[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۱۹
  • دوره جدید

طرز تهیه دلمه کلم، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 30 دقیقه
 زمان پخت: 60 دقیقه
 
 مواد لازم برای 4 نفر
کلم: 1 عدد
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
برنج نیم دانه: یک دوم پیمانه
لپه: یک سوم پیمانه
سرکه سفید: یک دوم پیمانه
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
شکر: 3 قاشق غذاخوری
پیاز: 2 عدد
سبزی خشک (نعنا و شوید): به مقدار لازم
آلو خورشتی، نمک و فلفل: مقدار لازم

حتماً با انواع دلمه‌های ایرانی آشنایی دارید.بعضی دلمه‌ها مثل دلمه برگ مو و کلم با برگ تهیه می‌شوند،بعضی هم با سبزیجاتی مثل بادمجان، کدو و گوجه.از نمونه‌هایش می‌شود به دلمه بادمجان و کدو قایقی یا کدوی شکم پر اشاره کرد. اما حالا برویم سراغ دلمه کلم. خوبی این نوع دلمه این است که کلم در تمام طول سال در دسترس هست و از نظر قیمت هم به صرفه است.پس هر وقت اراده کنید می‌توانید دلمه کلم درست کنید.مواد داخل دلمه‌ها شبیه هم هستند و معمولاً از برنج،گوشت، لپه، عدس یا باقالی داخل دلمه استفاده می‌شود.معمولاً مقداری سبزی معطر هم استفاده می‌کنند که اینجا از شوید و نعنا استفاده شده. با این حال شما می‌توانید به سلیقه خودتان مواد داخلی دلمه کلم را انتخاب کنید.حتی می‌توانید دلمه بدون گوشت درست کنید.برای تزئین دلمه هم می‌توانید کلی خلاقیت‌های مختلف به خرج بدهید.مثلاً می‌توانید چند تا دلمه فلفل هم در کنارش درست کنید تا سفره‌تان جلوه و رنگ و آب متنوع و قشنگ‌تری پیدا کند.

 طرز تهیه
 مرحله اول
کلم را بشویید. برگ‌های رویی و سر آن را جدا کنید.کلم را درون دیگ آب و نمک در حال جوشیدن بیاندازید (می‌توانید برای خوش رنگ شدن کلم کمی‌ زردچوبه اضافه کنید).پس از حدود 15 دقیقه کلم را از آب جوش خارج کنید و با آب سرد آب‌کشی نمایید.
 مرحله دوم
پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود،سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید.نمک و فلفل بریزید و با حرارت ملایم مخلوط کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
 مرحله سوم
لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید،سپس لپه‌ها را بپزید تا نرم شوند (لپه‌ها پخته باشند اما له نشوند).برنج را نیز 1 ساعت درون آب و نمک خیس کنید.برنج‌های نیم دانه، لپه‌های پخته، زرشک و سبزی‌ها را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا طعم همه مواد با هم ترکیب شود.
 مرحله چهارم
برگ‌های کلم را جدا کنید و داخل هر برگ را با مقداری از مواد دلمه پر کنید،سپس برگ کلم را جمع کنید.تمام دلمه‌ها را به همین صورت آماده کنید.
 مرحله پنجم
دلمه‌ها را درون قابلمه بچینید (سر دلمه‌ها به سمت ته قابلمه باشد تا حین پخت باز نشوند).سپس سس دلمه (مخلوط سرکه، شکر، رب گوجه فرنگی و 2 لیوان آب ) را روی آن‌ها بریزید.در صورت تمایل مقداری آلو و پیاز داغ درون سس دلمه می‌توانید اضافه کنید (هم سس دلمه غلیظ می‌شود و هم طعم بهتری خواهد داشت).برای تهیه دلمه کلم با چاشنی سماق قسمت نکته‌های آخر این مطلب را بخوانید.
یک بشقاب را به صورت برعکس روی دلمه‌ها قرار دهید تا حین پخت از هم نپاشند.حرارت را ملایم کنید و به مدت 1 ساعت دلمه‌ها را بپزید،سپس درون ظرف بکشید و سرو کنید.می‌توانید دلمه‌ها را با زرشک و پیاز داغ تزیین کنید.

 نکات کلیدی
 اگر از برنج معمولی استفاده می‌کنید باید برنج را به صورت آب‌کشی آماده کنید (برنج را با آب زیاد بپزید.وقتی برنج را میان دو انگشت بفشارید باید اطراف آن نرم و مغز آن کمی‌خام باشد.در این مرحله آن را آب‌کشی کنید).
 به جای سبزی خشک می‌توانید از سبزی دلمه تازه یعنی نعنا، گشنیز،جعفری با کمی ترخون و تره هم استفاده کنید.
 به جای سس گوجه می‌توانید از سس سماق هم استفاده کنید که طعم خیلی خوبی به دلمه کلم می‌دهد.برای این کار داخل یک تابه یا قابلمه کوچک یک پیمانه آب بریزید.یکی دو قاشق دانه درشت سماق اضافه کنید و بگذارید یکی دو جوش بزند،سپس آن را از صافی رد کنید و روی دلمه‌ها بریزید.اگر دلمه شیرین دوست دارید می‌توانید یک قاشق شکر به این سس اضافه کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی