منافع ملی در حذف ارز، روزنامه شیراز نوین
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، اقدام دولت در راستای حذف ارز ترجیحی را اقدامی ضروری دانست و افزود: بر اساس گزارشهایی که به مجلس رسیده، در روند توزیع ارز ترجیحی منافع تنها حدود ۲هزار نفر به جای نفع عمومی بیش از ۸۰میلیون نفر جمعیت ایرانی تأمین میشد و اکنون یک ملت از حذف آن منتفع میشود.
به گزارش ایرنا، مجید انصاری این سخنان را روز چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی دستگاههای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان فارس بیان کرد؛ جلسهای که با حضور مدیران استانی این دستگاهها و فرمانداران شهرستانهای رستم و ممسنی برگزار شد. نماینده مردم شهرستانهای ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی در این جلسه ضمن بیان اینکه در مقطع بسیار حساسی کنونی دولت دست به اقدامی اساسی بر اساس نظر صاحب نظران حوزه مسائل اقتصادی زده است، گفت: حذف ارز ترجیحی در این شرایط، اقدامی ضروری و اجتناب ناپذیر بود.
انصاری با بیان اینکه اجرای طرح مردمی سازی یارانهها ممکن است پیامدهایی در زندگی اقشار آسیب پذیر داشته باشد، افزود: قانون بودجه کشور به دولت اجازه داده که ارز ترجیحی را حذف کند تا چندنرخی ارز به قیمتی واحد تبدیل شود و شرطی نیز در قانون برای اجرای طرح مردمیسازی یارانهها گذاشته شده که به سفره مردم زیان وارد نکند و قیمتها نیز از شهریور ۱۴۰۰ فراتر نرود. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: منطق میگوید که این قاعده باید حذف میشد؛ چون در طول سالیانی که ارز ترجیحی بوده، دولت نتوانسته یارانههای پنهان را به سمت رونق تولید و عامه مردم ببرد و اکنون چاره ای جز حذف این ارز وجود ندارد. وی با تأکید بر لزوم رفع ایرادات دهکبندیها، گفت: دادههای این بخش باید به روز و منافع ناشی از حذف ارز ترجیحی باید در سطحی بیشتر بین دهکهای مختلف به تناسب نیاز توزیع شود. انصاری با بیان اینکه اجرای طرح مردمی سازی یارانهها ممکن است در جزئیات به ایجاد دغدغه منجر شود، افزود: قطعاً تا ۲ الی ۳ ماه آینده با مدیریت درست این طرح به سرانجام مطلوب و قابل قبولی خواهد رسید و تبعات ناشی از اجرای آن در زندگی مردم کمتر و وضعیت بهتر میشود.
او عنوان کرد: این داروی تلخ را باید نوشید و سختی ناشی از آن را باید تحمل کرد و همه مسئولان نیز باید برای کاستن از مشکلات مردم در زمان اجرای این طرح بکوشند.
تشکیل وزارت بازرگانی در دستور کار مجلس
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر سخنان خود به طرح تشکیل وزارت بازرگانی اشاره کرد و گفت: طی روزهای اخیر این طرح به مجلس ارجاع شده و موضوع با فوریت در دستور کار کمیسیون اجتماعی قرار گرفته و کلیات آن نیز به تصویب رسیده است.
وی تشکیل این وزارتخانه جدید را در راستای افزایش نظارت بر بازار عنوان کرد و افزود: باید متولی مشخصی در امر نظارت بر بازار وجود داشته باشد و همین مسئله، مستلزم ایجاد وزارت بازرگانی است.
از افزایش ۵۷درصدی مستمری بازنشستگان تا لزوم قدردانی از دولتمردان
این نماینده مجلس یازدهم در ادامه به مصوبه اخیر افزایش مستمری بازنشستگان اشاره کرد و اظهار داشت: بازنشستگان اغلب در سنی قرار دارند که به خدمات درمانی و توجه بیشتری نیازمند هستند که از این رو با مصوبه هیئت دولت مستمری حداقل حقوق بگیران تأمین اجتماعی بیش از ۵۷درصد افزایش پیدا میکند. وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه اقتصاد کشور در حال عبور از گذری تاریخی است، گفت: در فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، قدردانی از رئیسجمهور، مسئولان و دولتمردان پررنگ بود.
وزیر کار به استان فارس سفر میکند
انصاری همچنین از سفر اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان فارس طی ۲ ماه آینده خبر داد و گفت: باید اقدامات و برنامه ریزیهای لازم از جمله پیشنهادات، اولویتها و کمبودهای فارس احصا شود تا از این سفر به استان نهایت بهرهبرداری صورت گیرد. وی خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس که در این جلسه حاضر بودند، تأکید کرد: باید کار کارشناسی دقیقی در ادارات زیرمجموعه این وزارتخانه در استان انجام شود تا بتوان از این سفر حداکثر استفاده را برد.
انصاری با بیان اینکه ۷۰ درصد مطالبات مردمی در زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قابل پاسخگویی است، تصریح کرد: نباید به ظرفیت نمایندگان مجلس با نگاه محدود و استانی نگریسته شود؛ در صورتی که این ظرفیت کشوری است و فارس ۱۸ نماینده قوی دارد که ظرفیت مهمی برای این استان به شمار میرود.
همافزایی مجلس و وزارت تعاون، مثالزدنی است
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را از رویشهای انقلاب عنوان کرد و گفت: در حال حاضر هم افزایی مثال زدنی بین مجلس شورای اسلامی، کمیسیون اجتماعی، دولت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وجود دارد که باید از این ظرفیت در جهت توسعه پایدار بهره برد و در این شرایط جای هیچ گونه کم کاری نیست.
کمتوجهی به بخش تعاون جبران شود
نماینده ممسنی و رستم در مجلس در ادامه به مشکلات استان فارس و کمتوجهی به بخش تعاون اشاره کرد و افزود: ایجاد شرکتهای توسعه و عمران شهرستانی و استانی اقدام باارزشی است که باید در سطح استان فارس تداوم یابد و با جدیت پیگیری شود.
انصاری ادامه داد: هر نوع واگذاری در طرحها و پروژههای عمرانی با ترک تشریفات و با اولویت به شرکتهای توسعه و عمران شهرستانی و استانی واگذار شود. وی با بیان اینکه عضویت نیم درصد جمعیت هر شهرستان برای ایجاد این شرکتها کافی است، گفت: توجه به تعاونیهای دانشبنیان نیز در سالی که از سوی رهبری سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین نام گذاری شده، امر مهمی است. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تشکیل تعاونیهای دانشبنیان به عنوان موتور محرک اقتصاد مردمی است. وی با تأکید بر استفاده از ظرفیت بی نظیر بخش تعاونی اظهار داشت: چین با اقتصادی ورشکسته در دهههای گذشته اکنون با اتکا به توسعه مشاغل خانگی و توجه به بخش تعاون و ایجاد اشتغالزایی به اقتصاد اول جهان تبدیل شده است.
مردمیسازی بهجای خصوصیسازی
انصاری با بیان اینکه باید سازمان مردمی سازی اقتصاد در کشور ایجاد شود، گفت: اجرای خصوصی سازی با روشهای نادرستی که در گذشته اجرا شده، اغلب تعطیلی واحدهای تولیدی در استانها و شهرستانها را به دنبال
داشته است.
وی افزود: مهارت آموزی در عصر کنونی مسئلهای بسیار بااهمیت است که باید با توجه به آن در آموزش فنی و حرفهای رشتههای نوظهور و کارآمد را در جامعه توسعه داد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین