[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۵۵۱
  • دوره جدید

طرز تهیه بامیه عربی، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 15 دقیقه
 زمان پخت: 10 دقیقه

 مواد لازم برای 4 نفر
برای بامیه:
آرد: 1 پیمانه
پودر نشاسته: 1 قاشق غذاخوری
آب: 1 پیمانه
تخم مرغ: 2 عدد متوسط
شربت بار یا عسل رقیق یا شکر: 1 قاشق غذاخوری
وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
کره یا روغن جامد: 50 گرم
برای شربت بار:
شکر: 2 و یک دوم پیمانه (500 گرم)
آب: یک دوم پیمانه (120 میلی‌لیتر)
زعفران دم کرده و غلیظ: 2 قاشق غذاخوری
گلوکز: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
جوهر لیمو: یک چهارم قاشق مرباخوری
گلاب: یک دوم پیمانه

زولبیا و بامیه از شیرینی‌های خاص و خوشمزه هستند که به ویژه در ماه مبارک رمضان طرفدارهای زیادی پیدا می‌کنند. زولبیا و بامیه و گوش فیل به دلیل مواد قندی و ارزش غذایی بالایی که دارند، برای افطار و یا سحری بسیار مناسب هستند و می‌تواند مدت زمان زیادی بدن را سیر نگه دارد. بامیه ماه رمضان به روش‌های مختلف و در شکل‌های متفاوت درست می‌شود. بعضی‌ها بامیه را به شکل گرد، یا به شکل باریک و بعضی دیگر به شکل کوچک درست می‌کنند. در این مطلب قصد داریم یکی از پر طرفدارترین و خوشمزه‌ترین انواع بامیه به اسم بامیه عربی را به شما آموزش بدهیم. بامیه عربی به شکل باریک و کشیده درست می‌شود. طعم بامیه عربی هم فوق العاده است و طرز تهیه آن خیلی آسان است. این بامیه خوشمزه شربت خاصی هم دارد که به اسم شربت بار معروف است. شما می‌توانید مواد اولیه و طرز تهیه بامیه عربی را یاد بگیرید و به راحتی این شیرینی خاص با طعم بی‌نظیر را در خانه درست کنید. اگر برای افطار یا سحری در ماه رمضان به دنبال یک شیرینی خوشمزه با طرز تهیه ساده هستید، بامیه عربی بهترین انتخاب برای شماست.

 طرز تهیه
 مرحله اول: درست کردن شربت بامیه
۱- همه مواد اولیه را در ظرف مناسب (قابلمه) بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مواد را مدام و به آرامی ‌با قاشق چوبی هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. دقت کنید که قبل از اینکه مواد بجوشند، شکر کاملاً حل شده باشد و بلور شکر داخل آن نماند. برای این کار، حرارت را خیلی کم کنید و مواد را آرام هم بزنید تا شکر به دیواره‌های ظرف نچسبد. این کار باعث می‌شود که شربت بعداً شکرک نزند.
۲- زمانی که شکر کامل در شربت حل شد، یک قلم مو را در آب بزنید و به دیواره‌های قابلمه بکشید تا اگر شکری به آن چسبیده است، پاک شود. سپس گلوکز را به شربت اضافه کرده و با سایر مواد مخلوط کنید.
۳- اکنون حرارت را بیشتر کنید تا شربت به جوش آید. زمانی که شربت شروع به جوشیدن کرد، دیگر آن را هم نزنید و اجازه  دهید که به مدت ۲ دقیقه بجوشد. بعد از دو دقیقه حرارت را خاموش کنید، حتماً درب قابلمه را ببندید تا زمانی که بامیه‌ها را آماده کنید و داخل آن بریزید.
 مرحله دوم: درست کردن بامیه عربی
۱- ابتدا آب، کره و شربت را داخل تابه‌ای نچسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
۲- یک قاشق غذاخوری از آرد را کنار بگذارید و به جای آن پودر نشاسته بریزید. آرد و نشاسته را با هم مخلوط کنید. بعد از آن که مواد شروع به جوشیدن کردند، مخلوط آرد و نشاسته را به آن‌‌ها اضافه کرده و آن‌ها را مدام هم بزنید تا خمیر جمع شود. سپس حرارت را کم کنید و خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه هم بزنید. در نهایت خمیر را چند بار پهن و جمع کنید و اجازه دهید تا کمی ‌خنک شود.
۳- بعد از آن که خمیر کمی ‌خنک شد، تخم مرغ‌ها و وانیل را کمی‌ بزنید و در دو مرحله به خمیر اضافه کنید. سپس آن‌ها را با دست یا همزن برقی خوب با هم مخلوط کنید.
۴- مقداری روغن را داخل تابه یا قابلمه روی حرارت بگذارید  تا با حرارت کم، کمی‌گرم شود. روغن اصلاً نباید داغ شود، همین که کمی‌گرم شود کافی است.
۵- خمیر را با قیف داخل روغن بریزید. دقت کنید که حرارت خیلی کم باشد تا بامیه‌ها خوب مغز پخت و برشته شوند و در نهایت بامیه‌های تردی داشته باشید.
۶- بعد از آن که خمیر بامیه کمی ‌سرخ شد، با قاشق بامیه‌ها را داخل روغن حرکت دهید  تا همه قسمت‌های آن به طور یکدست سرخ و برشته شود. بعد از سرخ شدن کامل بامیه‌ها در روغن، بلافاصله آن‌ها را داخل شربت گرم بریزید تا شربت خوب جذب شود و به خورد بامیه‌ها برود. سپس بامیه‌ها را داخل صافی بریزید تا شربت اضافی از آن‌ها خارج شود. سرخ شدن کامل هر سری از بامیه‌ها بین ۱۵ تا ۱۸ دقیقه طول می‌کشد.

 نکات کلیدی
 قبل از استفاده از آرد، آن را الک کنید. یک قاشق غذاخوری سر صاف از آرد را بردارید و به همان اندازه پودر نشاسته با آن مخلوط کنید تا بامیه‌ها ترد شوند.
 خمیر بامیه نباید راحت از قیف بیرون بیاید.میزان سفتی خمیر را تنظیم کنید. اگر خمیر خیلی سفت شد و از قیف بیرون نیامد، یک عدد تخم مرغ را بزنید و یک قاشق غذاخوری از آن را با خمیر مخلوط کنید تا کمی‌ نرم شود.
 برای این که بامیه‌های عربی باریک و ترد شوند، شربت‌شان باید ولرم یا گرم باشد. علاوه بر این، بامیه‌ها را مدت زمان بیشتری داخل شربت قرار دهید تا شربت خوب به خورد آن‌ها برود.
 اندازه ماسوره‌ای که از آن برای ریختن بامیه داخل روغن استفاده می‌کنید، حتماً باید کوچک باشد تا بامیه‌ها باریک شوند.
 برای ریختن خمیر بامیه داخل روغن، قیف را از قسمت پایین بگیرید و خمیر را به بیرون فشار دهید.
 برای سرخ کردن سری دوم بامیه‌ها، اجازه دهید کمی ‌از حرارت روغن کم شود، سپس به کارتان ادامه دهید.
 هر چه زمان سرخ شدن بامیه‌ها طولانی‌تر باشد، بامیه‌های تردتری خواهید داشت.
 تخم مرغ زیاد و شربت رقیق باعث نرم شدن بامیه‌ها می‌شود.
 برای نگهداری بامیه‌ها، درب ظرف را باز بگذارید تا بامیه‌ها نرم شوند.
 گلوکز در شربت بامیه برای براق شدن و قوام داشتن شربت است. می‌توانید آن را از مواد اولیه شربت بامیه حذف کنید و به جای آن از عسل استفاده کنید، اما شربت قوام نداشته و براق نخواهد بود. گلوکز را می‌توانید از فروشگاه‌های لوازم قنادی تهیه کنید.
 دقت کنید که بعد از جوشیدن شربت اصلاً قاشق را به دیواره قابلمه نکشید، چون باعث می‌شود شربت شکرک بزند.
 شربت باید برای بامیه و گوش فیل ولرم و برای زولبیا داغ باشد.
 گلوکز علاوه بر اینکه باعث قوام و غلظت شربت می‌شود، از نرم شدن بامیه جلوگیری می‌کند و آن را براق نگه می‌دارد. در قنادی‌ها نیز از مقدار زیادی گلوکز برای شربت زولبیا و بامیه استفاده می‌شود.
 برای تزیین بامیه می‌توانید از پودر پسته و پودر نارگیل استفاده کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی