حلیم برای افراد گرممزاج مناسب نیست، روزنامه شیراز نوین
حلیم یکی از غذاهای پُرویتامین است که بسیاری از مردم ایران آن را بهعنوان نذری میپزند. حلیم علاوه بر فواید برای برخی افراد مثل بیماران قلبی مضر است.
به گزارش نمناک، حلیم یک غذای مغذی است که طرفداران زیادی دارد، این غذای مقوی بهعلت داشتن گندم، خاصیت سیرکنندگی دارد و حاوی، روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. 100 گرم حلیم190 کالری انرژی دارد و حاوی 6 گرم پروتئین، 10 گرم چربی، 20 گرم کربوهیدرات، 1 میلیگرم آهن و 9 میلیگرم کلسیم است. اما حلیم با خواصی که دارد برای برخی از افراد مناسب نیست و مصرف آن توصیه نمیشود. با مطالعه این مطلب، میتوانید دریابید آیا خوردن حلیم برای شما مفید است یا مضر؟
فواید مصرف حلیم
حلیم، سرشار از روی، منیزیم، آهن ، نیاسین، چربی، پروتئین، کربوهیدرات و کلسیم است.
مصرف حلیم، سبب سلامت بهتر قلب و کاهش بیماریهای قلبی میشود زیرا فیبر موجود در گندم سبوسدار، کلسترول خون را کاهش داده و سبب کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون میشود.
حلیم تهیه شده از گندم سبوسدار، دارای فیبر زیادی است و سبب درمان بیماریهای دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه میشود.
مصرف حلیم برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ هم مفید است.
گندم سبوسدار، خاصیت ضدانگلی دارد و موجب جلوگیری از بروز حساسیتها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریکپذیر، التهاب مفاصل و بیماریهای عصبی میشود.
خوردن حلیم برای چه کسانی مفید است؟
خوردن حلیم برای افراد دارای مزاج سرد مناسب و مفید است، شما میتوانید این غذای خوشمزه را با مقداری روغن حیوانی و دارچین مصرف کنید.
خوردن حلیم برای زنان، دختران جوان و افرادی که در معرض کمخونی هستند، مفید است زیرا حلیم بهعلت داشتن گندم و گوشت منبع خوب آهن میباشد.
حلیم، سرشار از پروتئین بوده و از غذاهایی است که دیر هضم میشود، بنابراین، خوردن حلیم در سحرهای ماه مبارک رمضان برای افرادی که بهسرعت احساس گرسنگی میکنند، مفید است.
برخی در پخت حلیم از جوانه گندم استفاده میکنند، جوانه گندم حاوی انواع ویتامینها و املاح است و میزان کالری جوانه گندم کمتر از گندم است، بنابراین در تهیه حلیم از جوانه گندم استفاده کنید.
خوردن حلیم برای چه کسانی مضر است؟
حلیم بهدلیل طبع گرمی که دارد برای همه توصیه نمیشود و برای افراد گرممزاج مناسب نیست، افراد گرممزاج بهتر است از سوپ جو و آشهای خنک که از ماش، جو و عدس در آنها استفاده شده است، بیشتر استفاده کنند.
مصرف حلیم برای افراد دارای اضافهوزن مناسب نیست زیرا حلیم، کالری فراوانی دارد. تقریباً یک پیاله حلیم 150 کالری انرژی دارد که اگر با یک قاشق شکر، یک کفدست نان و روغن مصرف شود، 350 تا 300 کالری انرژی دارد و افراد چاق بهتر است حلیم را کم و بدون افزودنی میل کنند.
بهتر است در وعده افطار، حلیم مصرف نکنید و از غذاهای مقوی و کمحجم در این وعده غذایی استفاده شود تا در زمان سحر از معده و روده کوچک عبور کرده باشد و حلیم را برای سحر مصرف کنید.
اگر دارای افزایش قند یا چربی خون هستید، حلیم را با شکر و روغن مصرف نکنید یا در حداقل ممکن مصرف کنید.
مصرف حلیم در وعده افطار با شکر و روغن باعث تحریک معده، اضافهوزن و نیز عطش شدید میشود. خوردن آب زیاد بهدنبال این تشنگی باعث رقیق شدن شیره معده و تأخیر هضم غذا میشود و این رفتار نفخ شکم و سایر ناراحتیهای گوارشی را در پی دارد.
پس از خوردن حلیم بلافاصله دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است و باعث میشود، دچار سوزش و ناراحتی معده شوید.
اگر میخواهید پس از خوردن حلیم، دچار سوزش و ناراحتی معده نشوید بلافاصله بعد از خوردن این غذا دراز نکشید، زیرا این غذا دیرهضم است.
حلیم مانده را مصرف نکنید، زیرا موجب ناراحتیهای گوارشی میشود، اگر حلیم بماند مواد نشاستهای آن غیرقابل هضم م شود و نشاسته آن به نشاسته مقاوم تبدیل می شود.
بهتر است که افراد، افطار خود را با خوردن غذاهای گرم مانند حلیم باز نکنند و از نوشیدنیهای خنک و نه خیلی سرد بهصورت جرعهجرعه استفاده کنند.
هشدارهایی که باید در خوردن حلیم جدی بگیرید
اگر فشارخون بالا دارید، در مصرف پودرهای آماده محتاط باشید چون سدیم طعمدهنده و نمک این محصول که به این پودرها اضافه میکنند، میتواند مضر باشد.
حلیم را فقط از واحدهای صنفی مجاز به عرضه حلیم خریداری کنید و از محلهای غیربهداشتی آن را تهیه نکنید. بهتر است خود در خانه حلیم بپزید و مصرف کنید.
حلیم را بهمقدار کم بخرید و حتماً بلافاصله پس از خرید آن را در ظروف چینی یا شیشهای بریزید تا واکنشهای شیمیایی بین غذا و ظرف را کاهش دهید.
حلیم بهعلت اینکه دمای بالایی دارد، نباید در ظروف یکبار مصرف ریخته شود و فقط مواد غذایی با دمای پایینتر از 40 تا 45 درجه را میتوان در این ظرفها ریخت، پس بهتر است برای خرید حلیم با خودتان ظرف یا قابلمه ببرید .اگر در ظروف یکبار مصرف، غذای داغ ریخته شود این مواد در ماده غذایی حل شده و وارد بدن میشوند. این ترکیبها خطرناک هستند و ممکن است باعث بروز انواع سرطان شوند.
اگر از پودرهای آماده برای تهیه حلیم استفاده میکنید، پس از بازکردن بسته، پودر را کاملاً مصرف کنید و نیمی از آن را برای وعده دیگر نگه ندارید زیرا با جذب رطوبت محیط، زمینه را برای رشد میکروبها فراهم میکند.
اگر پودر آماده حلیم، حالت کلوخ و بههم چسبیده دارد، نباید آن را مصرف کرد زیرا ممکن است این حالت بهدلیل کپکزدگی باشد پس زمانی که تاریخ انقضای محصول میگذرد، آن را مصرف نکنید.
اگر عادت به مصرف شکر همراه حلیم دارید، بهتر است عسل را جایگزین شکر کنید.
توصیه میکنیم اگر در وعده صبحانه، از حلیم استفاده میکنید، از مصرف ناهار چرب و سرخکرده پرهیز کرده و غذایی ساده و کمکالری میل کنید.
این غذا را میتوانید در یخچال تا دو روز بعد از پخت نگهداری کنید. ممکن است بر اثر ماندن، آب موجود در این غذای نشاستهای از سایر محتویات جدا شود. این تغییر فیزیکی است و نشانهای از فساد در غذا محسوب نمیشود. پس قبل از مصرف هر بار آن را همزده و آب موجود را با سایر ترکیبات، مخلوط کنید و آنگاه به میزان مصرف، مقداری را گرم کرده و میل کنید.
چرا همراه با حلیم دارچین می خورند؟
دارچین نیز پای ثابت حلیم است که بسیار آن را خوشطعم میکند و با عطر خوشایندش به هرچه دلچسبتر شدن حلیم و هضم آن کمک میکند.
از دارچین بهعنوان تسهیلکننده هضم استفاده میشود زیرا حلیم، غذایی خمیری شکل است و در معده توقف زیادی دارد و روند هضم و جذب آن بسیار کند انجام می شود. اضافه کردن ادویهای مانند دارچین میتواند به بهبود سرعت هضم و جذب این غذا کمک کند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین