طرز تهیه کوکی شیشهای، روزنامه شیراز نوین
زمان آمادهسازی: 45 دقیقه
زمان پخت: 30 دقیقه
مواد لازم برای 30 عدد کوکی
آبنباتهای رنگی: 20 عدد
آرد چند منظوره: 3 فنجان (382 گرم)
پودر شکر: 1 پیمانه (200 گرم)
تخم مرغ بزرگ: 2 عدد
کره بدون نمک نرم شده در دمای محیط: 1 پیمانه (226 گرم)
عصاره وانیل: 1 قاشق چایخوری
نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
کوکی شیشه ای از جمله شیرینیهایی است که هر کسی را در هر سن و سالی تحت تأثیر قرار میدهد. کوکیهای ترد و کره ای که به شکلهای زیبا قالب زده شده و بعد با آب نباتهای رنگی پر شدهاند. بعد از پخت این آب نباتها ذوب شده و لایهای شفاف و یکنواخت درون کوکی به وجود میآید و همین موضوع جلوهای زیبا از شیشههای رنگی را ایجاد میکند.
پختن کوکی شیشه ای اصلاً سخت نیست و مطمئن باشید اگر آن را برای جشن کریسمس، نوروز، تولد یا هر مناسبت دیگری بپزید، بسیار مورد تشویق قرار میگیرید. ضمن اینکه کوکیهای شیشه ای قطعاً برای بچهها خیلی جذابیت دارند.
شاید تا حالا کوکیهای دیگری مثل کوکی شکری رنگارنگ، کوکی با رویال آیسینگ، کوکی میوه ای، کوکی شکلاتی و… را امتحان کرده و زحمت زیادی هم برای تزئینشان کشیده باشید، اما مطمئنم هیچ کدام از آنها به اندازه این کوکی تأثیرگذار نخواهند بود. در واقع مزیت کوکیهای شیشه ای در این است که موقع پخت تزئین هم میشوند.
طرز تهیه
مرحله اول: آمادهکردن خمیر کوکی
پیش از هر کاری آبنباتهای رنگی را باز کنید و به صورت جداگانه در کیسههای نایلونی کوچک قرار دهید. با استفاده از یک بیفتککوب آنها را کمی خرد کنید اما مراقب باشید پودر نشوند؛ سپس آبنبات را کنار بگذارید و مشغول آماده سازی خمیر کوکی شوید.
در یک ظرف مناسب کره، شکر و نمک را مخلوط کنید و با همزن بزنید تا کاملاً یکنواخت شوند. سپس تخم مرغها را یکی یکی اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید؛ بعد از تخم مرغها نوبت به عصاره وانیل میرسد. همزن را روی دور کند قرار دهید و آرد را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. در پایان خمیر نباید به دست بچسبد. خمیر را جمع کنید و به شکل مستطیل درآورید. سپس آن را در کیسه پلاستیکی پیچیده و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم: قالبزدن کوکی شیشهای
بعد از یک ساعت خمیر کوکی را به سه قسمت تقسیم کنید. یک قسمت را روی میز کار و مابقی را مجدد در یخچال قرار دهید تا خنک بماند. روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و خمیر کوکی را به قطر حدوداً نیم تا یک سانتی متر باز کنید. با استفاده از یک قالب ستاره ای بزرگ (حدود 3.5 اینچی) خمیر را قالب بزنید. در پایان تمام خمیرهای قالب زده را به سینی فر که کاغذ روغنی انداخته اید منتقل کنید.
با استفاده از یک قالب ستاره ای کوچکتر (قالب شیرینی نخودچی) وسط کوکیهای ستاره ای را برش بزنید. خمیرهای به دست آمده از این کار را دور نریزید و مجدداً پهن کنید و قالب بزنید. بعد از اتمام خمیر، وسط کوکیها را با آب نباتهای رنگی پر کنید.
مرحله سوم: خنکسازی و پخت کوکیها
بعد از آنکه آماده سازی کوکی شیشه ای به پایان رسید، آنها را با همان سینی به مدت 15 تا 20 دقیقه در یخچال قرار دهید تا سفت و خنک شوند. در این فاصله فر را روشن کنید و روی درجه حرارت 350 فارنهایت (175 سانتی گراد) قرار دهید. سینی حاوی کوکی را به فر منتقل کنید و اجازه دهید تا پخته شوند. دقت کنید که هم کوکیها مغز پخت شوند و هم آب نباتها ذوب شوند. تقریباً 12 تا 14 دقیقه زمان برای پخت کافی است.
اجازه دهید کوکیها روی همان سینی پخت خنک شوند تا زمانی که آب نباتهای رنگی سرد و سفت شوند. در نهایت تمامی این مراحل را برای دو قسمت باقی مانده خمیر نیز تکرار کنید.
نکات کلیدی
- به جای قالب ستارهای از هر شکل دلخواه دیگر میتوانید استفاده کنید.
- اگر در خمیر هریک از کوکیها یک سوراخ ایجاد کنید بعد از پخت میتوانید آنها را آویزان کنید.
- اگر از کره نمک دار برای پخت کوکی شیشه ای استفاده کردید حتماً نمک را حذف کنید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین