[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۵۴۶
  • دوره جدید

آش شله مشهدی، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 30 دقیقه
 زمان پخت: 240 دقیقه
 
 مواد لازم برای 4 نفر
گوشت گوسفندی: 500 گرم
بلغور گندم: 1 لیوان
برنج: یک‌دوم لیوان
باقلا: یک‌دوم لیوان
نخود: یک‌دوم لیوان
لوبیا قرمز: یک‌دوم لیوان
لوبیا سفید: یک‌دوم لیوان
لوبیا چیتی: یک‌دوم لیوان
عدس: یک‌دوم لیوان
پیاز: 5 عدد
روغن: 5 قاشق غذاخوری
دارچین و نمک و فلفل: به مقدار لازم

آش شله قلمکار مشهد یا شله مشهدی آشی فوق‌العاده خوشمزه و البته وقت گیر می‌باشد که اغلب در نذری‌ها و مراسم‌های خاص محرم و صفر پخته می‌شود. این آش بر خلاف آش شله قلمکار مرسوم در شهرهای دیگر، بدون سبزی بوده و هرچه گوشت بیشتری داشته باشد، خوشمزه تر است. از ویژگی‌های جالب شله مشهدی این است که روی آن خورش قیمه ریخته می‌شود.

 طرز تهیه
 مرحله اول:
تمام حبوبات را از شب قبل خیس دهید.
 مرحله دوم:
گوشت را داخل قابلمه بریزید، چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید؛ سپس کف روی آب را بگیرید و پیازهای پوست کنده را به گوشت اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و 3 تا 4 ساعت اجازه دهید گوشت بپزد و آب گوشت تمام شود. سپس پیازها و گوشت پخته را بکوبید تا یکدست شوند.
 مرحله سوم:
حبوبات را داخل قابلمه ای بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید حبوبات بپزند و نرم شوند. سپس گوشت کوبیده، برنج و بلغور گندم را به حبوبات پخته اضافه کنید، دارچین، روغن، نمک و فلفل بزنید و با حرارت کم بگذارید چند ساعت تمام مواد با هم بپزند.
 مرحله چهارم:
در این مدت باید آش را مانند حلیم مدام هم بزنید تا کش‌دار و غلیظ شود؛ پس از اینکه آش آماده شد در ظرف بریزید و با قیمه تزیین و سرو کنید (در قابلمه باید باز باشد. در این مدت اگر آب آش کم شد، آب جوش اضافه کنید).
 ادویه شله مشهدی چیست؟
در این دستور تنها از نمک، فلفل و دارچین استفاده شده تا مورد پسند همه ذائقه‌ها باشد. اما گاهی از مقدار کمی جوز هندی و زنجبیل هم به عنوان ادویه شله مشهدی استفاده می‌شود.

 نکات کلیدی
 برای تهیه شله مشهدی از قابلمه بزرگ و جادار استفاده کنید.
 لازم است این آش را مدام در مقاطع مختلف هم بزنید تا ته نگیرد.
 در هر مرحله اگر نیاز به اضافه کردن آب بیشتر بود، تنها از آب جوش استفاده کنید.
 برای تزیین این آش مشهدی خوشمزه می‌توانید از دارچین و کنجد هم استفاده کنید.
 در مشهد به این آش، شُله گفته می‌شود و معمولاً آن را در مراسم‌های عاشورا و تاسوعای حسینی نذری می‌دهند.
 تهیه این آش زمان زیادی می‌برد و به همین علت معمولاً آن را از بیرون تهیه می‌کنند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی