منابع بانکی را به دامدار بدهید ، روزنامه شیراز نوین
به گزارش ایرنا نخستین ایستگاه مطالبهگری با هدف بررسی مشکلات دامداران و تولیدکنندگان دامی و با حضور نمایندگان این صنف و مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان از سوی بسیج رسانه استان فارس برگزار شد.
رئیس بسیج رسانه استان فارس در این نشست که به شکل مجازی نیز برای فعالان صنف دامداری پخش شد، گفت: بسیج رسانه استان با برگزاری چنین نشستهایی به دنبال این است تا بتواند زمینهای برای برقراری ارتباط بین مردم و فعالان صنوف مختلف با مسئولان فراهم کند تا هم خواستهها و مطالبات مردم به گوش مسئولان برسد و هم پیگیری مناسب از جانب مسئولان انجام شده و پاسخ مناسب به مردم ارائه شود. هادی رضایی افزود: این فرصت را در جهت تحقق خواست و دستوری که رهبر معظم انقلاب در باب جهاد تبیین صادر کردند، غنیمت میشماریم و با نامگذاری این محفل با نام پاتوق تبیین، به دنبال این هستیم تا گامی در این زمینه برداشته شود. وی ادامه داد: در نخستین گام و ایستگاه این حرکت، میزبان نمایندگان برخی از فعالان صنف دامداری هستیم و انتظار است در کنار شنیدن و بیان مشکلات فعالان این عرصه از زبان آنها، شنونده پاسخهای روشن و شفاف مسئولان ذیربط در جهت آگاهی افکار عمومی باشیم.
علی محمد حقیقت یکی از دامداران شهرستان مرودشت نیز در این نشست گفت: مشکلات دامداران به قدری است که در صورت تداوم آنها شاهد حذف تدریجی دامداران خرد از چرخه تولید خواهیم بود. وی افزود: مجموعه عواملی که باعث شده امروز دامداران با این مشکلات مواجه شوند، علاوه بر خشکسالی که روی تولید مواد اولیه ما اثرگذار بوده، عدم حمایت مالی و پرداخت ناعادلانه تسهیلات به دامداران است.
او ادامه داد: بانک کشاورزی در توزیع عادلانه منابع بانکی خوب عمل نمیکند و این مسئله مشکلات فراوانی برای دامداران ایجاد کرده است. این فعال عرصه حوزه دامداری اظهار داشت: انتظار است که منابع بانکی به جای اینکه در اختیار دلالان قرار گیرد، به سمت دامداران خرد هدایت شود.
حقیقت گفت: بسیاری از واحدهای بسته بندی علوفه نیز به اسم تولیدکننده اقدام به احتکار و انبار علوفه میکنند؛ فعالیت اینها مربوط به ایامی بوده که با انباشت تولیدات علوفهای مواجه بودیم؛ نه امروز که با توجه به خشکسالی با کمبود این تولیدات مواجه هستیم. او اضافه کرد: امروز بسیاری از روستاهای بخشهای مختلف شهرستان مرودشت به دلیل خشکسالی از چرخه تولیدات کشاورزی خارج شده و حتی کشت دیم هم نتوانسته اند داشته باشند. وی ادامه داد: به عنوان یک دامدار، ۲۰ سال روی ذخیره ژنتیک کار کردهام؛ اما به دلیل نبود پشتوانه پولی و مشکلات مالی، مجبور هستیم دامی را که چندین سال برای رسیدن به یک نژاد خوب روی آن کار شده، در ازای رقمی بسیار پایین به کشتارگاه واگذار کنیم. حمید مرادی دیگر فعال عرصه دامداری در شهرستان مرودشت نیز گفت: به رغم اصلاح و افزایش قیمتی که در شیر اتفاق افتاده، اما قیمت مصوب جدید نیز هنوز با واقعیت تولید دامدار فاصله دارد.
مرادی افزود: الان هزینههای تمام شده شیر توسط دامدار با فرض ثابت ماندن قیمت علوفه به ازای هر لیتر ۱۴هزار تومان است و بنابراین تصویب قیمت جدید آنگونه که باید برای دامدار نفعی به دنبال ندارد؛ چراکه هزینه تولید شیر توسط دامدار بالاتر از عدد مصوب است.
وی ادامه داد: کارخانههای لبنی، شیر را از دامداران خریداری و وجه آن را ۴۵ تا ۶۰روزه پرداخت میکنند که این برای دامداران مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.
او گفت: در حوزه لبنیات و افزایش قیمت شیر نمیتوان بیش از این به جامعه فشار وارد کرد و خواستار افزایش قیمت شیر بود، اما کارخانههای تولید لبنیات که میتوانند حاشیه سود خود را پایین تر بیاورند.
مرادی افزود: استدلال این کارخانهها این است که هزینهها افزایش یافته، اما درآمدی که همین کارخانهها از محل چربیگیری از شیر به دست میآورند، میتواند تمام این هزینهها را پوشش دهد و بنابراین انتظار است که کارخانهها شیر را از دامدار با رقمی بالاتر خریداری کنند.
او اظهار داشت: در مقطعی که نهاده به دامداران اختصاص مییافت، به محض اعلام، به دامدار یک فرصت یک روزه داده میشد تا نسبت به خرید نهاده اقدام کند که دامدار با توجه به مشکلات مالی در تأمین آن با مشکلاتی مواجه بود.
عبدالمجید رنجبر معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی فارس هم گفت: مسائل و مشکلاتی که امروز گریبان این عرصه را در استان گرفته، در بسیاری از دیگر نقاط کشور نیز وجود دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی فارس، در خصوص قیمت گذاری گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخممرغ و شیر گفت: در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی از معاونتهای امور دام سازمان جهاد کشاورزی استانها یک برآورد قیمت میخواهد و ما نیز نظرات کارشناسی بهره برداران، اتحادیه و صنوف را پس از بررسی و جمع بندی در قالب یک پیشنهاد واحد به وزارت جهاد کشاورزی اعلام میکنیم تا قیمت گذاری با لحاظ سود کشاورزان و دامداران و همچنین نفع مصرف کننده انجام شود. رنجبر، در خصوص فعالیت کارگاههای بسته بندی علوفه در استان هم گفت: امسال به ویژه در شهرستانهایی که این واحدها در آنجا به تعداد موردنیاز یا بیش از آن فعالیت دارند، مجوز راه اندازی کارگاه جدید داده نمیشود.
وی ادامه داد: آن دسته از واحدهای فعال فاقد مجوز نیز باید امسال حتماً اقدام به اخذ مجوز کنند؛ چراکه در غیر این صورت از ادامه فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد.
او افزود: برخی واحدهای دارای مجوز نیز باید ابتدا نسبت به تشکیل یک صنف اقدام کنند تا قیمتها هماهنگ باشد و دوم اینکه هیچ کارگاهی افزون بر ظرفیت تعیین شده بستهبندی علوفه نداشته باشد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی فارس، در خصوص بحث صدور مجوز برای فعالیت دامداریها هم گفت: معتقدیم متولی تمام ساخت و سازهایی که در حوزه بخش کشاورزی اتفاق میافتد، باید سازمان جهاد کشاورزی باشد که این سازمان هم این وظیفه را به نظام مهندسی و نظام دامپزشکی محول کرده است.
رنجبر افزود: امروز واحدهایی که از قبل ساخته شده و از جانب دهیاریها و بخشداریها برای آنها مجوز صادر نشده، در کمیسیون ماده ۹۹ اجحاف زیادی به آنها میشود که با توجه به دستور استاندار فارس، در خصوص این مسئله در کارگروه رفع موانع تولید تصمیم گیری خواهد شد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین