طرز تهیه آش غلور، روزنامه شیراز نوین
زمان آمادهسازی: 15 دقیقه
زمان پخت: 180 دقیقه
مواد لازم برای 6 نفر
حبوبات (شامل نخود، لوبیا چشم بلبلی و عدس): 2 پیمانه
بلغور گندم: 3 پیمانه
سیر: 3 حبه
گوشت با استخوان: 300 گرم
آرد: 2 قاشق غذاخوری
زعفران: به مقدار لازم
فلفل قرمز: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
آب: 10 پیمانه
وقتی صحبت از غذای خوشمزهای به اسم آش میشود به جرئت میتوان گفت هیچ کجای دنیا مثل ایران توی پخت این غذا تنوع وجود ندارد. تقریباً هر شهر و استان در ایران یک آش مخصوص به خودش را دارد، مثل آش عباسعلی کرمانشاه، آش شله مشهد، آش قلقل شوشتر و چندین و چند نوع آش دیگر که مطمئنم اگر بخواهم اسم همه را بیاورم خسته کننده میشود. آش غلور هم یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه است که در شهر بیرجند و استان خراسان جنوبی خیلی معروف است.
درست است که در پخت اکثر آشها از حبوبات و غلات استفاده میشود، اما هر کدام از آنها یک فوت کوزهگری مخصوص به خودشان را دارند که باعث میشود طعم تمام آشها با هم متفاوت باشد. برای تهیه آش غلور یا حلیم غلور بیرجندی از بلغور گندم و حبوبات استفاده میشود اما شیوه پخت متفاوت و ریختن روغن حیوانی و ادویههای متنوع طعم این آش را بینظیر میکند. اگر جزو طرفداران آشهای خوشمزه و مقوی هستید پس آماده یک ماجراجویی جدید و سفری مهیج به استان خراسان جنوبی باشید.
طرز تهیه
مرحله اول: حبوبات را از چند ساعت قبل خیس کنید.
اگر قصد دارید آش غلور را برای ناهار آماده کنید از شب قبل یا از صبح حبوبات را داخل آب ولرم خیس کنید. البته عدس از این قاعده مستثنی است. ضمناً برای خیساندن حبوبات از آب خیلی داغ استفاده نکنید.
مرحله دوم: بلغور و حبوبات آش غلور را بپزید.
در یک قابلمه مناسب 10 لیوان آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا جوش بیاید. در این فاصله بلغور گندم را پاک و سپس به خوبی بشویید. روی آن آب سرد بریزید و حدود 5 دقیقه بگذارید بماند. وقتی آب داخل قابلمه جوش آمد، بلغورها را داخل یک صافی بریزید و سپس به آب در حال جوش اضافه کنید. آرد را کم کم داخل قابلمه بریزید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.
در یک ظرف دیگر مقداری روغن حیوانی یا کره بریزید و سیرهای خرد شده را تفت دهید. کمی که سیرها تغییر رنگ دادند گوشت را نیز اضافه و با سیر سرخ کنید. البته لازم نیست گوشت خیلی تفت بخورد، همین که مزه سیر به خوردش برود کافی است. در انتها حبوبات را نیز به این ترکیب اضافه کنید، حدود یک دقیقه تفت داده و سپس شعله را خاموش کنید. این مواد را نیز داخل قابلمه بلغور بریزید و شعله گاز را پایین بکشید. حدود سه ساعت زمان لازم است تا آش غلور کاملاً جا بیفتد و تمامی مواد آن پخته شوند. در این فاصله هر از چند گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله سوم: چاشنیها را اضافه کنید.
هنگامیکه پخت آش به انتها رسید و گوشت، حبوبات و بلغور کامل پختند موقع آن رسیده که چاشنیها را اضافه کنید. در یک تابه مقداری روغن حیوانی یا کره ریخته و سیرهای له شده را تفت دهید تا طلایی شوند. در پایان سیر داغ، زعفران و فلفل قرمز را نیز به آش اضافه کنید و 30 دقیقه دیگر زمان دهید تا مزهها کاملاً با هم ترکیب شوند. آش غلور شما آماده است، به دلخواه تزیین و دور هم میل کنید.
نکات کلیدی
اگر در این آش از روغن حیوانی استفاده کنید خوش طعمتر خواهد شد.
اگر فراموش کردید حبوبات را از قبل خیس کنید آنها را 5 دقیقه در آب بجوشانید، سپس شعله را خاموش کنید و بگذارید 45 الی 60 دقیقه در همان آب بماند. در نهایت آب روی حبوبات را ریخته و به آش اضافه کنید.
میتوانید آش غلور را با کشک، ماست، آبغوره یا هر چاشنی دلخواه دیگر میل کنید. این آش حتی بدون هیچ گونه افزودنی نیز خوشمزه است.
میتوانید در پایان گوشتها را از آش خارج کنید و استخوانهایش را در بیاورید و بعد از ریش ریش کردن مجدداً داخل آش بریزید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین