طرز تهیه کوفته بلغور، روزنامه شیراز نوین
زمان آمادهسازی: 15 دقیقه
زمان پخت: 70 دقیقه
مواد لازم برای 6 نفر
بلغور گندم: 2 پیمانه
آب جوش: 2 پیمانه
آرد: 1 پیمانه
تخم مرغ: 1 عدد
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
پودر زیره: 1 قاشق چایخوری
پاپریکا:1 قاشق چایخوری
روغن زیتون: به میزان لازم
نمک و فلفل: به میزان لازم
برای سس:
سیر رنده شده: 2 حبه
پودر زیره: 1 و یک دوم قاشق چایخوری
پاپریکا: 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
رب انار: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
جعفری تازه خرد شده برای تزیین
احتمالاً هر وقت اسم کوفته به گوشتان میخورد یاد کوفته تبریزی میافتید که یکی از بهترین و خوش طعمترین غذاهای اصیل ایرانی است.اما من در اینجا قصد دارم یک کوفته هیجان انگیز دیگر را به شما معرفی کنم به اسم کوفته بلغور.ماده اصلی تشکیل دهنده این کوفته، همان طور که از اسمش مشخص است، بلغور هست و یکی از جذابیتهای این کوفته، علاوه بر جذابیت ظاهری که دارد،اینکه دو مدل میشود آن را درست کرد، یکی بدون گوشت که من مطمئنم کسانی که گیاهخوار هستند عاشقش میشوند و یکی هم با گوشت قرمز که باب طبع طرفداران گوشت هست.این کوفته را با نام کوفته بلغور ترکیه هم معرفی میکنند.خوب بیشتر از این منتظرتان نمیگذارم،با هم برویم یک دنیای پر از طعم، عطر و رنگ را تجربه کنیم.پیشنهاد میکنم این کوفته را حتماً امتحان کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.
طرز تهیه
مرحله اول: تهیه کوفته بلغور
ابتدا داخل یک کاسه متوسط بلغور گندم و آب جوش را بریزید و کمی هم بزنید.سپس به کمک یک درپوش یا سلفون درب کاسه را بپوشانید و اجازه دهید آب جذب بلغور شود.
پس از گذشت این مدت زمان،بلغور را داخل آبکش بریزید،سپس بلغور را داخل غذاساز بریزید و خوب له کنید.حالا یک کاسه بردارید،تخم مرغ،آرد،رب گوجه فرنگی،پودر زیره،پاپریکا،نمک و فلفل و بلغور را خوب با هم مخلوط کنید.
مقدار یک سوم پیمانه آب به مخلوط اضافه کنید و به خوبی ورز دهید تا مخلوط یک دستی تهیه کنید.
در همین مرحله،اگر دوست داشتید کوفته را با گوشت درست کنید، میتوانید،مقدار 300 گرم گوشت چرخ کرده هم به مواد اضافه کنید.
علاوه بر این میتوانید گوشت را به همراه پیاز و ادویههای دلخواه،گردو و در صورت تمایل حبوبات مثل لپه سرخ کنید و به عنوان مواد میانی داخل کوفته بگذارید.
حالا کمی دست خود را خیس یا چرب کنید، بعد به اندازه یک گردو از مواد برداشته و با دست به آن شکل دهید تا به شکل کوفته ریز در بیاید. این مرحله را تکرار کنید تا مواد تمام شود. در این مرحله اگر خواستید کوفتهها را با گوشت درست کنید یک روش این است که مقداری از مواد کوفته بلغور را کف دست خود باز کنید و از مخلوط گوشت و پیازی که سرخ کردید، به عنوان مواد میانی، داخل کوفتهها بگذارید.
مرحله دوم:تهیه سس
برای تهیه این سس خوشمزه، ابتدا یک تابه کوچک را روی شعله ملایم گاز بگذارید،سپس مقداری روغن زیتون داخل تابه بریزید.در مرحله بعد سیر رنده شده را داخل تابه بریزید و به مدت 1 الی 2 دقیقه سیر را تفت دهید.
سپس پودر زیره، پاپریکا، نمک و فلفل را به سیر اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا عطر ادویهها آزاد شود.
در مرحله بعد، رب گوجه فرنگی و رب انار را هم به مواد داخل تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند.
به مدت 1 الی 2 دقیقه مواد را با هم تفت دهید. سپس سس آماده است.
مرحله سوم: پخت کوفتههای بلغور
در این مرحله هم میتوانید اول کوفتهها را سرخ کنید،چه کوفتههایی که بدون گوشت درست کردید و چه آنهایی که با گوشت درست کردید و یا فقط کوفتهها را با آب بپزید.
اگر تصمیم گرفتید کوفتهها را بپزید، در یک قابلمه بزرگ مقدار مناسبی آب به همراه یک قاشق چایخوری نمک بریزید و بگذارید به جوش بیاید، سپس کوفتههای بلغوری که آماده کردهاید را داخل آب در حال جوش بریزید و اجازه دهید خوب پخته شوند. وقتی پخته شوند روی سطح آب میآیند و میتوانید به راحتی با یک آبکش یا کفگیر آنها را از قابلمه خارج کنید.
مرحله چهارم: سرو کردن کوفتههای بلغور
ابتدا کوفتههای پخته شده را به خوبی با سسی که در مرحله قبل آماده کردید، آغشته کنید، سپس کوفتهها را در ظرف مناسب پذیرایی بکشید و با مقداری جعفری خرد شده و سس روی آن را تزیین کنید.
نکات کلیدی
میتوانید پس از خیس خوردن بلغور، اول آن را جداگانه در یک قابلمه با مقدار کافی آب بپزید، سپس برای اینکه کوفته بافت صاف و نرمی داشته باشد، در این مرحله بلغورها را چرخ کنید.
اگر دوست داشتید کوفته بلغور با سیب زمینی درست کنید،کافی است به مواد اولیه تهیه کوفته، سیب زمینی آب پز رنده شده و پیاز رنده شده هم اضافه کنید.
همچنین میتوانید از سبزیهای خشک مثل نعنا و مرزه هم در تهیه کوفته بلغور استفاده کنید.
برای اینکه کوفته رنگ و طعم بهتری داشته باشد، بهتر است آن را همراه با سسی که درست کردید بپزید تا خوب طعم سس را به خود بگیرد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین