[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۵۵
  • دوره جدید

با ترکیب سبزی انواع آش‌ها آشنا شوید ، روزنامه شیراز نوین

قصد پخت چه نوع آشی را دارید؟ آش رشته، کشک یا دندونی و ...؛ برای هر نوع آشی ترکیب سبزی خاصی وجود دارد که شما را با تمام آن‌ها آشنا می‌کنیم.
به گزارش نمناک، آش جزو یکی از ابتدایی‌ترین غذاهای مورد استفاده بشر بوده است که در نقاط مختلف ایران به صورت‌های متفاوت طبخ می‌شود. به طور کلی آش یکی از کامل‌ترین غذاها محسوب می‌شود که از سبزیجات، حبوبات و... درون آن استفاده می‌شود.
وجود سبزی درون آش نه تنها ویتامین و مواد مغذی فراوانی را به آن می‌افزاید بلکه طعم و لعاب بی‌نظیری نیز به آش بخشیده و موجب خوشمزه شدن آش خواهد شد. در این بخش از آشپزخانه نمناک به شما می‌گوییم درون آش‌های پر طرفدار زیر چه نوع سبزی بریزیم تا خوشمزه و لعاب‌دار شود.
سبزی آش شامل چه سبزی‌هایی می‌شود؟
به طور کلی سبزی آش شامل سبزی‌های زیر است:
اسفناج (در صورت نبودن آن برگ چغندر)، جعفری، گشنیز. 
برای خوشمزه و لعاب‌دار شدن آش بهتر است مقدار اسفناج و تره بیش از سبزی‌های دیگر باشد.
سبزی‌های‌ آش بهتر است به قطعات یک تا یک و نیم سانتی‌متری خرد شوند تا درون آش بهتر دیده شده، پس سبزی آش را خیلی ریز نکنید.
سبزی‌های‌ آش احتیاجی به سرخ‌کردن ندارند و بهتر است تا حدالامکان از سبزی تازه استفاده نمایید اما می‌توانید از سبزی فریز شده نیز درون آش بریزید.
ترکیب سبزی آش رشته
آش رشته یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه است که بسته به فرهنگ هر شهر متفاوت است. درون آش رشته از مواد غذایی مانند رشته، نخود و لوبیا، عدس، سبزی و... استفاده می‌شود.
برای تهیه آش رشته از سبزی‌های گشنیز، اسفناج، جعفری، تره و شوید استفاده می‌گردد. برخی افراد به جای اسفناج از برگ چغندر و برای خوش عطر شدن آش از شوید و ترخون استفاده می‌کنند.
میزان سبزی‌های آش رشته برای 10 نفر حدود یک کیلو است. برای تزئین آش رشته از نعنا داغ استفاده نمایید.
ترکیب سبزی آش دوغ
آش دوغ یکی از انواع آش‌های سنتی است که با مواد بسیار ساده‌ای تهیه می‌شود. آش دوغ در شهرهای شمالی به صورت آبکی و در برخی شهرها کش‌دار و غلیظ تهیه می‌شود.
در این نوع آش سبزی‌های مختلفی به کار می‌رود که در برخی شهرها متفاوت است. مثلاً سبزی آش دوغ مازندران شامل برگ و ساقه چغندر، گشنیز و نعنا، سبزی آش دوغ تبریز شامل تره، گشنیز، نعنا، سیر تازه و برگ سبز آن و کمی‌شوید، سبزی آش دوغ اردبیل در بعضی از منابع تره، جعفری، شوید، سبزی آش دوغ کرمانشاهی شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شوید است.
ترکیب سبزی آش شله قلمکار
آش شله قلمکار از مغذی‌ترین آش‌های ایرانی به‌خصوص در فصل زمستان است که قدمتش به دوران ناصرالدین شاه برمی‌‌‌گرد‌د. در تهیه این آش از سبزی، گوشت بدون استخوان و انواع حبوبات استفاده می‌شود.
سبزی آش شله قلمکار جعفری، گشنیز، اسفناج، مرزه، ریحان، نعنا است که به مقدار یکسان از هر کدام در آش استفاده می‌کنیم.
ترکیب سبزی آش کشک
آش کشک یکی از آش‌های محبوب سنتی ایران است که علاوه بر عطر و طعم مطبوع و دلپذیر، غذایی مقوی نیز به حساب می‌آید.
سبزی آش کشک شامل تره، جعفری، نعنا، گشنیز و در صورت تمایل شنبلیله است اما در صورت استفاده از شنبلیله، مقدار آن باید کم باشد وگرنه باعث تلخ شدن غذا خواهد شد.
ترکیب سبزی آش دندونی
آش دندونی یکی از انواع آش‌های خوشمزه است که در هر شهری به شکل‌های متفاوتی پخته می‌شود. در این آش خوشمزه علاوه بر حبوبات از گوشت گوسفندی هم استفاده می‌شود. برخی این آش را بدون سبزی می‌پزند و تنها از نعنای تفت داده شده برای تزئین استفاده می‌کنند اما در برخی شهرها درون آن سبزی آش می‌ریزند. در کردستان درون آش دندونی مرزه خشک ریخته و کشک و سبزی تازه نمی‌ریزند. سبزواری‌ها نیز در این آش تره تازه ساطوری خرد شده می‌ریزند.
ترکیب سبزی آش اوماج
آش اوماج یکی از انواع آش‌های سنتی ایرانی است که برای درمان سرماخوردگی پخته می‌شود. تهیه آش اوماج بسیار آسان و مشابه آش رشته بوده اما به‌جای رشته در آن گلوله‌های کوچک خمیر درست کرده و می‌ریزند. می‌توانید از سبزیجات معطر مانند ریحان - تره - مرزه در این آش استفاده کنید. همچنین می‌توانید از سبزی خشک نیز برای تهیه این آش استفاده کنید.
ترکیب سبزی آش جو
آش جو یکی از مقوی‌ترین آش‌های قدیمی ‌و سنتی ایرانی است که از موادی مانند جو، حبوبات، سبزی آش و کشک تهیه می‌شود. سبزی آش جو شامل گشنیز، جعفری، تره و اسفناج یا برگ چغندر است و هر چه مقدار گشنیز آش بیشتر باشد، آش خوشمزه‌تر می‌شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی