سیاستهای جمعیتی آیندهساز است، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
آیین گرامیداشت روز ملی جمعیت به همت مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی استان فارس
برگزار شد.
این مراسم با حضور جمعی از مدیران ارشد استان در حوزههای تأمین اجتماعی، امور بانوان استانداری، تشکل خانه کار و کارگر، کانون هماهنگی شورای اسلامی کار و جمعی دیگر از مقامات مسئول با استقبال گسترده کارکنان ۳ فرزند به بالا کلیه واحدهای مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی استان فارس برگزار شد.
مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی استان فارس در این مراسم گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون اهمیت سیاستهای جمعیتی به اقتدار و آینده و رفاه کشور گره خورده است و باید از تمامی ظرفیتها برای اجرایی سازی آنها بهره برد.
دکتر جلال شجاعت با اشاره به تجربیات پیشین خود در مدیریت یک مرکز درمانی گفت: در برههای که ریاست بیمارستان را برعهده داشتم، با افت مراجعه مادران باردار روبهرو شدیم. در ابتدا گمان میرفت این امر به دلیل افت کیفیت خدمات یا مسائل درمانی است؛ اما پس از استعلام از دانشگاه علوم پزشکی مشخص شد که در این مرکز درمانی همچنان رتبه اول استان را در اختیار داشتیم و کاهش مراجعه ماردان باردار به دلیل افت فرزندآوری خانوادههاست.
او در ادامه رکود زاد و ولد را یک آسیب کلان در عرصه ملی و بین المللی ارزیابی کرد و افزود: گمان میرفت که قرنطینههای ناشی از ویروس کرونا در بهبود آمار فرزندآوری نقش مؤثری ایفا کند؛ اما آمار و ارقام نشان داد که شیوع گسترده بیماری کووید 19 تأثیر منفی بر نرخ زاد و ولد داشته و این روند نگرانکننده همچنان پابرجاست.
این مقام ارشد تأمین اجتماعی استان فارس در بخش دیگری از سخنانش گفت: با دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت رشد جمعیت، شاهد اجرایی شدن مصوبات راهگشایی در زمینه فرزندآوری هستیم و مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی همسو با این سیاستها برنامهریزی میکند.
دکتر شجاعت در ادامه افزود: در شرایط فعلی جمعیت 80میلیونی کشور ما از اقشار جوان و وضعیت مطلوبی برخوردار است؛ اما اگر رشد جمعیت با همین منوال به پیش رود، در سال 1430 جمعیت ایران به 50میلیون نفر تنزل خواهد یافت و قشر عمده ای از جامعه را سالمندان تشکیل خواهند داد که این امر پیامدهای منفی فراوانی دارد.
مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی استان فارس در ادامه به رشد جمعیتی اتباع بیگانه در کشور اشاره کرد و افزود: در یکی از شهرستانهای استان فارس نرخ زایمان اتباع بیگانه نسبت به ایرانیان به دوازده برابر میرسد و این در حالی است که جمعیت ما در آنجا بیست و پنج برابر اتباع بیگانه است.
وی با اشاره به این مسئله که مشکلات اقتصادی نباید سدی در برابر فرزندآوری ایجاد کند، اظهار داشت: زندگی در دهه شصت به دلیل مشکلات ناشی از جنگ تحمیلی آسان نبود. اما در آن دوره روند رشد جمعیت به شکل مطلوبی دنبال میشد و هر خانواده بیش از سه فرزند داشت. در برهه معاصر خانوادههای ایرانی با چالشها و مشکلات بیشماری روبهرو هستند و در عین حال کشور بزرگ ما بهرهمند از مردمانی ولایتمدار، انقلابی، اصیل و عاقبتاندیش است و مشکلات جاری نباید در روند فرزندآوری خللی وارد کند.
دکتر شجاعت از خانواده بزرگ تأمین اجتماعی درخواست کرد تا نسبت به رشد جمعیت در میان دوستان و آشنایان تبلیغ کنند و اهمیت این موضوع را یادآوری نمایند.
او در بخش دیگری از سخنانش از اقدامات مدیریت درمان به منظور فرهنگسازی و حمایت از فرزندآوری خبر داد و افزود: علاوه بر تسهیلات قانونی که در اختیار خانواده بزرگ سازمان تأمین اجتماعی و مدیریت درمان قرار میگیرد، هدایای ویژه ای برای خانوادههایی که به فرزندآوری اقدام کنند، در نظر گرفته میشود.
مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی استان فارس در بخش پایانی سخنانش عنوان کرد: مسئولان ارشد سازمان تأمین اجتماعی نگاه ویژهای به بهبود سرانه فرزندآوری داشته و از هیچ حمایتی به منظور پیادهسازی سیاستهای جمعیتی ابلاغی مقام معظم رهبری دریغ نمیکنند.
در ادامه این مراسم دکتر محمدحسن استرحام از اساتید برجسته استان در جمع خانواده بزرگ مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان فارس گفت: اولین چالشی که خانوادههای تکفرزند را تهدید میکند، نقص در مؤلفههای تربیتی است.
وی با آسیبشناسی برخی از مشکلات ناشی از کاهش زاد و ولد در کشور گفت: معمولاً فرایندهای تعالی و تربیتی در خانوادههای تکفرزند و کمجمعیت بهدرستی انجام نشده و زمینهساز بروز نقصهای فراوانی در دورههای مختلف زندگی است.
این استاد دانشگاه نقص تعامل و سازش را یکی از مهمترین آسیبهایی ارزیابی کرد که گریبانگیر این گروه میشود و اظهار داشت: کودکان در خانوادههای تکفرزند از چرخه اشتراکگذاری و تعامل بازمانده و همهچیز را برای خود میخواهند. به همین ترتیب پس از گذشت مدت کوتاهی از تشکیل خانواده شاهد ظهور اختلاف و آسیبهای عدیدهای خواهیم بود.
وی با بیان اینکه افرادی که در خانوادههای تکفرزند رشد و نمو یافتهاند بیشتر در معرض طلاق و آسیبهای اجتماعی هستند، اظهار داشت: طبق بررسیهای آماری، 65 درصد از فروپاشیهای بنیان خانواده در میان افرادی به وقوع میپیوندد که در خانوادههای تکفرزند رشد و نمو یافتهاند.
دکتر استرحام با تأکید بر این مسئله که رزق و روزی کودک همواره توسط پروردگار متعال تأمین میشود، اظهار داشت: طبق احادیث با تولد هر فرزند نعمتی بر خانواده ارزانی میشود و خانوادههای پرجمعیت همواره نشانههایی از برکت را در سفرههای خود مشاهده کرده و فرزندآوری هیچگاه سبب بروز و تشدید مشکلات اقتصادی در خانوادههای مسلمان نخواهد شد.
وی افزود: رزق و روزی فقط شامل مادیات دنیوی نمیشود؛ بلکه مواردی نظیر دلخوشی، سلامتی، حال خوب، شادی و نشاط، امید و سرزندگی هم جزئی از رزق و روزی است که با تولد فرزندان در خانواده متبلور میشود.
این استاد دانشگاه از خانوادهها، دوستان و همکاران درخواست کرد تا نسبت به تشویق اطرافیان برای فرزندآوری تبلیغ کنند و اظهار داشت: جدا از نیاز مبرم کشور به افزایش جمعیت، فرزندآوری برای افزایش رزق و گسترش نشاط در خانواده و جامعه مؤثر است و بنیان خانواده را تقویت میکند.
دکتر استرحام در بخش پایانی سخنانش هشدار داد: امروز جمعیت سالمند در کشور ما حدود 13 درصد است و در سال 1430 طیف سالخورده به 47 درصد خواهد رسید. چنین جامعه ای از لحاظ نیروی تولید، بنیه اقتصادی، وضعیت سلامت جسم و روان، بنیه دفاعی، قوای نظامی و بسیاری دیگر از زمینهها آسیبپذیر است.
بر اساس این گزارش، شایان ذکر است مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی استان فارس در پایان این مراسم از خانوادههایی که اهتمام ویژهای به فرزندآوری داشتهاند، تجلیل و قدردانی کرد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین