نمازی را تنها نگذاریم، روزنامه شیراز نوین
محمد شبیری- گروه خبر
سالها از زمانی که در بیمارستان نمازی کار و طبابت میکرده میگذرد، اما همانقدر با تعصب و با حرارت از این بیمارستان میگوید و حمایت میکند؛ انگار این بیمارستان یک چیز دیگر است و نام و برند بیمارستان نمازی باید همچنان مهم بماند و در اولویت همه امور قرار داشته باشد. وقتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز را هم مدیریت میکرد، نگاهی خاص و ویژه به بیمارستان داشت؛ برنامهریزی، پیگیری، انجام عملهای جراحی قلب جنین یا جراحی عروق را میتوان از مصادیقی نام برد که در زمان مدیریتش نشان از توجه خاص او به این بیمارستان داشت.
صرف نظر از نام و برند بیمارستان نمازی که در سطح کشوری و خارج از کشور همواره دارای جایگاه خاص خود در زمینههای علمی و غیرعلمی بوده، شاید بعد مهم دیگری که به نوعی این بیمارستان را از ابعاد مختلف خاص و منحصر به فرد کرده، خیریه بودن آن است.
بیمارستانی که سال 1332 به همت خیر نیک اندیش محمد نمازی پایه گذاری شد و از جمله موفقیتها و ظرفیتهایش میتوان به تجهیزات و پزشکان حاذق اشاره کرد.
بیمارستان نمازی همچنین خاستگاه بسیاری از موفقیتها برای نخستین بار یا نخستین رویدادها بوده که جراحیهای خاص مغز و اعصاب، صرع و جراحی عروق از جمله آنهاست.
از جمله کسانی که برای بیمارستان نمازی دغدغه و حساسیت دارند و مدام شرایط آن را رصد میکنند، محمدهادی ایمانیه است؛ استاندار کنونی فارس، پزشکی که در شیراز متولد شد، در همین شهر زندگی کرد، درس خواند و با وجود آنکه مدرک تحصیلی اش را از دانشگاه کینگز کالج لندن گرفت، اما هیچگاه زندگی و طبابت در خارج از ایران و حتی خارج از شیراز را به شهر شیراز و مردم دیار استان فارس ترجیح نداد.
مردی از خانواده ای نیکوکار و خیرپرور که دغدغه تأمین سلامت نیازمندان را هیچگاه فراموش نکرد و حتی وقتی در دانشگاه مسئولیت مستقیم نداشت، فعالیتهای مربوط به امور خیرین سلامت را با اولویت دنبال کرد.
وی متولد سال 1341 در شیراز و فارغالتحصیل از دانشگاه کینگز کالج لندن در رشته فوق تخصصی گوارش و پیوند کبد اطفال است.
مصاحبه با ایمانیه را در یکی از روزهای دل انگیز زمستان شیراز مرور میکنید؛ او خود را مانند دیگر پزشکان نسبت به بیمارستان نمازی وفادار میداند و در پاسخ به این سؤال که چه اساتیدی در این مرکز موجب افتخار این بیمارستان شدهاند و رمز موفقیت آنان در چه بوده است، میگوید: اساتیدی که خانه اول خود را بیمارستان نمازی بنا کردهاند و ساعتها وقت گذاشتهاند، رمز موفقیتشان نیز همین دلدادگی به نمازی و این محیط علمی و انسانی است.
وی همیشه دغدغه صیانت از خوشنامی این بیمارستان را داشته و معتقد است رمز موفقیت بیمارستان نمازی فعالیت اساتید ارزشمند، باتجربه و انجام اقدامات تشخیصی و درمانی برجسته است که باید با همت دیگر مسئولان مربوطه ادامه پیدا کند.
وی تأکید دارد باید از خروج اساتید صاحبنام از این مرکز جلوگیری شود تا انجام اقدامات موفقیتآمیز درمانی در بیمارستان نمازی شیراز همچنان با سیر مناسب خود جریان داشته باشد.
این استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص بیمارستان نمازی میگوید: از مهمترین جنبههای این بیمارستان موقوفه بودن آن است؛ اینکه یک فرد خیر با نیت خیر چنین بنای باشکوهی را بنیان گذاشته است و همواره مانا است.
از موارد دیگر توانایی این بیمارستان جهت تشخیص و درمان دههاهزار بیمار و توانایی بیمارستان جهت آموزش علم بالینی پزشکی به هزاران پزشک و پیراپزشک نام میبرد که سبب شده این مرکز درمانی در دنیا زبانزد بماند. به گفته این پزشک، در تکمیل بخشهای درمانی بیمارستان نمازی باید با بهرهگیری از اساتیدی در رشتههایی مانند بیماریهای ژنتیکی، بیماریهای متابولیک، زنان، چشم، گوش و حلق و بینی و دندانپزشکی باید همتی دوباره به کار گرفته شود تا کاستیهای احتمالی این مرکز نیز رفع شود.
ایمانیه در پاسخ به این سؤال که آیا مجموعه درمانی نمازی توانسته برای ارائه خدمات و درمان بیماریهای نادر آنطور که باید پاسخگوی مردم ایران باشد، میافزاید: در برخی از بیماریهای نادر موفقیت قابلتوجهی کسب شده، اما برای دیگر بیماریهای نادر به ویژه اختلالات ژنتیکی و متابولیکی مرتبط باید از سوی پزشکان مستعد و نخبه گامهای بلندتری برداشته شود.
به نگاه این پزشک، خروج پزشکان و نخبگان از بیمارستان نمازی میتواند به یک تهدید برای بیمارستان تبدیل شود. وی تأکید دارد: مسئولان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای پیشگیری از این موضوع مسئولیت سنگینی برعهده دارند و باید مانند گذشته ایثار کنند و فراموش نکنند که باید خانه اول خود را بیمارستان نمازی بدانند. وی معتقد است: به هر صورت خدمت به بیماران در معنی واقعی کلمه خدمت به جامعه و خانواده است؛ زیرا همگی به یکدیگر متصل هستند. وی با بیان اینکه چنانچه موقوفه مرحوم نمازی بهدرستی احیا شود و اعتبارات کافی به بیمارستان تزریق شود، باورهای غلطی که در جامعه از سوی برخی افراد وجود دارد نسبت به عدم خدمات مناسب در این بیمارستان برچیده میشود، میگوید: با ساختوساز و تجهیز این بیمارستان میتوانیم دیوار اعتماد را نسبت به موفقیتهای پزشکان در بیمارستان نمازی بنا کنیم. ایمانیه ادامه میدهد: موقوفه نمازی بهعنوان پشتوانه قوی مالی باید احیا شود و پرسنل صبور بیمارستان نیز از نظر معنوی و مادی حمایت شوند تا به فعالیت در بخشهای درمانی
کمتوجه نشوند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین