[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۵۴۶
  • دوره جدید

طرز تهیه آب دوغ خیار، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 20 دقیقه
 
 مواد لازم برای 3 نفر
ماست پر چرب: 2 پیمانه
آب: 1 و یک دوم پیمانه
سبزی خوردن خرد شده: یک دوم پیمانه
خیار خرد شده: 1 پیمانه
کشمش: یک دوم پیمانه
گردو: یک دوم پیمانه
نعنا خشک یا شوید: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
پودر زنجبیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
نان خشک یا تازه: به مقدار لازم

اگر شما هم از آن دست افرادی هستید که در فصل گرما خوردن غذاهای ساده و خنک را به غذاهای پختنی و گرم  ترجیح می‌دهید خوب می‌دانید که یکی از این غذاهای فوری و خنک و دوست داشتنی و البته سنتی و پر خاصیت آب دوغ خیار است که به جز خوشمزگی و حس طراوت و تازگیش غذایی است نوستالژیک که برای همه ما یاد آور خاطرات خوب و خوش است، مخصوصاً خاطرات دوران کودکی و روزهای پر التهاب امتحانات ثلث آخر مدرسه. خوردن آب دوغ خیار در فصل گرما بسیار توصیه می‌شود و با توجه به مواد اولیه‌اش سرشار از ویتامین به خصوص کلسیم است و با اینکه ظاهر ساده‌ای دارد ولی جزو غذاهای کامل به حساب می‌آید.
می‌دانیم که طبع این غذا به خاطر داشتن ماست و خیار و سبزی سرد هست، پس بهتر است که آب دوغ را با مواد دیگری که طبع گرم دارد مثل گردو، زیره، زنجبیل ، فلفل و ... ترکیب کنیم تا طبعش متعادل شود و از عوارضی مثل سردی، دل پیچه و نفخ بعد از خوردنش جلوگیری کنیم. درست است که درست کردن آب دوغ خیار ساده است و فوت و فن چندانی ندارد و هرکس با هر سلیقه‌ای می‌تواند آب دوغ مخصوص خودش را آماده کند  ولی قصد دارم امروز با آموزش آب دوغ خیار خوشمزه و ساده یادی کنم از روزهای خوش گذشته و اینکه حالا که در فصل گرما هستیم یادمان نرود که می‌توانیم با خوردن غذایی ساده و خنک علاوه بر اینکه مواد مغذی و مورد نیاز را کسب کنیم  از گرما زدگی و بی حالی هم جلوگیری کنیم.
 طرز تهیه
 مرحله اول:
ماست را همراه نعنا یا شوید خشک و ادویه‌ها مخلوط کنید و آب را به آن اضافه نمایید تا دوغ آماده شود.
دوغ را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
 مرحله دوم:
خیار را پس از شستن پوست بگیرید و در اندازه مورد نظر خرد کنید.
 مرحله سوم:
کشمش را پاک کنید و بشویید و اجازه دهید آب آن گرفته شود.
 مرحله چهارم:
گردو را به وسیله چاقو خرد کنید و یا اینکه در میکسر بریزید و پودر کنید.
 مرحله پنجم:
سبزی خوردن را خرد کنید.
 مرحله ششم:
پس از آماده و خرد کردن مواد اولیه هنگام سرو تمام مواد را مخلوط کنید و تکه‌های نان خشک یا نان تازه را درون ظرف آب دوغ خیار بریزید و اجازه دهید کمی ‌نان‌ها خیس بخورند و بعد آب دوغ خیار را نوش جان کنید.

 نکات کلیدی
 مواد آب دوغ خیار را اصولاً در ظرف بزرگی مخلوط و تریت را آماده می‌کنند و بعد سهم هر شخص را در ظرف می‌کشند ولی می‌توان قبل از اضافه کردن نان سهم هر فرد را در ظرف ریخت تا مقدار نان را خودش مشخص کند.
 برای تهیه دوغ می‌توان ادویه و سبزیجات متنوع مانند گل محمدی خشک، زیره، پودر سیر و … هم اضافه کرد.
 سیر و انگور تازه دو ماده‌ای هستند که خیلی‌ها دوست دارند به آب دوغ خیار اضافه کنند، پس شما هر ماده‌ای که دوست دارید را می‌توانید به آب دوغ بیافزایید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی