[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۵۵۰
  • دوره جدید

املت گوجه فرنگی، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 5 دقیقه
 زمان پخت: 10 دقیقه

 مواد لازم برای 1 نفر
تخم مرغ: 2 عدد
گوجه فرنگی کوچک: 1 عدد
پیاز خرد شده: یک چهارم پیمانه
نمک و فلفل: به میزان لازم 
روغن برای سرخ کردن

املت گوجه فرنگی یکی از دوست داشتنی‌ترین و ساده‌ترین غذاهایی هست که بین ما ایرانی‌ها محبوبیت خاصی دارد. املت هم می‌تواند یک صبحانه دلچسب باشد، هم عصرانه و حتی یک شام سبک. محال است هر کدام از ما یک عالمه خاطره خوش با این غذا نداشته باشیم. مطمئن هستم اگر همین الآن کمی فکر کنید کلی خاطره به ذهنتان می‌آید. این غذای جذاب که خیلی راحت و سریع آماده می‌شود، خیلی وقت‌ها که عجله داریم به کمکمان می‌آید. خواص املت گوجه هم زیاد است، چون یک ترکیب عالی و خوش طعم از تخم مرغ، گوجه فرنگی تازه و ادویه‌های مفید است.
املت گوجه فرنگی و سیب زمینی، قارچ، فلفل دلمه و … هر کدام از انواع املت هستند و به طور مستقل یک غذای هیجان انگیز به حساب می‌آیند. ولی در این دستور ما به املت گوجه ساده می‌پردازیم. در ادامه در مورد املت گوجه فرنگی صحبت می‌کنیم و نکاتی که شاید نیازتان بشود را می‌گوییم. خب اگر برای تهیه کردن یک املت گوجه خوشمزه آماده هستید، همراه ما باشید.
بعد از تهیه این املت جذاب اگه دوست دارید به آشپزی‌تان تنوع بیشتری بدهید؛ پیشنهاد می‌کنیم املت فرانسوی، املت پنیری، تخم مرغ ابری و املت ژاپنی را هم امتحان کنید. 

 طرز تهیه
 مرحله اول: مواد را آماده کنید.
مواد اولیه مورد نیاز را آماده کرده و گوجه و پیاز را نگینی خرد کنید.
 مرحله دوم: پیاز را تفت بدهید.
یک ماهیتابه را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن در آن بریزید. حرارت باید ملایم باشد. وقتی روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید. حدوداً 5 دقیقه پیازها را تفت دهید تا پیازها طلایی رنگ شوند اما تُرد بودن بافت خود را حفظ کنند.
 مرحله سوم: گوجه را اضافه کنید.
حالا گوجه فرنگی خرد شده را به ماهیتابه اضافه کنید. هم زدن و تفت دادن گوجه و پیاز را چند دقیقه دیگر ادامه دهید تا آب گوجه فرنگی کشیده شود. در تهیه املت گوجه این بستگی به سلیقه شما دارد که چقدر گوجه را بپزید. اگر دوست دارید گوجه کاملاً له شود و دیده نشود باید شعله را خیلی کم کنید و مدت بیشتری آن را بپزید. دست از هم زدن بر ندارید و با پشت قاشق چوبی گوجه را له کنید.
 مرحله چهارم: به تخم مرغ نمک و فلفل بزنید.
در همان حال که گوجه فرنگی در حال پخت است، در یک کاسه کوچک تخم مرغ‌ها را بشکنید. سپس نمک و فلفل را به میزانی که با ذائقه خودتان تناسب دارد، اضافه کنید.
 مرحله پنجم: تخم مرغ املت گوجه را هم بزنید.
حالا تخم مرغ‌های املت گوجه فرنگی را به کمک یک چنگال یا همزن دستی خوب بزنید تا یکدست شود.
 مرحله ششم: تخم مرغ را به گوجه اضافه کنید.
تخم مرغ‌ها را به مخلوط گوجه و پیازی که روی حرارت گذاشته‌اید، اضافه کنید. حالا تخم مرغ‌ها را به میزانی که تمایل دارید بپزید. اگر دوست دارید تخم مرغ عسلی باشد، آن را زودتر بردارید وگرنه صبر کنید تا کاملاً سرخ و خشک شود.
 مرحله آخر: املت گوجه را سرو کنید.
املت را در ظرف سرو بکشید و به همراه نان و سبزی تازه میل کنید. نوش جان.

 نکات کلیدی 
 روش دیگر برای تهیه این املت این است که گوجه فرنگی را رنده کنید و پیازها را ریز خرد کنید. در این روش باید ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید. در صورت تمایل کمی ‌زردچوبه به آن بیفزایید. سپس گوجه فرنگی را اضافه کرده و تا حدی تفت دهید که سس غلیظ شود. نمک و فلفل را به تخم مرغ‌ها اضافه کنید و با هم در ماهیتابه بریزید. در این روش دیگر گوجه و پیاز را زیر دندان احساس نخواهید کرد.
 کندن پوست گوجه روش ساده‌ای دارد. اول باید یک کاسه پر از یخ و یک قابلمه محتوی آب در حال جوش آماده کنید. سپس گوجه‌های درسته را درون قابلمه آب جوش بریزید. حدوداً سه دقیقه صبر کنید، بعد گوجه‌ها را از آب جوش خارج کرده و فوراً در کاسه محتوی یخ قرار دهید. پس از چند ثانیه با دست پوست گوجه‌ها را بگیرید. حالا گوجه‌ها را نگینی خرد کرده و به همراه کمی ‌زردچوبه و سبزیجات معطر آن را تفت دهید. پس از چند دقیقه کره، نمک، فلفل، تخم مرغ و ادویه‌های دلخواه را اضافه کرده و با هم بپزید. به این ترتیب هیچ پوستی در املت گوجه خوشمزه شما وجود نخواهد داشت.
 برای تزیین املت گوجه فرنگی کافی است از برگ ریحان و سبزیجات تازه، خیار خرد شده، تربچه، گوجه گیلاسی، زیتون سبز و سیاه، خیار شور، حلقه‌های پیاز و انواع ترشی و … استفاده کنید. فقط باید این مواد را دور بشقاب بچینید یا با استفاده از خلاقیت خودتان روی املت طرحی ایجاد کنید.
 می‌توانید تخم مرغ‌ها را هم نزده به املت اضافه کنید. در این روش تخم مرغ‌ها را در ظرفی بشکنید و بعد به پیاز و گوجه اضافه کنید، سپس درب ماهیتابه را ببندید تا تخم مرغ‌ها بپزند. وقتی تخم مرغ‌ها به حالت دلخواهتان درآمد املت را از روی حرارت بردارید.
  املت گوجه فرنگی با سیر هم تهیه می‌شود. در این روش کافی است بعد از تفت دادن پیازها، کمی‌ سیر خرد شده را هم در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
 در روشی که گوجه‌ها پوره می‌شوند، به جای استفاده از رنده، می‌توانید از مخلوط کن استفاده کنید. با استفاده از مخلوط کن دیگر نیازی نیست پوست گوجه فرنگی جدا شود.
  طرز تهیه املت گوجه با فلفل دلمه به این صورت است که پس از کشیده شدن آب گوجه فرنگی در مرحله سوم، فلفل دلمه‌ای نگینی خرد شده به ماهیتابه اضافه می‌شود. سپس لازم است که چند دقیقه فلفل را تفت دهید و بعد تخم مرغ‌ها را اضافه کنید. یا می‌توانید در هنگام سرو فلفل‌های خرد شده را روی املت بریزید.
 برخی ترجیح می‌دهند که املت را با رب گوجه تهیه کنند. در این صورت باید پس از افزودن گوجه‌ها، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید و خوب با هم تفت دهید. البته این روش پیشنهاد نمی‌شود چون از کیفیت و مرغوب بودن املت شما کم می‌کند. یک املت گوجه حرفه‌ای بدون رب گوجه تهیه می‌شود. اما در صورتی که به گوجه فرنگی دسترسی ندارید و می‌خواهید رب گوجه را جایگزین آن کنید، می‌توانید پس از افزودن پیاز، رب گوجه را در روغن تفت دهید و بعد تخم مرغ را اضافه کنید.
 در این دستور از روش تهیه املت گوجه ساده با هم صحبت کردیم. اما برای طعم دهی بیشتر به این غذای خوشمزه، می‌توانید از انواع ادویه‌جات مثل آویشن، سبزیجات معطر مثل جعفری، پونه محلی یا شنبلیله، کره حیوانی، قارچ، سوسیس، کالباس و سیب زمینی هم استفاده کنید. برای اضافه کردن هر یک از این مواد مانند قارچ، سوسیس، سیب زمینی و کالباس، کافی است قبل از افزودن تخم مرغ آن‌ها را کمی‌ با روغن تفت دهید و بعد تخم مرغ زده شده را روی آن‌ها بریزید. به عنوان مثال، برای تهیه املت گوجه فرنگی و قارچ، اول باید قارچ خرد شده را با پیاز سرخ کنید.
 طرز تهیه املت گوجه با پنیر پیتزا خیلی ساده است. فقط باید ماهیتابه را چرب کنید و مابقی مواد (مثل پنیر پیتزای رنده شده، گوجه و ادویه جات) را با تخم مرغ ترکیب کنید. سپس ترکیب تخم مرغی را داخل ماهیتابه بریزید تا پخته شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی