر می‌شود. 

 مواد لازم برای 2 نفر
گوشت گوسفندی: 500 گرم
پیاز: 5 تا 6 عدد
روغن حیوانی: به مقدار لازم
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
دنبهک 50 گرم
زعفران: به مقدار دلخواه
نمک و فلفل: به مقدار لازم
آب نارنج: یک‌چهارم پیمانه

 طرز تهیه
 مرحله  اول: گوشت را تفت دهید. 
پیش از هر چیز برای پخت این غذا یک قابلمه ضخیم و پهن (از تابه ضخیم نیز می‌توانید استفاده کنید) انتخاب کنید تا حرارت در آن پخش شود. دنبه را در قابلمه بیندازید تا کمی‌آب شود و روغن محلی نیز اضافه کنید.
زردچوبه و گوشت گوسفند را داخل روغن بریزید و یک مقدار تفت دهید. اجازه ندهید گوشت به آب بیفتند همین‌که با زردچوبه ترکیب شدند آنها را از روغن خارج کنید. 
 مرحله دوم: سس لوه‌کباب را آماده کنید. 
پیازها را خلالی کنید و در همان روغنی که گوشت را تفت دادید بریزید، هنگامی‌که پیازها سبک شدند هم گوشت را اضافه و کامل با پیاز ترکیب کنید. زعفران آب‌کرده و آب نارنج را به ترکیبات قابلمه بیفزایید و اگر دوست داشتید کمی ‌فلفل‌سیاه نیز اضافه کنید.
در نهایت نصف استکان آب جوش داخل ظرف بریزید و در آن را ببندید. شعله را خیلی کم کنید و حداقل سه ساعت زمان بدهید تا گوشت و پیازها آب بیندازند و گوشت با همین آب کاملاً پخته شود. 
 مرحله سوم: غذا را سرو کنید. 
هر چند وقت یک بار لوه‌کباب را هم بزنید تا گوشت‌ها ته نگیرند. یک ساعت مانده به اتمام پخت، نمک را اضافه کنید تا گوشت سفت نشود. در پایان پخت این غذا باید پیازهای آن کاراملی شوند و آبش نیز تمام شود. اگر دوست داشتید هم می‌توانید مقداری زرشک تفت دهید و در کنار گوشت‌ها سرو کنید. کباب شلبره معمولا با برنج ایرانی خورده می‌شود. 

 نکات کلیدی 
 گوشت را کمی ‌بزرگتر از گوشت خورشتی تکه کنید. 
 هر چه از زعفران و روغن محلی بیشتری استفاده کنید، این غذا خوشمزه‌تر خواهد شد. 
 در صورتی‌ که به کره یا روغن محلی دسترسی ندارید از کره پاستوریزه استفاده کنید. 
 اگر لوه‌کباب را با گوشت‌های استخوانی مانند دنده یا گردن درست کنید خوش طعم‌تر خواهد شد، اما در نهایت انتخاب با شماست.  
 از یک دیگ ضخیم برای پختن این غذا استفاده کنید. 
 بهتر است شعله زیر قابلمه پهن و بزرگ باشد تا حرارت به تمامی ‌قسمت‌های آن برسد، اما دقت داشته باشید حرارت را خیلی کم کنید تا گوشت‌ها به آرامی ‌و کامل بپزند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی