[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۲۰
  • دوره جدید

آش گوجه‌فرنگی و برنج، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 10 دقیقه
 زمان پخت: 120 دقیقه

 مواد لازم برای 3 نفر
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج) خرد شده:1 کیلو
گوجه فرنگی میکس شده:1 لیتر 
لوبیا چیتی:1 پیمانه
نعنا خشک:100 گرم
آبغوره:1 پیمانه
زردچوبه:1 قاشق غذاخوری
فلفل:1 قاشق مرباخوری
برنج (ترجیحاً نیم دانه): 2 پیمانه 
پیاز داغ:1 پیمانه
نمک: به میزان دلخواه

آش از غذاهای سنتی ما ایرانی‌هاست که طرفدارهای زیادی دارد، مخصوصاً اگر زمستان باشد که لذت خوردنش را دو برابر می‌کند. آش از غذاهایی است که اغلب سر سفره هر ایرانی وجود دارد. هرچند یک سری آش‌ها بیشتر از بقیه معروف هستند، مثل آش رشته و آش شله قلمکار، اما خیلی از مناطق ایران آش مخصوص به خودش را دارد که واقعاً آن‌ها هم خوشمزه هستند. امروز ایران کوک دستور پخت آش گوجه فرنگی را به شما آموزش می‌دهد تا به تنوع آش‌هایی که می‌پزید اضافه کنید و از خوردنش لذت ببرید. نکته جالب در مورد آش گوجه فرنگی این هست که هر کس آن را به شکل متفاوتی درست می‌کند. اما معمولاً این آش علاوه بر گوجه موادی از قبیل برنج، لوبیا چیتی و سبزی آش دارد. ما دستور پایه آش ساده را برای شما گذاشتیم که خیلی ساده و خیلی هم خوشمزه است، اما شما می‌توانید به دلخواه حبوبات و مواد دیگری هم اضافه کنید. 

 طرز تهیه
 مرحله اول:
ابتدا حبوبات را همراه با آب در قابلمه مناسب بریزید و روی شعله قرار دهید تا کاملاً بپزد. سپس برنج نیم دانه را به آن اضافه کنید تا کاملاً بپزد.
 مرحله دوم:
گوجه فرنگی را پوست بگیرید و له کنید. برای پوست کندن گوجه به راحتی می‌توانید از روشی که قبلاً گفتیم استفاده کنید. گوجه پوست کنده را هم می‌توانید رنده کنید و هم می‌توانید در غذاساز یا مخلوط کن پوره کنید. حال پوره گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید. بعد از چند دقیقه روی سطح آش شما کف می‌کند که طبیعی است.
 مرحله سوم:
بعد از پخت کامل مواد، سبزی آش را به آن اضافه کنید. سبزی جزء آخرین موادی است که به آش اضافه می‌کنید تا عطر خود را از دست ندهد. همچنین سبزی نسبت به مواد دیگر زود می‌پزد لذا نیازی نیست آن را از ابتدا به آش اضافه کنید تا بپزد.
 مرحله چهارم:
بگذارید تا کاملاً آش جا بیافتد. پیاز داغ را از قبل آماده کنید. بهتر است پیاز را نیز زود اضافه نکنید تا عطر خود را در اثر پختن زیاد از دست ندهد. پیاز داغ و زردچوبه را تفت دهید و داخل آش بریزید. نعنا خشک را در آش ریخته و در آخر آبغوره و نمک و فلفل را اضافه کنید.
این آش هرچه تندتر باشد، خوشمزه‌تر می‌شود. بنابراین اگر دوست دارید می‌توانید از فلفل به میزان دلخواه استفاده کنید. پس از کشیدن آش، نعنا داغ فراوان روی آن بریزید.

 نکات کلیدی
 حبوبات آش گوجه فرنگی اختیاری است. لوبیا قرمز یا چیتی از حبوبات اصلی آن است اما اغلب لوبیا سفید، گندم، بلغور، عدس، لپه و حتی دال عدس نیز به حبوبات اضافه می‌کنند. هرچه حبوبات آش بیشتر باشد آش خوشمزه‌تر است.
 می‌توانید برای تهیه سریع‌تر آش گوجه، حبوبات را از قبل خیس کرده و حتی نیم پز کنید و در فریزر نگهداری کنید.
 عده‌ای در این آش از کوفته قلقلی هم استفاده می‌کنند که سلیقه‌ای است.
 اگر گوجه فرنگی رنگ نداشت و آش‌تان را بی‌رنگ کرد، می‌توانید کمی ‌رب گوجه فرنگی را در آب حل کنید و به آش‌تان اضافه کنید.
 اگر آب گوشت یا مرغ از پخت غذای دیگری باقی مانده می‌توانید آن را داخل آش بریزید. این کار طعم آش را فوق‌العاده خوشمزه می‌کند.
 همچنین می‌توانید از عصاره‌های گوشت یا مرغ آماده استفاده کنید. اما در این صورت نمک را حذف یا خیلی کم کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی