باید و نبایدهای خوردن حلیم، روزنامه شیراز نوین
کارگر آنلاین: حلیم یکی از غذاهای پر ویتامین است که بسیاری از مردم ایران آن را به عنوان نذری میپزند.حلیم علاوه بر فوایدی که دارد برای برخی افراد مثل بیماران قلبی مضر است.
فواید مصرف حلیم
حلیم سرشار از روی، منیزیم، آهن، نیاسین، چربی، پروتئین، کربوهیدرات و کلسیم است.
مصرف حلیم سبب سلامت بهتر قلب و کاهش بیماریهای قلبی میشود زیرا فیبر موجود در گندم سبوسدار کلسترول خون را کاهش داده و سبب کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون میشود.
حلیم تهیه شده از گندم سبوسدار دارای فیبر زیادی است و سبب درمان بیماریهای دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه میشود.
مصرف حلیم برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفید است.
گندم سبوسدار خاصیت ضدانگلی دارد و موجب جلوگیری از بروز حساسیتها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریک پذیر، التهاب مفاصل و بیماریهای عصبی میشود.
خوردن حلیم برای چه کسانی مفید است؟
خوردن حلیم برای افراد دارای مزاج سرد مناسب و مفید است، شما میتوانید این غذای خوشمزه را با مقداری روغن حیوانی و دارچین مصرف کنید.
خوردن حلیم برای زنان، دختران جوان و افرادی که در معرض کم خونی هستند مفید است زیرا حلیم به علت داشتن گندم و گوشت منبع خوب آهن میباشد.
حلیم سرشار از پروتئین بوده و از غذاهایی است که دیر هضم میشود، بنابراین خوردن حلیم در سحر ماه مبارک رمضان برای افرادی که به سرعت احساس گرسنگی میکنند، مفید است.
برخی در پخت حلیم از جوانه گندم استفاده میکنند. جوانه گندم حاوی انواع ویتامینها و املاح است. میزان کالری جوانه گندم کمتر از گندم است، بنابراین در تهیه حلیم از جوانه گندم استفاده کنید.
خوردن حلیم برای چه کسانی مضر است؟
حلیم به دلیل طبع گرمیکه دارد برای همه توصیه نمیشود و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست. پیش از این هم در بخش سلامت تغذیه در نمناک توضیح دادیم که برای افراد گرم مزاج بهتر است از سوپ جو و آشهای خنک که از ماش، جو و عدس در آنها استفاده شده است بیشتر استفاده کنند.
مصرف حلیم برای افراد دارای اضافه وزن مناسب نیست زیرا حلیم کالری فراوانی دارد.تقریباً یک پیاله حلیم 150 کالری انرژی دارد که اگر با یک قاشق شکر، یک کف دست نان و روغن مصرف شود،300 تا 350 کالری انرژی دارد. افراد چاق بهتر است حلیم را کم و بدون افزودنی میل کنند.
بهتر است در وعده افطار حلیم مصرف نکنید و از غذاهای مقوی و کم حجم در این وعده غذایی استفاده شود تا در زمان سحر از معده و روده کوچک عبور کرده باشد و حلیم را برای سحر مصرف کنید.
اگر افزایش قند یا چربی خون دارید حلیم را با شکر و روغن مصرف نکنید یا حداقل کم مصرف کنید.
مصرف حلیم در وعده افطار با شکر و روغن باعث تحریک معده، اضافه وزن و نیز عطش شدید میشود. خوردن آب زیاد به دنبال این تشنگی باعث رقیق شدن شیره معده و تأخیر هضم غذا میشود و این رفتار نفخ شکم و سایر ناراحتیهای گوارشی را در پی دارد.
پس از خوردن حلیم بلافاصله دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است و باعث میشود دچار سوزش و ناراحتی معده شوید.
اگر میخواهید پس از خوردن حلیم دچار سوزش و ناراحتی معده نشوید بلافاصله بعد از خوردن این غذا دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است.
حلیم مانده را مصرف نکنید، زیرا موجب ناراحتیهای گوارشی میشود. اگر حلیم بماند مواد نشاستهای آن غیرقابل هضم میشود و نشاسته آن به نشاسته مقاوم تبدیل میشود.
بهتر است افراد افطار خود را با خوردن غذاهای گرم مانند حلیم باز نکنند و از نوشیدنیهای خنک نه خیلی سرد به صورت جرعه جرعه استفاده کنند.
هشدارهایی که باید در خوردن حلیم جدی بگیرید
اگر فشارخون بالا دارید، در مصرف پودرهای آماده محتاط باشید چون سدیم طعم دهنده و نمک این محصول که به این پودرها اضافه میکنند، میتواند مضر باشد.
حلیم را فقط از واحدهای صنفی مجاز به عرضه حلیم خریداری کنید و از محلهای غیربهداشتی تهیه نکنید. بهتر است خود در خانه حلیم بپزید و مصرف کنید.
حلیم را به مقدار کم بخرید و حتماً بلافاصله پس از خرید آن را در ظروف چینی یا شیشهای بریزید تا واکنشهای شیمیایی بین غذا و ظرف را کاهش دهید.
حلیم به علت اینکه دمای بالایی دارد نباید در ظروف یک بار مصرف ریخته شود و فقط موادغذایی با دمای پایینتر از 40، 45 درجه را میتوان در این ظرفها ریخت، پس بهتر است برای خرید حلیم با خودتان ظرف یا قابلمه ببرید.اگر در ظروف یک بار مصرف غذای داغ ریخته شود این مواد در ماده غذایی حل شده و وارد بدن میشوند. این ترکیبها خطرناک هستند و ممکن است باعث بروز انواع سرطان شوند.
اگر از پودرهای آماده برای تهیه حلیم استفاده میکنید، پس از بازکردن بسته، پودر را کاملاً مصرف کنید و نیمی از آن را برای وعده دیگر نگه ندارید زیرا با جذب رطوبت محیط، زمینه را برای رشد میکروبها فراهم میکند.
اگر پودر آماده حلیم، حالت کلوخ و به هم چسبیده دارد، نباید آن را مصرف کرد زیرا ممکن است این حالت به دلیل کپک زدگی باشد، پس زمانی که تاریخ انقضای محصول میگذرد،آن را مصرف نکنید.
اگر عادت به مصرف شکر همراه حلیم دارید، بهتر است عسل را جایگزین شکر کنید.
این غذا را میتوانید در یخچال تا دو روز بعد از پخت نگهداری کنید. ممکن است بر اثر ماندن، آب موجود در این غذای نشاستهای از سایر محتویات جدا شود. این تغییر فیزیکی است و نشانهای از فساد در غذا محسوب نمیشود. پس قبل از مصرف هر بار آن را هم زده و آب موجود را مخلوط سایر ترکیبات کنید و آنگاه به میزان مصرف، مقداری را گرم کرده و میل کنید.
چرا همراه با حلیم دارچین میخورند؟
دارچین نیز پای ثابت حلیم است که بسیار آن را خوش طعم میکند. دارچین با عطر خوشایندش به هر چه دلچسبتر شدن حلیم و هضم آن کمک میکند.
از دارچین به عنوان تسهیل کننده هضم استفاده میکنند زیرا حلیم غذایی خمیری شکل است و در معده توقف زیادی دارد و روند هضم و جذب آن بسیار کند انجام میشود. اضافه کردن ادویهای مانند دارچین میتواند به بهبود سرعت هضم و جذب این غذا کمک کند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین