اشتباهات آشپزی که غذایتان را سمی میکند ، روزنامه شیراز نوین
برای پختن غذا قوانینی وجود دارد که اکثریت برای خوشمزه شدن غذا از این قوانین پیروی میکنند، اما مواردی وجود دارد که رعایت نکردن آنها غذا را مسموم و بد طعم میکند.
به گزارش نمناک، متخصصان سلامت عاداتی را نام بردهاند که میتواند باعث ایجاد خطراتی برای سلامتی شود و غذا را سمی کند که در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک این اشتباهات را به شما توضیح میدهیم، پس بهتر است کمی انتقاد پذیر باشید و اشتباهات زیر را بخوانید تا در صورت نیاز آنها را متوقف کنید.
پخت غذا با روغنهای اشتباه
پختن غذا با روغن زیتون یک روش عالی است اما این روش فقط برای بعضی از غذاها جواب میدهد یا به عنوان مثال روغن نارگیل روغنی سالم است اما در مصرف آن مخصوصاً برای بعضی غذاها نباید زیادهروی کنید. پس سالمترین روغن برای آشپزی چیست؟ بهترین حالت این است که شما چند روغن مختلف در منزل داشته باشید و به یکباره از یک نوع روغن به مقدار زیادی خریداری نکنید.
زیاد از حد داغ کردن روغنهای سالم
روغنهایی مثل روغن زیتون برای دسر و سالاد سالمتر هستند اما بعضی از افراد بیش از حد این روغنها را داغ میکنند که باعث میشود مواد مغذی آنها با حرارت از بین برود و این یک اشتباه بزرگ است و به جای اینکه به بدن شما فایده برساند، باعث آسیب آن میشود.
سرخ کردن زیاد غذا
سرخ کردن مواد غذایی باعث خوشمزه شدن آنها میشود اما خوردن غذاهایی که بیش از حد سرخ شدهاند اصلاً برای سلامتی شما مفید نیست. عمل سرخ کردن برای غذاهای سالم مثل سبزیجات باعث میشود که چربی ناسالم در آنها ایجاد شود؛ بنابراین بهتر است تا جایی که میتوانید از خوردن غذاهای سرخ کردنی صرف نظر کنید.
پختن بیش از حد گوشت
قطعاً که گوشت خام و یا گوشتی که کم پخته شده باشد، برای سلامتی مضر است اما پختن بیش از حد گوشت و یا دمای بالای 300 درجه فارنهایت برای گوشت هم برای بدن آسیبزا است، پس باید مراقب باشید که حد تعادل را فراموش نکنید، در غیر این صورت آنزیمهایی در گوش فعال میشوند که سرطانزا هستند.
استفاده زیاد از نمک
نمک ادویه مورد علاقه اکثر افراد است و معمولاً بسیاری از مردم دنیا از آن بیش از حد مجاز استفاده میکنند اما سدیم موجود در نمک به شدت برای بدن آسیبزا است و بهتر است آن را به حد متعادل استفاده کنید. اگر هم هرگز از نمک استفاده نکنید، قطعاً بدنتان با کمبود سدیم مواجه می شود. پس همیشه باید به دنبال نقطه تعادل باشید. معمولاً مصرف روزانه نمک برای هر فرد نباید بیش از یک قاشق چایخوری باشد.
اضافه کردن مقدار زیادی شکر
قطعاً شکر جزء طعم دهندههای مورد علاقه بسیاری از افراد است، زیرا بسیاری از افراد خوردن دسرها، سسها و غذاهای شیرین را دوست دارند اما اضافه کردن مقدار زیادی شکر برای بدن آسیب زا است و قطعاً منجر به مشکلات زیادی خواهد شد. البته شیرین کنندههای طبیعی مانند عسل یا شیره مناسب هستند اما در مصرف آنها هم نباید زیادهروی کنید.
استفاده از غذای فریز شده و آماده شده از قبل
شاید وسوسه شوید که تعداد زیادی از روزهای هفته از غذای فریز شده و آماده استفاده کنید. البته این غذاها باعث میشود که کارتان سریعتر راه بیفتد اما خاصیتی برای بدن ندارند و حتی آسیب هم وارد میکنند، زیرا مواد نگهدارنده داخل آنها وجود دارد. به جای آن بهتر است به دنبال گزینههای سالمتری مثل سبزیجات، میوه و تخم مرغ باشید.
استفاده از نوع کم چرب در هر ماده غذایی
قطعاً ما میدانیم که چربی زیاد برای بدن ضرر دارد اما گاهی اوقات بیش از حد افراط میکنیم و هر چه که میخواهیم خریداری کنیم را از نوع کم چرب خریداری میکنیم که همین هم اشتباه است، زیرا باعث میشود که بدن از لحاظ چربی های سالم دچار کمبود شود.
معمولاً چربی مثل روغن آووکادو یا ماهی برای بدن خوب است و به قدرت سیستم ایمنی کمک میکند و باعث جذب ویتامین آ میشود. پس مراقب باشید که در هر چیزی هم به دنبال نوع کم چربش نروید و چربیهای سالم را فراموش نکنید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین