همایش توسعه کارآفرینی فرهنگی به همت کافه کارآفرینی مسیر نجات برگزار شد رونق صنایعدستی در مسیر نجات، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
همایش دوروزه توسعه کارآفرینی فرهنگی با تمرکز بر صنایعدستی به همت کافه کارآفرینی مسیر نجات، طی روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۹ و ۲۰ خرداد برگزار شد. روز ابتدایی نمایشگاه آثار هنرمندان صنایعدستی استان فارس، در میان استقبال بسیار خوب علاقهمندان به هنر، در سالنهای کافه کارآفرینی مسیر نجات برگزار شد. روز دوم همزمان با روز جهانی صنایعدستی با حضور مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس، مدیرعامل شرکت ایدهگستران ثمین پارس، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای صنایعدستی استان فارس، معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی ادارهکل میراثفرهنگی استان فارس، جمعی از اساتید دانشگاه و فعالان عرصه میراثفرهنگی با همراهی اصحاب رسانه در کافه کارآفرینی مسیر نجات برگزار شد.
فارس پرچمدار صنایعدستی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در این مراسم گفت: استان فارس پرچمدار صنایعدستی در کشور است و برای بهرهبرداری از پتانسیلهای موجود باید تلاش و برنامهریزی کرد.وحید خداپرست با تبریک فرارسیدن روز جهانی صنایعدستی، خواستار همافزایی بیشتر در این حوزه شد و اظهار داشت: امیدواریم با کمرنگشدن بحران کرونا، شاهد رونق اقتصادی در عرصههای فرهنگی و هنری باشیم و در چند ماه آینده خبرهای خوبی از زبان صنعتگران حوزه صنایعدستی پیرامون گشایشهای اقتصادی بشنویم. وی افزود: هنرمندان و زحمتکشان عرصه صنایعدستی کارنامه پرباری در هنر، صنعت، اقتصاد، اشتغال، تعاون و همه حوزههای اصلی کشور دارند و ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس از هیچ تلاش و حمایتی از فعالان عرصه صنایعدستی مضایقه نخواهد داشت. خداپرست با بیان اینکه نشستهای متعددی با فعالان حوزه صنایعدستی استان برگزار شده، اظهار داشت: چالشهای پیش روی فعالان صنایعدستی احصا شده و تلاش داریم تا در حوزههای دولتی مشکلات آنها را بر اساس قانون به حداقل برسانیم. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس با اعلام این خبر که در راستای حل مشکل بیمه هنرمندان صنایعدستی جلسات مشترکی با تأمین اجتماعی برگزار خواهد شد، بیان داشت: یکی از بزرگترین مشکلاتی که در حوزه صنایعدستی وجود دارد، بهوجودآوردن بازارهای هدف برای رونق اقتصاد هنر است. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس افزود: جای خالی دیجیتالمارکتینگ در عرصه صنایعدستی استان فارس مشهود است و با توجه به ظرفیتی که کافه کارآفرینی مسیر نجات در حوزه آیتی ایجاد میکند، میتوان به اهداف بزرگی جامه عمل پوشاند. خداپرست در ادامه تصریح کرد: کافه کارآفرینی مسیر نجات ظرفیت بزرگی برای اشتغالزایی بهویژه در عرصه فرهنگی و صنایعدستی ایجاد میکند و امیدواریم با برنامهریزیهای همهجانبه، زمینه شکوفایی هنر صنایعدستی فارس فراهم شود. او در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت: طی ماههایی که بحران کووید 19 در اوج قرار داشت، بسیاری از مشاغل با رکود مواجه شدند، اما کسبوکارهایی که در حوزه فضای مجازی فعالیت داشتند، به رونق مضاعفی دست یافتند و صنایعدستی نیز باید از ظرفیت فضای مجازی برای شکوفایی اقتصادی بهرهبرداری کند. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس خواستار بهرهمندی از ظرفیتهای پیش رو شد و اظهار داشت: جام جهانی قطر فرصت ارزندهای برای پویایی اقتصادی است و امیدواریم زمینهای فراهم شود تا هنرمندان و صنعتگران ما با برنامهریزی از این فرصت طلایی بهرهمند شوند. خداپرست در ادامه با بیان اینکه خواسته عمده فعالان صنایعدستی این است که فاصله نمایشگاهها به حداقل برسد، اظهار داشت: ارزش محصول هنرمندان صنایعدستی قابل مقایسه با وجوه اقتصادی نیست؛ چراکه آنها با عشق و تلاش شبانهروزی در این عرصه فعالیت میکنند و باید زمینهای را فراهم کرد تا هنرمندان به بیشترین انتفاع مالی دست یابند. وی در ادامه افزود: حمایت از هنرمندان صرفاً شامل برگزاری نمایشگاه و ایجاد بازارهای فروش نمیشود؛ بلکه میتوان با کاهش هزینههای تولید از طریق تهیه مواد اولیه، مهیاکردن کارگاه هنری و مواردی از این دست از هنرمندان حمایت بیشتری کرد. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان کرد: بسیاری از هنرمندان عرصه صنایعدستی در قالب مشاغل خانگی به فعالیت مشغول هستند و باید نگاه ویژهتری به این گروه داشت و زمینه برخورداری این قشر از مشوقها و مزایای قانونی را فراهم کرد.
عزم راسخ برای ایجاد یکهزار فرصت شغلی
مدیرعامل شرکت ایدهگستران ثمین پارس در این مراسم گفت: در کافه کارآفرینی مسیر نجات بهدنبال ایجاد یکهزار فرصت شغلی به ویژه در عرصههای فرهنگی، هنری و صنایعدستی هستیم. مهندس سروش نجات با تبریک فرارسیدن روز جهانی صنایعدستی، به برخی از استعدادهای استان فارس اشاره کرد و اظهار داشت: صنایعدستی در اقتصاد و اشتغال استان فارس میتواند جایگاه بسیار والاتری نسبت به موقعیت کنونی داشته باشد. در این استان هنرمندان بزرگ و زبردستی در حوزه صنایعدستی داریم و با بهرهمندی از این پتانسیل ارزنده باید در راستای بهروزآوری محصولات و تقویت توان رقابتی با نمونههای خارجی و داخلی گام برداشت. وی در ادامه افزود: یکی از مشکلاتی که در حوزه صنایعدستی وجود دارد، به بازار فروش آنها بازمیگردد. امروزه دغدغه بسیاری از هنرمندان و صنعتگران بهفروشرساندن محصولاتی است که از لحاظ کیفی در زمره بهترینهای جهانی قرار میگیرند. به همین دلیل در کافه کارآفرینی مسیر نجات، بازاری برای عرضه محصولات هنری و صنایعدستی ایجاد شده و در تلاش هستیم در عرصههای بینالمللی و ملی به فعالیت بپردازیم. بنیانگذار کافه کارآفرینی مسیر نجات، با بیان اینکه صنایعدستی هنوز نتوانسته است در عرصه دیجیتالمارکتینگ حضور فعال و پررنگی داشته باشد، اظهار داشت: دنیای امروز متعلق به فعالان عرصه مجازی است؛ چراکه فعالیت در این عرصه نیاز به امکانات و انرژی چندانی ندارد و در سوی مقابل از بازدهی و فروش چشمگیری برخوردار است. کسبوکارهای بزرگ در جهان امروز عمدتاً در حوزه IT پایهریزی میشوند و فروشگاههای مجازی همانند Amazon و Ebay و بسیاری دیگر جایگاه خود را در عرصه تجارت الکترونیک یافتهاند. البته در کشور ما نیز کسبوکارهای حوزه دیجیتال با مقبولیت افکار عمومی روبهرو شده و گردش مالی چشمگیری دارند.
مهندس نجات با بیان اینکه شیوع گسترده بیماری کرونا زمینهساز رشد بازارهای مجازی شد، خاطرنشان کرد: بر اساس این تجربیات بود که در کافه کارآفرینی مسیر نجات پذیرای هنرمندان و صنعتگران هستیم و محصولات آنان را در بستری عادلانه به مخاطبان وطنی و خارجی ارائه خواهیم کرد. در همین زمینه دبیرخانه این بازارچه مجازی تشکیل شده و در چند روز آینده اطلاعرسانیهای لازم انجام خواهد شد. او از آمادگی کافه کارآفرینی مسیر نجات برای استخدام هنرمندان صنایعدستی خبر داد و افزود: افرادی که مایل به حضور و فعالیت در مجموعه هستند، به استخدام کافه کارآفرینی مسیر نجات درمیآیند و برای سایر هنرمندانی که امکان حضور تماموقت در مجموعه را ندارند، شرایط خرید و فروش محصولاتشان در بازارهای داخلی و خارجی فراهم خواهد شد. مدیرعامل شرکت ایدهگستران ثمین پارس با تأکید بر این نکته که همکاری با هنرمندان و صنعتگران بهصورت منصفانه و مبتنی بر پاسداشت تلاشهای آنان صورت میگیرد، اظهار داشت: هدف اصلی از تشکیل این ساختار، رشد و شکوفایی صنایعدستی و حمایت از هنرمندان است و اخذ پورسانتهای ناعادلانه برای فروش محصولات به هیچ عنوان در این مجموعه اعمال نخواهد شد. امیدواریم در پرتو همه این تلاشها شاهد بهبود معیشت هنرمندان باشیم و دروازه بازارهای جهانی و داخلی بر محصولات هنرمندان استان فارس گشوده شود.او در بخش پایانی سخنانش ضمن رونمایی از وبسایت جدید handyart گفت: هنرمندان و علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به تارنمای این شرکت در فضای وب و اینستاگرام یا به کافه کارآفرینی مسیر نجات به آدرس خیابان محلاتی کوچه چهارم مراجعه کنند.
یک گام بلند در حوزه دیجیتالمارکتینگ
در ادامه این مراسم مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای صنایعدستی استان فارس گفت: دنیای امروز متعلق به اینترنت و دیجیتالمارکتینگ است و باید با حفظ بازارهای سنتی به سمتوسوی مخاطبمداری و جذب مشتری حداکثری گام برداریم.
حسین همتی با تبریک فرارسیدن روز جهانی صنایعدستی اظهار داشت: کافه کارآفرینی مسیر نجات برنامههای ارزندهای در حوزه رونق اقتصادی صنایعدستی دنبال میکند و در آینده شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه خواهیم بود. وی در ادامه از حمایت اتحادیه تعاونیهای صنایعدستی استان فارس از این رویداد بزرگ فرهنگی خبر داد و افزود: طی دو سال گذشته و در کشاکش بیماری کرونا، شاهد رشد فروشگاههای مجازی بودیم. اما بسیاری از فعالان عرصه صنایعدستی نتوانستند خود را با این محدودیتها سازگار کنند و از آنجایی که بستر مناسبی در فضای مجازی در اختیار نداشتند، متحمل آسیبهای زیادی شدند.
به همین دلیل ایجاد ساختار فروش مجازی در کافه کارآفرینی مسیر نجات و شرکت ایدهگستران ثمین پارس میتواند در زمینه رونق اقتصاد صنایعدستی راهگشا باشد و خلأهای موجود را پوشش دهد. بر اساس این گزارش، شایان ذکر است در پایان این مراسم از دکتر اشکان رحمانی، رضا جانعلی پور، کاظم کلاهی، عباس کیوان شکوه و جمعی از پیشکسوتان حوزه صنایعدستی با حضور مقامات مسئول تجلیل شد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین