[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۵۴۸
  • دوره جدید

شیرینی چرخی قزوینی، روزنامه شیراز نوین

 زمان پخت: 15 دقیقه

 مواد لازم
آرد قنادی: 125 گرم
آرد برنج (الک حریر کرده): 125 گرم
روغن جامد: 95 گرم
پودر قند: 90 گرم
ماست: 38 گرم
زرده تخم مرغ: 2 عدد
بیکینگ پودر: یک چهارم قاشق چای‌خوری
گلاب: 1 قاشق غذاخوری
زعفران غلیظ دم کرده: به مقدار لازم
هل: یک چهارم قاشق سوپ خوری

شیرینی‌های سنتی کشور ما آن قدر زیاد است که نمی‌شود اسم همه را برد. به جرئت می‌توانیم بگوییم که هر شهر در ایران حداقل یک یا چند شیرینی سنتی مخصوص به خودش را دارد. از شیرینی‌های خوشمزه شمالی مثل کوکی لاهیجان گرفته تا شیرینی‌های سنتی جنوب مثل کلوچه خرما همه طرفدارهای زیادی دارند و به راحتی نمی‌شود از آن‌ها گذشت. یکی از شهرهای ایران که شیرینی‌ها و خوراکی‌های خوشمزه خیلی زیادی دارد شهر قزوین است. از باقلوای قزوینی که بگذریم، نوبت می‌رسد به شیرینی‌های سنتی فوق‌العاده‌اش که بسیار معروف است. 
یکی از انواع شیرینی‌های سنتی قزوین، شیرینی چرخی است. البته از آنجایی که شیرینی چرخی خیلی معروف است و در اغلب شهرهای ایران درست می‌شود، این شیرینی را به شهرهای دیگر ایران مثل مشهد هم نسبت دادند. 
شیرینی چرخی بافت سبکی دارد، طعم آن فوق‌العاده هست و بهترین گزینه برای شیرینی نوروز می‌باشد. پس اگر شما هم به دنبال درست کردن یک شیرینی خوشمزه و آسان برای شیرینی عید هستید، طرز تهیه شیرینی چرخی را یاد بگیرید و آن را درست کنید.

 طرز تهیه
۱- ابتدا پودر شکر (پودر قند) و روغن را حدود ۵ دقیقه با همزن بزنید تا پفکی و سبک شود و رنگ آن به رنگ کرم تغییر کند.
۲- زرده‌های تخم مرغ، زعفران، هل و گلاب را به مواد اضافه کرده و حدود ۱ دقیقه هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند.
۳- ماست و بیکینگ پودر را در ظرفی جداگانه با هم مخلوط کنید و اجازه دهید چند دقیقه بماند. سپس آن‌ها را به مواد شیرینی اضافه کنید و کمی ‌هم بزنید.
۴- آردها را با هم مخلوط کرده و الک کنید. در مرحله آخر آن‌ها را به مواد اضافه کرده و با یک قاشق و یا با استفاده از انگشتان دستتان مواد را هم بزنید تا خمیری به دست آید.
۵- روی خمیر به دست آمده را بپوشانید یا آن را داخل کیسه بگذارید، به مدت ۶ ساعت در دمای محیط (ترجیحاً خنک) قرار دهید و اجازه دهید استراحت کند.
۶- اگر  چرخ و ماسوره داشتید خمیر را از آن رد کنید. خمیر را داخل چرخ گوشت بریزید، در خروجی آن یک تخته قرار دهید، بعد از خروج خمیر آن را با استفاده از چاقو به قطعات مناسب تقسیم کنید.
۷- سینی فر را چرب کنید و داخل آن کاغذ روغنی قرار دهید. خمیر‌ها را داخل آن با فاصله از هم بچینید، روی نیمی ‌از آن‌ها دانه خرفه بپاشید و داخل فر که از قبل در دمای ۱۷۰ درجه گرم کرده‌اید  به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید.
۸- بعد از ۱۵ دقیقه شیرینی‌ها را از فر خارج کنید بعد از آن که کاملاً خنک شدند، روی نیمه دیگر آن‌ها پودر پسته بپاشید و نوش جان کنید.

 نکته کلیدی
 از روغن با کیفیت استفاده کنید. روغن نامناسب شیرینی را خراب می‌کند. می‌توانید از روغن صاف قنادی نیز به جای روغن جامد استفاده کنید.
 برای چرخ کردن خمیر می‌توانید از چرخ گوشت برقی و یا چرخ گوشت دستی استفاده کنید. اگر چرخ گوشت ندارید می‌توانید از قالب دلخواه و یا قیف و ماسوره استفاده کنید. برای قالب زدن خمیر، آن را بین دو ورق کاغذ روغنی با استفاده از وردنه باز کنید و با استفاده از کاتر برش، قالب بزنید.
 اگر تعدادی از قطعات خمیر به شکل دلخواهتان در نیامد، مجدداً آن‌ها را داخل چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید.
 برای تزیین شیرینی چرخی می‌توانید از خرفه، پودر پسته و پودر نارگیل استفاده کنید.
 استراحت دادن به خمیر برای ری کردن آرد برنج است، اما آن را بیشتر از ۶ ساعت استراحت ندهید چون بیکینگ پودر موجود در آن، خمیر را خراب می‌کند.
 اضافه کردن هل به مواد اولیه شیرینی چرخی دلخواه است. اگر می‌خواهید رنگ شیرینی‌تان کدر نشود، می‌توانید هل را از مواد اولیه آن حذف کنید.
 خمیر را بیش از اندازه ورز ندهید چون به روغن می‌افتد و سفت می‌شود.
 حتماً ۱۵ دقیقه قبل از آن که شیرینی‌ها را داخل فر قرار دهید، فر را گرم کنید.
 حتماً آرد برنج و پودر قند را از حریر و آرد را از الک رد کنید تا نرم شوند و شیرینی لطیف‌تری داشته باشید.
 بعد از اضافه کردن ماست به مواد، آن را زیاد هم نزنید تا ماست آب نیندازد.
 شیرینی چرخی را به صورت کاکائویی نیز درست می‌کنند. کافی است به مواد اولیه شیرینی کمی‌ پودر کاکائو اضافه کنید.
 در بسیاری از دستورها در صورت اضافه کردن زعفران، هل و گلاب را حذف می‌کنند.
 ماندگاری شیرینی چرخی زیاد است و بهترین گزینه برای شرینی عید شما می‌باشد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی