طرز تهیه شیرینی شستی، روزنامه شیراز نوین
زمان آمادهسازی: 30 دقیقه
زمان پخت: 20 دقیقه
مواد لازم برای 30 عدد
آرد: 120 گرم
آرد برنج: 50 گرم
پودر قند: 125 گرم
زرده تخم مرغ: 1 عدد
روغن جامد: 125 یا 150 گرم
پودر هل: 1 قاشق مرباخوری
شیرینی یکی از خوردنیهای محبوب در تمام مراسمها از جمله جشن تولد و عروسی هست که میتواند شیرینی خشک و شیرینی تر باشد. از جمله شیرینیهای هیجان انگیز و پرطرفدار میتوانم به شیرینی نسکافهای، طرز تهیه شیرینی گل مینا، طرز تهیه شیرینی چرخی قزوینی، شیرینی اتریشی و طرز تهیه شیرینی قهوه اشاره کنم. در این مطلب من میخواهم طرز تهیه شیرینی شستی را به شما آموزش بدهم. شیرینی شستی از سوغاتهای مخصوص استان زنجان است. علت نام گذاری این شیرینی این است که قسمت میانی شیرینی را با فشار انگشت گود میکنند و داخل آن زرده تخم مرغ میزنند. این شیرینی بی اندازه ساده و خوشمزه است. پس دست به کار شوید و از درست کردن این شیرینیهای زیبا و خوش طعم لذت ببرید.
طرز تهیه
مرحله اول: مخلوط کردن پودر قند و روغن جامد
برای درست کردن شیرینی شستی جذاب و خوشمزه، در ابتدا باید پودر قند و روغن جامد را با هم مخلوط کنید، ولی پیش از آن برای اینکه شیرینی بافت نرمی داشته باشد، بهتر است پودر قند را الک کنید. سپس به وسیله یک همزن برقی پودر قند و روغن جامد را خوب با هم مخلوط کنید تا کرم رنگ و پوک شود.
مرحله دوم: اضافه کردن آرد به شیرینی شستی
در این مرحله همزن برقی را کنار بگذارید. حالا کم کم و مرحله به مرحله آرد را به ترکیب پودر قند و روغن جامد اضافه کنید. برای اینکه شیرینی شستی بافت بهتری داشته باشد آرد را هم از قبل الک کنید و بعد در این مرحله به بقیه مواد اضافه کنید. آرد را به خوبی با مواد ترکیب کنید تا یک دست شوند.
مرحله سوم: افزودن آرد برنج و پودر هل
در مرحله بعد آرد برنج و پودر هل را هم به شیرینی شستی اضافه کنید و کمیکه مواد را با هم مخلوط کردید برای حدود 10 الی 15 دقیقه خمیر را ورز دهید. در این مرحله باید خمیری نرم و لطیف به دست آورید که به ظرف هم نچسبد.
مرحله چهارم: استراحت دادن به خمیر شیرینی شستی
حالا خمیر شیرینی را در یک کیسه فریزر بگذارید، سپس برای حدود 2 ساعت آن را در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
مرحله پنجم: قالب زدن خمیر
پس از گذشت مدت زمان گفته شده، خمیر را از یخچال خارج کنید. کف یک سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید. حالا به اندازه یک فندق درشت در حدود 15 گرم از خمیر شیرینی شستی را بردارید و با دستتان به شکل اشک درآورید. سپس با شصت خود قسمت میانی شیرینی را کمی فشار دهید تا گود شود و بعد شیرینیها را در سینی بچینید. در آخر در گودی که در شیرینی ایجاد کردید کمی زرده تخم مرغ بریزید.
مرحله ششم: آماده سازی فر
از حدود 15 دقیقه قبل فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
مرحله هفتم: پخت شیرینی شستی
حالا سینی فر را برای مدت 15 الی 20 دقیقه داخل فر بگذارید تا شیرینی شستیها پخته شوند.
نوش جان
نکته کلیدی
در صورت تمایل به جای روغن جامد میتوانید از روغن حیوانی استفاده کنید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین