[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۵۲
  • دوره جدید

شگرد خشک کردن میوه‌های‌ پاییزه و زمستانی، روزنامه شیراز نوین

خشک کردن به
برای تهیه چیپس به باید میوه‌های تازه، سالم و بدون لک را انتخاب کنید تا پس از خشک شدن، طعم دلپذیری داشته باشند.
روش صحیح خشک کردن به وسیله فر
میوه‌های به را به خوبی شسته و به صورت ورقه‌های نازک 3 الی 6 میلی‌متری و یا خلال‌های باریک برش بزنید.
کف سینی را ورق آلومینیوم یا کاغذ روغنی بپوشانید و ورقه‌های به را با فاصله مناسب روی سینی قرار دهید.
دمای فر را روی کمترین حالت ممکن در حدود 50 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.
پس از مدتی، تکه‌های به را زیر و رو کنید تا هر دو طرف آن‌ها خشک شوند.
دقت کنید که برش‌های به بیش از حد خشک یا سوخته نشوند.
مدت زمان لازم برای خشک کردن به در فر حدود 6 الی 8 ساعت است.
پس از خارج کردن سینی، اجازه دهید تا به خشک شده، خنک شود.
روش صحیح خشک کردن به در آفتاب
روش دیگر برای خشک کردن میوه به، استفاده از نور خورشید است. میوه به را پس از برش زدن، در ظرف مناسبی مانند سینی یا سبد قرار دهید و آن را زیر نور مستقیم نور خورشید بگذارید.
برای جلوگیری از جذب گرد و خاک، روی میوه‌ها پارچه‌ای توری قرار دهید.
همان‌طور که ذکر کردیم، هوای خنک شب باعث ایجاد رطوبت می‌شود به همین دلیل هنگام شب، میوه‌ها را به داخل منزل بیاورید.
مدت زمان لازم برای خشک شدن میوه به، با توجه به رطوبت هوا، بین 2 تا 4 روز است.
خشک کردن به با کمک دستگاه خشک کن
برای استفاده از دستگاه خشک کن میوه، برش‌های به را با فاصله مناسب در دستگاه قرار دهید و حرارت را روی 57 درجه سانتی‌گراد تنظیم کرده و تا خشک شدن کامل میوه‌ها منتظر بمانید. تا خشک شدن میوه‌ها، مرتب آن‌ها را جابه‌جا کنید.
خشک کردن خرمالو
به طور کلی خرمالوها در دو نوع ژاپنی (بلوطی شکل) و فویو دسته‌بندی می‌شوند. خرمالوهای ژاپنی زمانی برای خشک شدن مناسب‌تر هستند که بافت آن‌ها مانند گوجه نرم شده باشد.
از سوی دیگر خرمالوهای فویا اندازه کوچک‌تری دارند و در حالت سخت هم قابل استفاده برای تهیه چیپس هستند. خرمالوهایی که برای خشک کردن انتخاب می‌کنید باید دارای یک رنگ نارنجی غلیظ و پر رنگ باشد.
خرمالوها را شسته و به صورت حلقه‌ای در اندازه نیم سانت برش بزنید. برای طعم‌دار کردن چیپس خرمالو می‌توانید قبل از خشک کردن، آن‌ها را متناسب با سلیقه خود، در موادی مانند آب لیمو، شکر نارگیل، دارچین، جوز هندی و نمک دریایی بخیسانید.
خشک کردن خرمالو با استفاده از شوفاژ یا بخاری
برای خشک کردن خرمالو روی شوفاژ یا بخاری، از ورقه‌های آلومینیومی استفاده کنید. این ورقه‌ها را روی رادیاتور یا بخاری گذاشته و حلقه‌های خرمالو را روی آن بچینید تا با حرارت کم خشک شوند.
خشک کردن خرمالو در فر
در این روش، حلقه‌های خرمالو را روی کاغذ روغنی یا ورقه‌های فویل در سینی فر چیده و به مدت یک ساعت در فر قرار دهید. پس از یک ساعت، خرمالوها را پشت و رو کرده و به مدت یک ساعت دیگر در فر قرار دهید تا به حالت طلایی قهوه‌ای و ترد برسند.
چیپس‌های خرمالو را پس از خنک شدن در یک ظرف دربسته قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.
خشک کردن خرمالو با آفتاب
اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که در فصل پائیز، آفتاب‌خیز می‌باشد به راحتی می‌توانید میوه‌هایی نظیر خرمالو را با استفاده از نور خورشید خشک کنید. برش‌های خرمالو را در یک سینی قرار داده و زیر نور آفتاب، آن‌ها را خشک کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی