[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۶۵
  • دوره جدید

طرز تهیه آش گندم، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 20 دقیقه
 زمان پخت: 180 دقیقه

 مواد لازم برای 6 نفر
پیاز داغ: 5 قاشق غذاخوری 
سیر داغ: 3 قاشق غذاخوری 
نخود آش: 250 گرم
لوبیا چیتی: 250 گرم 
گندم پوست‌کنده: 400 گرم 
سبزی آش: 1 کیلوگرم
نعنا خشک: 1 قاشق غذاخوری 
کشک: به مقدار لازم 
نمک و فلفل: به مقدار لازم

در روزهای سرد هیچ چیز دلچسب‌تر از خوردن یک کاسه آش داغ در کنار خانواده نیست. یکی از آش‌های خوشمزه ایرانی که مخصوص فصول سرد سال است، آش گندم است. آش گندم ساده شباهت زیادی به آش بلغور گندم دارد و با سبزی، حبوبات، گندم و کشک درست می‌شود. با وجود این‌که در تهیه این آش از گوشت استفاده نمی‌شود، غذایی کامل و سیرکننده است. آش گندم ساده طرز تهیه آسانی نیز دارد، البته باید هنگام درست کردنش صبر و حوصله به خرج دهید و اجازه دهید خوب جا بیفتد.
استفاده از نخود و لوبیا چیتی در آش گندم، آن را به غذایی سرشار از پروتئین و مواد مغذی تبدیل می‌کند. لوبیا چیتی دارای مقدار زیادی آهن، انواع ویتامین، فیبر و پروتئین است و خوردنش موجب کاهش کلسترول، جلوگیری از کم‌خونی، پیشگیری از برخی سرطان‌ها و سلامت قلب می‌شود. نخود نیز سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن است و خوردنش منجر به تقویت سیستم ایمنی، کاهش قند خون، جلوگیری از پرخوری، استحکام استخوان‌ها و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود.

 طرز تهیه 
 مرحله اول
از شب قبل حبوبات(لوبیا و نخود) را در آب خیس کنید. سبزی آش را نیز از قبل بشویید و خرد کنید. گندم شسته‌شده و حبوبات خیس‌خورده را با کمی آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا بپزند و نرم شوند.
 مرحله دوم
پس از پختن و نرم شدن حبوبات، سبزی آش را به همراه پیاز داغ و سیر داغ به آش بیفزایید(زردچوبه و فلفل را هنگام سرخ کردن پیاز و سیر به آن‌ها اضافه کنید تا با پیاز و سیر تفت بخورند).
 مرحله سوم
پس از اضافه کردن تمام مواد، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملاً جا بیفتد. سپس، آش جاافتاده را در ظرف بکشید و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

 نکات کلیدی 
 در صورت تمایل می‌توانید در انتهای پخت مقداری کشک داخل آش بریزید.
 این آش گوشت ندارد، اما اگر دوست داشتید می‌توانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و همزمان با اضافه کردن سبزی‌ها به آش اضافه کنید.
 برای تهیه نعنا داغ بهتر است ابتدا نعنا خشک را در مقداری آب خیس کنید سپس، آب اضافه آن را بگیرید و در روغن تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
 سبزی‌های آش گندم شامل ترکیبی از جعفری، تره، گشنیز و اسفناج است. اگر اسفناج نداشتید می‌توانید از برگ چغندر استفاده کنید.

سخن آخر
آش گندم ساده، یکی از آش‌های خوشمزه و لذیذی است که خوردنش در روزهای سرد حسابی می‌چسبد. این آش طرز تهیه آسانی دارد و برای درست کردنش به سبزی، حبوبات، گندم و کشک نیاز دارید. نخود و لوبیا چیتی موجود در این آش، آن را به غذایی کامل و سرشار از مواد مغذی تبدیل می‌کند.
برای پخت این آش باید حبوبات آن را از شب قبل بخیسانید. سبزی آش را که ترکیبی  از جعفری، تره، گشنیز و اسفناج است، از قبل بشویید و خرد کنید. گندم شسته‌شده و حبوبات خیس‌خرده را با کمی آب داخل قابلمه بریزید تا بپزند. بعد از پخت حبوبات، سبزی آش را به همراه پیاز داغ و سیر داغ اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید تا آش جا بیفتد. پس از جاافتادن آش، آن را در ظرف بکشید و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی