اولویت بودجه با تولید و اشتغال است، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس گفت: طرحهای نیمه تمام فارس در اولویت اختصاص بودجه است. احمدعلی افکاری در نشست مدیران پاسخگو در سالن شهید قاضی استاندار فارس، با بیان اینکه در زمان حاضر ۲هزار و ۶۵۴ طرح ناتمام در استان داریم، افزود: سیاست این است که امسال اعتبارات به نیمهتمامها اختصاص داده شود.وی گفت: شاخصهایی برای توزیع بودجه اختصاص یافته و همه تلاشمان را کردیم که بین برنامه و بودجه ارتباط برقرار شود.
بودجه در خدمت تولید و اشتغال
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس تصریح کرد: در برنامه چهارم و پنجم توسعه، بیشتر بودجه صرف طرحهای عمرانی شد، اما در برنامه ۱۴۰۱ هدف افزایش تولید ناخالص داخلی استان است؛ یعنی کل فعالیتهای بخش خصوصی و دولتی برنامه ریزی میشود. افکاری با بیان اینکه امسال حتی برنامههای عمرانی اولویت دار هستند که در خدمت تولید و اشتغال باشند، افزود: بر اساس سند آمایش استان فارس، گسترش کمی بخش کشاورزی ممنوع است و نرخ رشد بخش کشاورزی ۳ درصد است که آن هم از محل افزایش بهره وری است.
وی گفت: در سال ۱۴۰۱ نرخ رشد تولید ناخالص داخلی استان هشت و یک دهم درصد خواهد بود که با این حساب نرخ توسعه در بخش کشاورزی سه درصد، صنعت هشت و هفت دهم درصد، معدن ۱۱ و چهاردهم درصد، ساختمان ۱۹ درصد و خدمات هم ۸ و یک دهم درصد است. رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی فارس با مقایسه بودجه مصوب پارسال و آنچه در قانون بودجه ١٤٠١ آمده است، گفت: برخی جداول بودجه در حال اصلاح است و اعتبار هزینهای کشور در سال ١٤٠٠ برای استانها و ٢٤ دستگاه مشمول بودجه استانی، ٢٢هزار میلیارد تومان بوده که سهم فارس از این اعتبار مصوب، ١٢٨٠میلیارد تومان معادل ٥.٨٢ درصد از سهم کشور است. افکاری اضافه کرد: در قانون بودجه ١٤٠١ این اعتبار هزینهای مصوب کشوری به ٢٦هزار و ٥٨١میلیارد تومان رسیده و اعتبار مصوب فارس، ١٥٢٨میلیارد تومان است که سهم فارس ٥.٧٥ درصد از کل سهم کشور است. وی اعتبارات عمرانی مصوب کشور را ١١٧هزار و ١٧٩میلیارد تومان اعلام کرد و اعتبارات مصوب استان از این محل، ٥هزار و ٩٦٤میلیارد تومان است.
اعتبارات تملک استان بالاتر از متوسط کشوری
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس، اعتبار تملک مصوب کشور را ١٥١هزار و ٥٢٠میلیارد تومان اعلام کرد و با بیان اینکه فارس با اعتبار تملک ٨هزار و ٢٨میلیارد تومانی، ٥.٣ سهم کشور را به خود اختصاص داده است، سهم اعتبارات تملک استان را بالاتر از متوسط کشوری اعلام کرد. افکاری همچنین افزود: پروژههای عمرانی که به صورت مستقیم در حوزه زیرساخت تولید و اشتغال قرار دارند، در اولویت تکمیل قرار خواهند داشت. رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی فارس با بیان اینکه از سال ١٤٠٠، بودجه محرومیتزدایی به استان تخصیص یافت، گفت: از ١٣٩٠میلیارد تومان بودجه محرومیت زدایی، ٩١٩میلیارد تومان آن تخصیص یافته که در فصلهای آبرسانی، مدرسهسازی، بهداشت، راه، آبخیزداری و آبخوانداری هزینه شده است. افکاری ادامه داد: بودجه محرومیتزدایی در حوزه آبرسانی در سال گذشته به صورت ١٠٠درصد تخصیص یافته و در سایر فصول، ٥٠ درصد بوده است.
تخصیص اعتبار برای محرومیتزدایی
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس اظهار داشت: در سال ۱۴٠۱ اعتبارات مصوب هزینهای کشور ۲۶هزار و ۵۸۱میلیارد تومان بوده که ۱۵۲۸میلیارد تومان از آن یعنی ۵.۷۵ درصد مربوط به فارس است. احمدعلی افکاری بیان کرد: رشد اعتبارات مصوب هزینهای استان نسبت به سال ۱۴٠٠ معادل ۱۹.۳ درصد بوده که از متوسط کشوری که ۲٠.۸ درصد است، پایینتر است. وی افزود: اعتبارات مصوب عمرانی کشور برای امسال ۱۵۱هزار و ۵۲٠میلیارد تومان بوده که ۸هزار و ۲۸میلیارد تومان از آن یعنی ۸.۱ درصد سهم استان فارس بوده است. وی با اشاره به اینکه اعتبارات بحران در سال گذشته فقط ۲٠ درصد تخصیص داشته و اعتبارات محرومیتزدایی فارس نیز ۱۳۹٠میلیارد تومان بود که ۹۱۹میلیارد تومان از آن یعنی ۶۶.۱ درصد تخصیص یافت، افزود: اعتبارات محرومیتزدایی در بخش آبرسانی تخصیص ۱٠٠درصدی و در ساخت مدرسه، خانه بهداشت، آبخیزداری و آبخوانداری تخصیص ۵٠ درصدی داشته است. افکاری با اشاره به اینکه در سند آمایش سرزمین استان گسترش کمی کشاورزی ممنوع است و باید بهرهوری در این بخش افزایش یابد، گفت: در سال ۱۴٠۱ باید تولید ناخالص استان ۸.۱ درصد رشد یابد که نرخ رشد بخش کشاورزی ۳ درصد در نظر گرفته شده که آن هم از طریق افزایش بهرهوری باید محقق شود. رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در فارس ۷.۶ درصد است، عنوان کرد: نرخ فلاکت که سرجمع تورم و بیکاری است، در استان ۴۷/۷ درصد است. وی یکی از اولویتهای استان فارس را برنامهریزی موضوع آب عنوان کرد و گفت: تهیه برنامه مدیریت جامع آب در سه بخش تولید، توزیع و مصرف در دو فاز در حال انجام است. رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس سیاست کلی این سازمان برای تخصیص اعتبارات عمرانی را تکمیل طرحهای نیمهتمام عنوان کرد و افزود: در سطح استان ۲هزار و ۶۵۴ پروژه نیمهتمام وجود دارد که اولویت با اتمام پروژههایی است که زیرساختی برای توسعه و اشتغال استان باشند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین