کاک یا نان یوخه، روزنامه شیراز نوین
زمان آمادهسازی: 15 دقیقه
زمان پخت: 45 دقیقه
مواد لازم برای 10 نفر
آرد شیرینی پزی: 300 گرم
آب ولرم: 50 گرم
مخمر فوری: 1 قاشق چایخوری
تخم مرغ: 1 عدد
روغن حیوانی یا جامد: 50 گرم
نمک: یک دوم قاشق چایخوری
پودر قند: 160 گرم
پودر بادام: یک دوم پیمانه
پودر هل: 1 قاشق چایخوری
ممکن است برای شما هم سؤال شده باشد که کاک یا نان یوخه چیست؟ یا اصلاً نان یوخه سوغات کجاست؟ نان یوخه شیرازی یا کاک سنتی یک جور شیرینی خوشمزه ایرانی است که از قدیم در کرمانشاه و شیراز و خیلی از شهرهای دیگر تهیه میشده است. نان یوخه و کاک تفاوت خیلی کمی با هم دارند، برای همین اکثراً این دو شیرینی را یکی میدانند. شاید با خودتان فکر کنید که طرز تهیه شیرینی کاک کرمانشاه یا نان یوخه خانگی خیلی سخت است یا نیاز به مواد و ابزارهای خاصی دارد، اما باید مژده بدهیم که خیلی هم سخت نیست. فقط اگر در پخت این شیرینی از ساج استفاده کنید خب کیفیت شیرینیتان بهتر میشود، اما اگر به ساج دسترسی ندارید هم نگران نباشید.
مواد اولیه در این دستور به شما حدوداً برای هشت تا ده نفر نان یوخه میدهد. اگر این مقدار برایتان زیاد است میتوانید حجم مواد را نصف کنید. همچنین اگر دوست داشته باشید شیرینیهای سنتی ایرانی دیگری را در خانه تهیه کنید پیشنهاد ما به شما اگردک، شیرینی بهشتی و نان چای قزوین هست. در ادامه با طرز تهیه نان یوخه شیرازی و یا کاک محلی کرمانشاهی در خدمتتان هستیم.
طرز تهیه
مرحله اول: عمل آوردن مخمر
برای تهیه این شیرینی سنتی ایرانی اول باید یک کاسه کوچک بردارید. حالا آب ولرم را به همراه یک قاشق غذاخوری پودر قند و یک قاشق چایخوری مخمر فوری در کاسه بریزید و خوب مخلوط کنید. درب ظرف را ببندید تا هوا وارد آن نشود و به مدت ده دقیقه مخمر پف کرده و آماده شود.
مرحله دوم: آماده سازی روغن
یک تابه را روی حرارت قرار دهید. روغن حیوانی یا روغن جامد را درون تابه بریزید و صبر کنید تا روغن ذوب شود. حالا حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید کمی دمای روغن پایین آمده و خنک شود.
مرحله سوم: هم زدن تخم مرغ برای کاک
یک کاسه با اندازه مناسب بردارید. تخم مرغ را بشکنید و آن را در کاسه بریزید. مقداری نمک به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید. سپس تخم مرغ را در روغن ذوب شده بریزید.
مرحله چهارم: مخلوط کردن مواد اولیه
در این مرحله از تهیه کاک ساده یا نان یوخه باید مخلوط مخمر که حالا پف کرده است را در تابه بریزید و آن را با روغن و تخم مرغ خوب به هم بزنید.حالا آرد را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا حدی که خمیر یک دستی حاصل شود.خمیر شما نباید چسبنده و یا زبر باشد.
مرحله پنجم: استراحت کردن خمیر
روی سطح کار کمی آرد بپاشید. سپس خمیر را روی آن قرار دهید و به مدت 10 الی 15 دقیقه آن را خوب ورز دهید. خمیر را در ظرفی بگذارید و روی آن را با دستمال حولهای تمیز بپوشانید. ظرف را در کناری قرار دهید تا به مدت یک الی دو ساعت خمیر استراحت کرده و حجمش افزایش پیدا کند.
مرحله ششم: ورز دادن خمیر نان یوخه
حالا خمیر را از کاسه بیرون آورید و آن را روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید. اگر احساس کردید خمیر هنوز کمی نرم و شل است میتوانید مقدار کمی آرد را کم کم به آن اضافه کنید. خمیر را لوله کرده و به تکههای مساوی تقسیم نمایید. به کمک وردنه خمیرها را کاملاً باز کرده و به ورقههای نازک تبدیل کنید.
مرحله هفتم: پخت نان
یک تابه بزرگ یا ساج بردارید و آن را روی حرارت بگذارید. ورقههای نازک خمیری را درون تابه بگذارید تا بپزند. پس از چند دقیقه که دورشان کمی قهوهای رنگ شد، آنها را برگردانید تا طرف دیگرشان هم خوب بپزد.
مرحله هشتم: آماده سازی افزودنیهای کاک
در یک کاسه، پودر قند، هل و بادام را با هم ترکیب کنید. تا زمانی که خمیر شیرینی هنوز گرم است باید روی آنها مخلوط قند، بادام و هل بریزید. سعی کنید این کار به طور منظم انجام شود. حالا ورقههای خمیر را با احتیاط و به آرامی رول کنید.
مرحله آخر: برش و سرو
حالا خمیر شیرینی را با وردنه صاف، منسجم و یک دست کنید. یک چاقو بردارید و به شکل اریب و با فاصلههای 3 تا 4 سانتیمتری خمیر را برش دهید. این شیرینی خوشمزه محلی را میتوانید با انواع نوشیدنیهای گرم مثل چای سرو کنید. نوش جان.
نکات کلیدی
این شیرینی را باید در ظروف دربسته نگه داری کنید. با این روش تا مدتها سالم میمانند.
در صورتی که به بادام دسترسی ندارید یا از طعم آن خوشتان نمیآید میتوانید پودر نارگیل و یا پودر پسته را جایگزین آن کنید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین