لایپزیش؛ الگوی توسعه صحیح در فوتبال ، روزنامه شیراز نوین
میثم محجوبی - گروه ورزش
یک تیم آلمانی تنها 13 سال پس از تأسیس، به یک عنوان قهرمانی با ارزش دست یافت.لایپزیش، نامیکه هنوز هواداران فوتبال به طور کامل با آن اُنس پیدا نکردهاند، در سالهای گذشته شگفتانگیز عمل کرده و میتواند الگویی تمام عیار برای تمام تیمهای کوچک جهان باشد.
لایپزیش در سال 2009 تأسیس شد.در فصل 14-2013 با کسب عنوان دومی در بوندسلیگای سه، به بوندسلیگای دو وارد شد. و بالاخره دو سال بعد توانست جواز حضور در بوندسلیگای یک را کسب کند.
اما عملکرد شگفتانگیز این تیم، درست از این نقطه آغاز شد.لایپزیش در نخستین فصل حضور در بالاترین سطح فوتبال آلمان، به مقام دومی دست یافت. یک سال بعد ششم شد و این تنها فصلی بود که آنها نتوانستند سهمیه لیگ قهرمانان را کسب کنند!
لایپزیش با قهرمانی در جام حذفی آلمان شانس کسب افتخار بزرگی را به دست آورد. لایپزیش شنبه شب در دیدار فینال جام حذفی آلمان برابر فرایبورگ قرار گرفت و موفق شد در ضربات پنالتی برابر این تیم به پیروزی رسیده و جام قهرمانی را بالای سر ببرد.
دو تیم در وقت قانونی این بازی به تساوی 1-1 رسیدند تا ضربات پنالتی تعیین کننده تیم قهرمان باشد و این لایپزیش بود که موفق شد با نتیجه 2-4 در این ضربات به پیروزی رسیده و عنوان قهرمانی را از آن خود کند.
پس از پایان این بازی و در حالی که لایپزیش آماده برگزاری جشن بود و تیم فرایبورگ در غم و ناراحتی فرو رفته بود، ناگهان اتفاقی رخ داد که به همه یادآوری کرد که موارد مهمتری از بُرد و باخت در فوتبال هم وجود دارد.
یکی از هواداران از روی سکوها به زمین افتاد و همین باعث شد که نیروهای پزشکی سریعاً خود را به او برسانند و اقدامات لازم را انجام دهند تا آمبولانس این فرد را به بیمارستان منتقل کند.تصاویر این اتفاق یادآور حادثه دراماتیکی بود که تابستان گذشته برای کریستین اریکسن، بازیکن تیم ملی دانمارک، در جریان دیدار این تیم برابر فنلاند در جام ملتهای اروپا رخ داد.
هراس هزاران نفر از هواداران حاضر در این ورزشگاه و اتفاقاتی که پشت پرده تیره در حال انجام بود در نهایت پایان خوشی داشت.گوینده ورزشگاه اعلام کرد که این فرد به شرایط خوبی برگشته و تماشاگران همگی شروع به دست زدن کردند و پس از آن مراسم جشن قهرمانی و اهدای جام شروع شد.
در دقایق طولانی از این هفتادونهمین فینال جام حذفی به نظر میرسید که فرایبورگ قرار است اولین جام مهم در تاریخ این باشگاه را به دست آورده و لایپزیش سومین ناکامی در فینال را پس از سالهای 2019 و 2021 به تاریخش اضافه خواهد کرد، اما هیجان و جذابیت در ادامه به اوج خودش رسید.
لایپزیش دقایقی طولانی را 10 نفره بازی کرد اما توانست بار دیگر به این رقابت برگردد، بازی را به تساوی بکشاند و کاری کند که ضربات پنالتی تعیین کننده برنده بازی باشد. فرایبورگ در این ضربات به هیچ وجه خوش شانس نبود تا لایپزیش در روندی که پیش گرفته بود موفق شود.
سیزده سال پس از تأسیس این باشگاه، لایپزیش حالا موفق شده اولین جام مهم در تاریخش را به دست آورد.به نظر میرسد که این پروژه که از ابتدا بسیار جنجالی بود توانسته به لطف کمکهای مالی از شرکت نوشیدنی انرژیزای اتریشی پیشرفت قابل توجهی داشته باشد.
با این حال، چند سال اخیر ثابت کرده که مدیران ردبول هزینههایی درست و عاقلانه در اکثر موارد داشتهاند و فلسفه به کارگیری و استفاده از بازیکنان حرفهای و جوان را به خوبی رعایت کردهاند.کریستوفر انکونکو یکی از مثالهای مهم در این زمینه است، بازیکنی که سه سال پیش با 13 میلیون یورو از پی اس جی به این تیم ملحق شد و از آن زمان تا به حال هر سال با افزایش قیمت قابل توجهی در بازار نقل و انتقالات مواجه شده است.
کسب این عنوان قهرمانی اتفاقی مهم و رکوردی تاریخی برای لایپزیش به حساب میآید و نشانگر دوران اوج بسیاری از بازیکنان این باشگاه است.با حضور پیتر گولاچی، لوکاس کلوسترمان، ویلی اوربان، مارسلهالستنبرگ و امیل فورسبرگ، پنج بازیکن در ترکیب اصلی لایپزیش حضور دارند که بیش از هفت سال است در این تیم توپ زدهاند.آنها با هم از لیگ دسته دوم تا لیگ قهرمانان رفتند. این موضوع درباره یوسف پولسن که قدیمیترین بازیکن لایپزیش است نیز صدق میکند.
فرایبورگ پس از یک نیمه جسورانه به شگفتیآفرینی نزدیک بود اما این تیم نتوانست از شانسی که با لایپزیش یار بود بهرهمند شود.با این حال آنها باید خودشان را مقصر بدانند که نتوانستند از فرصتهای متعددی که به دست آوردند استفاده کرده و با توجه به اخراج بازیکن حریف از این تیم پیش بیفتند.
داستان توسعه صحیح و مثال زدنی لایپزیش، ما را به یاد چندین تیمی میاندازد که در دهه اخیر در شیراز به وجود آمدند اما اکثر آنها از بین رفتند.
تیمهایی مثل پیام مخابرات، کارا، بهمن و برق جدید همگی تیمهایی بودند که حالا اثری از آثارشان نیست،اما دو تیم دیگر هنوز نفس میکشند.قشقایی و ایمان سبز،تیمهایی که فعلاً در قید حیات هستند اما نتوانستهاند پیشرفت چندانی را تجربه کنند.
قشقایی و ایمان سبز با خرید امتیاز توانستهاند به جایگاههای فعلیشان دست پیدا کنند و هنوز از صعود واقعی به سطحی بالاتر، خبری نیست.شاید لازم باشد مدیران این دو تیم با مطالعه سیر پیشرفت تیمی مثل لایپزیش، خود را به مرحله جدیدی از باشگاهداری نزدیک کنند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین