دلمه فلفل و گوشت، روزنامه شیراز نوین
زمان آمادهسازی: 30 دقیقه
زمان پخت: 70 دقیقه
مواد لازم برای 6 نفر
فلفل دلمهای: 12 عدد
برنج: 1 و یک دوم پیمانه
لپه: 1 و یک دوم پیمانه
گوشت چرخکرده: 500 گرم
پیاز: 4 عدد متوسط
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
آبلیمو: به میزان دلخواه
رب گوجه فرنگی: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
سبزی دلمه: 400 گرم (شامل تره،جعفری کمی ترخون و مرزه و پیازچه)
یکی از دسته بندیهای غذا که به احتمال زیاد ریشه اصلیاش از خاورمیانه آمده دلمه هست. دلمه فقط مخصوص ایران نیست بلکه خیلی از کشورهای همسایه ما مثل ترکیه و همچنین کشورهای عربی هم انواع دلمه را در غذاهایشان دارند. البته مثل هر غذای دیگری دلمه هم در هر منطقه به شکلهای مختلفی درست میشود. دلمه برگ مو که بینظیر هست را قبلاً آموزش دادیم. اما به جز برگ مو سبزیجات مختلفی را میشود داخلشان را پر کرد و به شکل دلمه پخت، مثل فلفل دلمه، بادمجان، کدو سبز، گوجه، پیاز و البته برگ کلم. یکی از جذابترین و رایجترین انواعش هم دلمه فلفل دلمهای هست، یعنی همان چیزی که میخواهیم اینجا در موردش صحبت کنیم.
مواد داخل دلمه هم میتواند تنوع زیادی داشته باشد. در دلمه فلفل که اینجا آموزش دادیم از برنج، لپه، سبزیجات معطر و گوشت چرخکرده استفاده شده. بعد از پر کردن فلفل دلمهای با مواد دلخواه معمولاً دلمهها در سس گوجه پخته میشوند که این طعم دلمه فلفل شما را عالی میکند. سبزی دلمه فلفل شامل تره و جعفری به یک اندازه و کمی هم ترخون و مرزه و پیازچه هست. در انتهای این مطلب همه نکاتی که لازم است برای تهیه دلمه فلفل خوشمزه بدانید را برایتان نوشتم، پس بدون معطلی برویم سراغ طرز تهیه دلمه فلفل دلمهای شیک و مجلسی. راستی اگر دوست داشتید چند نوع دلمه کنار هم درست کنید به شما دلمه بادمجان و دلمه کلم را پیشنهاد میکنم.
طرز تهیه
مرحله اول
برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک خیس کنید، سپس آن را بجوشانید و وقتی به اندازه کافی نرم شد، آبکش کنید. میتوانید از کتهای که قبلاً درست کردید و اضافه آمده هم برای تهیه دلمه فلفل استفاده کنید. لپه را هم به طور جداگانه با کمی نمک بپزید. برنج و لپه پخته شده را با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم
سبزی دلمه فلفل را تا جای ممکن ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم
دو عدد از پیازها را نگینی کرده و در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود، سپس گوشت چرخکرده و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله چهارم
وقتی گوشت تا حدی پخته شد، برنج و لپه و همچنین سبزیهای خرد شده را به گوشت اضافه کنید. چند دقیقه دیگر تفت بدهید و سپس حرارت را خاموش کنید.
مرحله پنجم
حال باید سس گوجه دلمه را تهیه کنید. در قابلمه دیگری دو پیاز دیگر را ریز نگینی کرده و با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود، سپس فلفل و زردچوبه اضافه کنید و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. در پایان سه و نیم پیمانه آب یا آب گوشت به همراه چند قاشق آبلیمو اضافه کرده و نمک سس را تنظیم کنید. در قابلمه را ببندید تا سس کمی بجوشد.
مرحله ششم
در این فاصله سر فلفلها را ببرید و داخل آنها را خالی کرده و با مواد دلمه پر کنید.
مرحله هفتم
فلفلها را در قابلمه یا قالب مورد نظر بچینید. این کار را طوری انجام دهید که دلمه فلفلها کیپ هم باشند تا موقع پخت تکان نخورند. سس را در فاصله بین فلفلها بریزید.
برای پخت دلمه فلفل روی گاز قابلمه را روی شعله خیلی کم قرار دهید. میتوانید از شعله پخش کن هم استفاده کنید. لازم است 60-90 دقیقه روی شعله بماند تا خوب پخته شود. وسط کار یک بار در قابلمه را بردارید و از سس روی فلفلها بریزید تا سس جذب آنها شده و دلمه خوشمزهتر شود.
برای پخت دلمه فلفل دلمهای در فر، فر را با دمای 180 درجه گرم کنید،سپس ظرف حاوی دلمهها را به مدت 60 دقیقه در فر قرار دهید. وقتی روی فلفلها تا حدی برشته شده بود آماده هستند و میتوانید آنها را از فر خارج کنید. اواسط کار چک کنید اگر آب سس بیش از حد بخار شده بود کمی آب جوش اضافه کنید. مراقب باشید زیاد از حد آب اضافه نکنید تا دلمه فلفل آش نشود!
نکات کلیدی
دقت کنید برای این که بعد از پخت، دلمهها تلخ مزه نشوند حتماً از فلفلهایی استفاده کنید که انتهای آنها سه برجستگی دارد.
به دلخواه میتوانید به مواد داخل دلمه هم یک قاشق رب گوجه فرنگی هم اضافه کرده و تفت دهید.
دقت کنید سایز قابلمه طوری باشه که فلفلها کنار هم و تقریباً بدون فاصله قرار بگیرند تا در زمان جوشیدن سس واژگون نشوند.
ارتفاع سس درون قابلمه باید در حدی باشد که فلفلها تا نیمه در سس قرار بگیرند.
برای تهیه دلمه فلفل بدون گوشت و گیاهی میتوانید گوشت چرخکرده را از این دستور تهیه حذف کنید.
با گوشت بوقلمون هم میتوانید این دلمه را تهیه کنید. همچنین میتوانید دلمه فلفل با مرغ تهیه کنید.
هر زمان که فلفلها نرم شدند دلمه آماده ست. مواظب باشید زیاد از حد دلمهها را نپزید وگرنه فلفلها له شده و فرم خودشان را از دست میدهند و جلوه زشتی پیدا میکنند. این نکته به خصوص برای تهیه دلمه فلفل مجلسی اهمیت دارد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین