[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۵۸۳
  • دوره جدید

باقلوا رشته‌ای عربی، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 15 دقیقه
 
 مواد لازم برای 4 نفر
رشته شعیریه: 1 بسته
شیر عسلی: یک دوم قوطی(بسته بندی)
مغزها(سلیقه‌ای) گردو، پسته، بادام: 200 گرم
کره: 50 گرم
پودر هل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
گلاب(اختیاری): 1 قاشق غذاخوری
زعفران(اختیاری): 1 قاشق غذاخوری

باقلوا شعریه یا همان حلوا شعریه یک نوع دسر و باقلوا عربی می‌باشد که با رشته مخصوص شعیریه که یک نوع رشته پاکستانی می‌باشد تهیه می‌شود. به همین خاطر به آن باقلوا رشته‌ای هم گفته می‌شود. این رشته که به آن رشته عربی هم گفته می‌شود در برندهای متفاوت در بازار موجود می‌باشد که باید از فروشگاه‌های لوازم قنادی و شیرینی پزی آن را تهیه کنید. البته علاوه بر باقلوا می‌توانید با این رشته‌ها حلوا شعریه نیز تهیه کنید.
این نوع باقلوا نیازی به فر ندارد و بسیار ساده آماده سازی می‌شود. اما نکات مهمی ‌در تهیه این نوع باقلوا وجود دارد که باید در رعایت آن‌ها دقت لازم را داشته باشید. این دسر عربی خوشمزه بسیار محبوب است و تهیه آن بر خلاف باقلوا ترکی نیاز به مهارت چندانی ندارد. اما بهتر است روز قبل از مصرف آن را تهیه کرده و درون یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد و طعم باقلوا به خوبی جا بیافتد.
 این نوع دسر را می‌توانید به شکل باقلوا شعریه رولی و درون فویل آلومینیومی ‌تهیه کنید و یا درون قالب‌های سیلیکونی و به شکل باقلوا شعریه قالبی آن را آماده کنید. از دیگر دسر‌های عربی می‌توان به عیش السریا عربی و حلوا عربی اشاره کرد.
در اینجا قصد داریم دستور باقلوا شعریه را کامل و با تمام نکات طلایی به شما آموزش دهیم. اگر قصد تهیه یک شیرینی خانگی ساده و خوشمزه را دارید، رسپی باقلوا با شعریه را از دست ندهید. اگر از این شیرینی خوشمزه لذت بردید دستور پخت شیرینی‌های مشابه مثل باقلوا ترکی و کیک باقلوا را هم امتحان کنید.

 طرز تهیه
 مرحله اول
برای تهیه باقلوا شعیریه، ابتدا یک بسته رشته مخصوص شعیریه یا همان رشته عربی را قبل از باز کردن با کمک دست فشار دهید تا رشته‌ها شکسته و خرد شوند. هرچه رشته‌ها بیشتر خرد شوند بافت باقلوا رشته‌ای عربی بهتر می‌شود. سپس درون تابه‌ای کره را حرارت داده تا ذوب شود، حالا رشته‌ها را از بسته خارج کرده درون تابه بریزید و تفت دهید. زعفران دم کرده و پودر هل را به درون تابه اضافه کنید. مراقب باشید تا رشته‌ها نسوزند. فقط تا حدی تفت داده شوند که کمی ‌تغییر رنگ داده و طلایی‌تر شوند (رنگ خود رشته‌ها تیره است).
 مرحله دوم
پس از گذشت حدود 10 دقیقه از تفت خوردن رشته‌ها و طعم گرفتن با کره و زعفران، حالا در این مرحله شیر عسلی را به درون تابه اضافه کنید. در دستور گفته شده که مقداری شیر عسلی را اضافه کنید، اما میزان آن بنا به سلیقه شما می‌تواند متغیر باشد. هرچه این مقدار بیشتر باشد، باقلوا شیرین‌تر شده و بافت نرم‌تری خواهد داشت. رشته‌ها را همراه با شیر عسلی کمی ‌تفت دهید و به سرعت مخلوط کنید. در حین حرارت دادن شیر عسلی رقیق است، اما هرچه روی حرارت بماند به مرور سفت خواهد شد. بنابراین پس از اضافه کردن شیر عسلی، نباید زیاد روی شعله بماند. حدود نیم دقیقه کافی می‌باشد. گلاب را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا طعم آن به خورد مواد برود، سپس زیر حرارت را خاموش کنید. با شعله خاموش مواد را تفت داده و هم بزنید تا رشته‌ها خوب و کامل آغشته به شیر عسلی شوند.
 مرحله سوم
یک برش فویل آلومینیومی ‌را بر روی سطح صافی قرار دهید. آن را با کمی ‌روغن یا کره چرب کنید. مواد رشته شعیریه را روی تمام سطح فویل پهن کنید. با کمک پشت قاشق آن را صاف کنید. حالا مغزها(ترکیب شده و یا انتخابی) را روی رشته‌ها بریزید. سپس رشته‌ها را همراه با فویل رول کنید. رول بسته شده را درون یخچال برای مدت حداقل 5 ساعت قرار دهید تا خودش را بگیرد. پس از گذشت این زمان، باقلوا رولی را از یخچال خارج کرده، فویل را از آن جدا کرده و برش بزنید. باقلوا شعریه شما آماده است. می‌توانید شهدی با شکر، آب و گلاب و در صورت تمایل کمی ‌زعفران، برای روی باقلوا تهیه کنید. پس از برش زدن شهد را رومال کرده و با مغزها تزئین کنید. در این صورت باقلوا شعریه با شهد لذیذی خواهید داشت. این دسر لذیذ را می‌توانید در کنار چای نوش جان کرده و لذت ببرید.

 نکات کلیدی 
 باقلوا شعریه را می‌توان به صورت قالبی نیز تهیه کرد، بدین صورت که پس از آماده شدن مواد رشته‌ای، کف قالب سیلیکونی مورد نظر را کمی ‌چرب کرده، نصف مواد رشته‌ای را درون قالب بریزید. سپس نصف مقدار مغز انتخابی و یا مخلوطی از مغزها را روی رشته‌ها بریزید و حالا مابقی مواد رشته و شیر عسلی را درون قالب و روی مغزها اضافه کنید و سپس به درون یخچال انتقال دهید. این مراحل را باید به سرعت و تا زمانی که مواد رشته‌ای سفت نشده انجام دهید. پس از گذشت 1 ساعت که باقلوا خودش را گرفت، آن را از یخچال خارج کنید. به‌وسیله چاقو برش‌های لوزی شکل و یا مربعی روی سطح باقلوا ایجاد کنید. سپس با مابقی مغزها روی آن را تزیین کنید. (شما می‌توانید درون قالب را فقط با مواد رشته‌ای پر کنید و مغزها را برای روی حلوا و تزیین نگه دارید) . باقلوا شعریه قالبی را هم می‌توانید همراه با شهد نیز نوش جان کنید.
 در تهیه حلوا شعریه، می‌توانید در صورت تمایل کمی ‌شیر و یا خامه صبحانه همراه با شیر عسلی به رشته‌ها اضافه کنید. این کار باعث می‌شود تا بافت باقلوا و رشته‌ها نرم‌تر و آبدارتر شود.
 شما می‌توانید پودر هل و گلاب را با مغزها مخلوط کنید تا مخلوط مغزها منسجم‌تر شده و طعم‌دار شود. در تهیه باقلوا رولی این کار کمک می‌کند تا در هنگام برش زدن مغزها بیرون نریزند و بافت آن منسجم باقی بماند.
 رشته شعریه را نباید زیاد تفت دهید زیرا باعث می‌شود باقلوا شما سفت شود.
 اگر شیر عسلی را زمان زیادی روی حرارت قرار دهید زود سفت می‌شود و شما مجبور خواهید شد مقدار بیشتری شیر عسلی برای رقیق شدن مواد اضافه کنید.
 تمام مراحل تهیه رشته (از تفت دادن شعیریه تا اضافه کردن شیر عسلی به آن) نباید بیشتر از 5 الی 6 دقیقه به طول انجامد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی