[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۱۵
  • دوره جدید

آش عباسعلی کرمانشاه، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 30 دقیقه
 زمان پخت: 60 دقیقه

 مواد لازم برای 8 نفر
گندم پوست کنده: 1 و یک دوم پیمانه
برنج: 100 گرم
گوشت دنده گوسفندی: 300 گرم
عدس: 100 گرم
نخود: 100 گرم
روغن حیوانی: یک دوم پیمانه
لوبیا چیتی: 100 گرم
لوبیا سفید: 100 گرم
پیاز: 5 عدد
سیر: 10 حبه
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
نعنا داغ و کشک برای تزیین 

آش عباسعلی یک آش خوشمزه و محلی ‌ایرانی هست که برای بدن هم خیلی مفید می‌باشد. شاید دوست داشته باشید بدانید که آش عباسعلی مربوط به کجاست. خب در واقع ‌این آش مثل آش ترخینه و آش ترخینه و ماش، یک نوع آش محلی کرمانشاه هست. برای همین هم به اسم آش کرمانشاهی معروف شده است. محتویات آش عباسعلی کرمانشاهی معمولاً شامل حبوبات، گوشت، برنج و گندم هست که بافت غلیظ و کشداری هم دارد. البته بعضی‌ها در ‌این آش سبزی‌هایی مثل گشنیز، ریحان، جعفری و شوید هم می‌ریزند. گفته می‌شود که تاریخچه آش عباسعلی به 200 سال قبل برمی‌گردد. در آن زمان آشپزی به اسم عباسعلی نذر داشته موقع افطار ‌این آش را به روزه‌داران بدهد، برای همین هم آش عباسعلی مخصوص افطار و ماه رمضان شناخته می‌شود. ولی برای تمام ‌ایام سال هم آش دلچسب و لذیذی هست. پیشنهاد می‌کنم اگر تا به حال ‌این آش کرمانشاهی را تست نکردید حتماً به همراه ما آن را تهیه کنید. البته تهیه بهترین آش عباسعلی کرمانشاه کار سختی هست ولی نگران نباشید، با کمی ‌تمرین شما هم زود تهیه ‌این آش فوق‌العاده را یاد می‌گیرید.
 طرز تهیه
1- نخود، لوبیا سفید و لوبیا چیتی را از روز قبل بشویید و خیس دهید. بهتر است هر از گاهی آب حبوبات را عوض کنید. ‌این کار به رفع نفخ آن‌ها کمک می‌کند. برنج را هم بشویید و به همراه مقداری آب و نمک اجازه دهید برای یک تا دو ساعت خیس بخورد.
2- در ‌این مرحله از تهیه آش کرمانشاهی باید حبوبات را به طور جداگانه بپزید. برای ‌این که مطمئن شوید حبوبات کاملاً پخته شده است، می‌توانید یکی از آن‌ها را بین دو انگشت فشار دهید. اگر کاملاً نرم بودند، وقت آن است که حبوبات را از روی حرارت بردارید.
3- گوشت را آماده کنید و در صورت نیاز خرد نمایید. در ‌این آش می‌توانید از گوشت ران گوسفند هم استفاده کنید. گوشت را به طور جداگانه بپزید. وقتی به طور کامل پخته شد، آن را با دست ریش ریش و خرد کنید.
4- گندم پوست کنده را بپزید. وقتی نیمی ‌از زمان پخت گندم گذشت، برنجی را که از قبل خیس کرده‌اید، به گندم اضافه کنید و اجازه دهید با هم بپزند. می‌توانید برای آش عباسعلی کرمانشاهی از برنج نیم دانه استفاده کنید.
5- حالا تمام موادی که پخته شده‌اند، یعنی حبوبات، گوشت، برنج و گندم را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت بگذارید. ادویه‌های مورد نظر مثل نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه را به آش اضافه کنید.
6- ‌این آش باید تا حدی بپزد که دانه‌های برنج و گندم در آن کاملاً له شده و مشخص نباشند. هر از گاهی آش را به هم بزنید تا نسوزد و به کف قابلمه نچسبد. در ‌این هنگام که آش در حال پخت است، پیازها را خرد کرده و با روغن تفت دهید. سیر داغ و نعنا داغ را هم آماده کنید. حالا مقداری از پیاز داغی که تهیه کرده‌اید را به آش عباسعلی اضافه کنید و بقیه آن را برای تزیین نگه دارید.
7- وقتی آش کرمانشاهی با پیاز داغ کمی ‌جوشید، آن را از روی حرارت بردارید، روغن حیوانی را به آن اضافه کرده و خوب به هم بزنید.
8- آش را در ظرف سرو بکشید و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین کرده و نوش جان کنید.

 نکات کلیدی 
 هر چه در ‌این آش از فلفل سیاه و قرمز، روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتری استفاده کنید، آش شما مزه‌دارتر می‌شود. در صورتی که نمی‌توانید روغن حیوانی مصرف کنید، روغن زیتون را جایگزین آن کنید.
 برای خوشمزه‌تر شدن آش عباسعلی می‌توانید گوشت را به همراه پیاز و آب قلم بپزید.
 در آش عباسعلی کرمانشاه می‌توانید از یک دوم پیمانه جو و همچنین بلغور گندم هم استفاده کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی