گوجه سبز درمانی برای دندان های شما، روزنامه شیراز نوین
در این مطلب درمورد گوجه سبز، میوه نوبرانه بهار، دانستن ارزش غذایی این میوه، فرق بین گوجه سبز و آلوچه، ۹ مورد از خواص گوجه سبز، قرار دادن گوجه سبز در سبد میوه، فایدههای ترشی و لواشک گوجه سبز، عوارض زیادروی در خوردن این میوه و هشدارهای مهم هنگام مصرف گوجه سبز را دمرور میکنیم:
به گزارش صدآنلاین، بهنقل از بهداشت نیوز، گوجه سبز یکی از میوههای نوبرانه فصل بهار است که بسیار پرطرفدار بوده و در واسط فصل بهار تا اوایل تابستان در دسترس است. گوجه سبز یک میوه کوچک و آبدار و از پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و دارای هسته سخت است، سرشار از ویتامین سی، اسید مالیک و اسید سیتریک است، اما باید توجه کنید مصرف بیش از اندازه گوجه سبز باعث نفخ معده خواهد شد. گوجه سبز، دارای خواص بسیاری برای بدن است. و باعث بهبود گوارش، تقویت دستگاه ایمنی بدن، لاغری، سلامت دهان و دندان است.
گوجه سبز به آلوی وحشی سبزرنگ معروف است، این میوه سبز دارای مقدار زیادی از پروتئین، چربی(روغن)، انواع کربوهیدراتها و نمکهای معدنی است و اسیدهای ارگانیک سبز آن شامل اسید سیتریک، اسید مالیک، تانیک، اسیدبنزوئیک، اسید تاتاریک است و تمامی این مواد برای برطرف کردن تشنگی مؤثر بود و اشتهاآور و برطرفکننده خستگی است.
ارزش غذایی گوجه سبز
گوجه سبز، دارای خواص بسیار و ارزش غذایی بالایی است؛ دارای کالری بسیار بوده و در هر ۱۰۰ گرم آن ۵ درصد ویتامین آ، پنج درصد کلسیم، سرشار از ویتامین ب و پنج درصد آهن یافت میشود و دارای نیاسین و ۱۳ درصد ویتامین ث، ۲ درصد فسفر و ۳.۶ درصد پتاسیم برای هر فرد هم میباشد.
۹ مورد از خواص درمانی گوجه سبز
مفید برای دستگاه گوارش
وجود مقادیر بالای فیبر در گوجه سبز، باعث بهبود در روند کار دستگاه گوارش انسان میشود؛ خوردن گوجه سبز در تابستان به حرکات دودی روده کمک میکند و از آنجا که گوجه سبز، منبع غنی از ویتامین C و فیبر قابل هضم است، از یبوست و نفخ شکم هم جلوگیری میکند.
مؤثر در سیستم ایمنی بدن
مصرف مداوم گوجه سبز در فصل تابستان سیستم ایمنی بدن را بهطور طبیعی تقویت میکند. خاصیت آنتیاکسیدانی گوجه سبز، بدن را در مقابل عوامل عفونی مقاوم کرده و با التهاب و رادیکالهای آزاد مخرب مقابله میکند، از این رو، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
مفید برای دهان و دندان
مصرف مداوم گوجه سبز بهدلیل بالا بودن مقدار ویتامین C به سلامت لثهها و تقویت دندانها کمک میکند. همچنین خوردن گوجه سبز بهصورت خام باعث کاهش درد دندان و برطرف کردن خونریزی لثهها و رفع بوی بددهان میشود.
جلوگیری از کمخونی
خوردن گوجه سبز، جذب آهن در بدن را بهبود میبخشد و همچنین بهدلیل بالا بودن مقادیر بالای ویتامین C به ساخت گلبولهای قرمز خون کمک میکند.
تناسب اندام
فیبر و ویتامین C بالای گوجه سبز برای رسیدن به تناسب اندام شما نیز مفید است، نقش ویتامین C در سلامت عضلات و جلوگیری از پیر شدن سلولهای آن اثبات شده است. همچنین ویتامین C این میوه باعث دفع چربیهای اضافه بدن شده و مصرف روزانه آن بهصورت خام در سالاد بهعنوان یک وعده غذایی، میتواند تأثیر بسزایی در کم کردن چربیهای دور شکم و کم کردن وزن داشته باشد.
جلوگیری از آسیبهای داخل
خاصیت آنتیاکسیدانی گوجه سبز از آسیبهای داخلی سلولهای چربی مغز و جریان خون جلوگیری میکند و سلولهای بدن را در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
محافظت از ریهها
کسانی که بیشتر گوجه سبز میخورند، کمتر دچار مشکلات ریه مانند آسم، سرطان ریه، سرما خوردگی، سرفه و بیماریهای مزمن ریوی میشوند.
جلوگیری از انحطاط عضلانی
گوجه سبز برای تقویت افراد پیر و آنهایی که دوران نقاهت را میگذرانند، مفید است زیرا از انحطاط سلولهای عضلانی جلوگیری میکند و بینایی را تقویت میکند.
مفید برای کلیه و مثانه
گوجه سبز ادرارآور است و اعمال کلیهها را تنظیم میکند و مصرف مداوم آن سنگ مثانه را خرد و دفع میکند. توجه داشته باشید، مصرف زیاد گوجه سبز باعث نفخ معده میشود و ترش و اسیدی بودن آن باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندانها میشود. همچنین بهدلیل بالا بودن میزان اسیدی که دارد باعث ایجاد معدهدرد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتیهای معده میشود.
گوجه سبز بهدلیل طبع سردی که دارد، بهتر است آن را با گلپر مصرف کرد و همچنین هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیبهای سمی خطرناکی است و هرگز نباید آنها را خورد.
فرق بین گوجه سبز و آلوچه
گوجه سبز در میان مردم به آلو سبز معروف است، گوجه سبز و آلو سبز از نظر ظاهری با هم فرق دارند. گوجه سبز، کال و نارس اما آلو سبز بهصورت تک دانه و آلوی نارس و خام هست.
در شهرهای شمالی ایران گوجه سبز را به نام گوجه کال مینامند، عدهای از هموطنان ما گاهی آن را گوجه باغی مینامند.
گوجه سبز و آلوچه: گوجه سبز به گوجه سبز نرسیده گفته شده، ولی آلوچه از خاندان آلوچه است و شباهت ظاهری آن به آلوچه یعنی آلوی کوچک نزدیک است.
ترشی گوجه سبز
آنهایی که گوجه سبز را زیاد دوست دارند باید در حفظ و نگهداری آن هم کوشا باشند. چه راهی بهتر از ترشی انداختن گوجههای سبز، شاید طعم تازهاش را نداشته باشد، اما وقتی با سرکه آنها را در ظرفهای شیشهای نگهداری کنیم هر بار و هر بار در شیشه ترشی را باز کرده و با لذت طعم سرکهای شده گوجه سبز را با جان و دل احساس کنیم.
لواشک گوجه سبز
لواشک گوجه سبز هم مدل لذتبخش دیگری از گوجه سبز است. گوجه سبزها حتی ملس شدههایش هم لذت بخش هستند و باید برای حفظ آنها هم کوشا باشیم و چه راهی بهتر از درست کردن لواشک میتواند در محافظت از گوجه سبزهای حسابی رسیده شده کمک حال گوجه سبز دوستان باشد. لواشک گوجه سبز هم کم از لواشک آلو، آلبالو و زردآلو ندارد و بههمان اندازه خوشمزه و هیجانانگیز هستند. میتوان در روزهای سرد زمستان یا روزهای گرم تابستان لواشکهای گوجه سبز را به امید روزی که کاسه گوجه سبز نمکی بهدست دارید در دهان بگذارید.
زیادهروی در مصرف گوجه سبز و فرسایش مینای دندان
کارشناسان، توصیه میکنند اگر مادر باردار مبتلا به سنگ کلیه و مجاری ادراری است از خوردن گوجه سبز خودداری کند، زیرا در ترکیب این میوه اسید اگزالیک وجود دارد که میتواند در بدن برخی افراد باعث ایجاد سنگهای متبلور در مجاری ادراری شود.
همچنین کودکان از حدود سنین سه سالگی به بعد، میتوانند گوجه سبز به میزان کم بخورند، اما حتماً باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آنها اطمینان داشته باشند.
زیادهروی در مصرف گوجه سبز بهدلیل مقادیر بالای اسید سیتریک موجود در آن میتواند باعث نفخ معده شود و بهدلیل کال بودن و طعم ترش آن میتواند باعث فرسایش مینای دندان شود.
در چه غذاهایی میتوان از گوجه سبز استفاده کرد؟
عدهای گوجه سبز را در سبد میوه قرار میدهند و بهصورت خام استفاده میکنند.
علاوه بر مصرف خام آن، میتوانید با گوجه سبز غذاهای متفاوتی پخت کنید؛ از جمله غذاهای متعددی که میتوان گوجه سبز به کار برد، در انواع آش و خورش مثل خورش گوجه سبز و در کنار انواع دلمهها بهعنوان چاشنی است.
بهعنوان طعمدهنده و ترش مزه کردن غذاها و جایگزین کردن آن بهجای نمک هم میتوان آن را مورد استفاده قرار داد. قرار دادن چند گوجه سبز در کنار خورش بادمجان و انواع خورش مرغ، طعم ملس و دلنشینی به این نوع غذاها خواهد داد.
هشدارهای مهم هنگام مصرف گوجه سبز
- گوجه سبز اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیتهای غذایی را مطرح میسازد.
- گوجه سبز طبع سردی دارد و بهتر است با گلپر مصرف شود.
- هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیبهای سمی خطرناکی است و هرگز نباید آنها را خورد.
- با وجود تمامی مزایای سلامتی گوجه سبز، کارشناسان توصیه میکنند زنان باردار بهویژه در صورت داشتن بیماریهای زمینهای و یا آلرژی غذایی برای خوردن این میوه با پزشک خود مشاوره انجام دهند.
- همچنین کودکان از حدود سنین سه سالگی به بعد میتوانند گوجه سبز به میزان کم بخورند، اما حتماً باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آنها اطمینان داشته باشند.
- برای خوردن گوجه سبز در مصرف نمک افراط نکنید زیرا نمک زیاد برای سلامتی مضر است، بهخصوص افراد با فشار خون بالا و بیماران کلیوی از خوردن نمک زیاد اجتناب کنند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین