دونات کدو حلوایی، روزنامه شیراز نوین
زمان آمادهسازی: 30 دقیقه
زمان پخت: 10 دقیقه
مواد لازم برای 7 نفر
آرد سفید: 1 و سه چهارم پیمانه
شیر ولرم: یک دوم پیمانه
بیکینگ پودر: 1 و یک دوم قاشق چایخوری
شکر: یک دوم پیمانه
تخم مرغ: 1 عدد
پوره کدو حلوایی: سه چهارم پیمانه
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
روغن مایع: یک سوم پیمانه
پودر دارچین: 2 قاشق چایخوری
نمک: یک دوم قاشق چایخوری
مواد رویه
شکر: یک دوم پیمانه
پودر دارچین: 1 قاشق غذاخوری
شیرینیها همیشه از جمله محبوبترین مواد غذایی بودهاند که ماده اولیه آنها را اصولاً آرد، تخم مرغ و روغن تشکیل میدهد ولی میتوان با افزودن مواد و طعم دهندههای بسیار، انواع بیشماری شیرینی تولید کرد. از جمله انواع شیرینی میتوان به شیرینی تر، خشک، سرخ شده، کرمدار و … اشاره کرد که هر یک طرفداران خود را دارد. دونات یکی از شیرینیهای سرخ شده و خوشمزهای است که میتوان گفت محبوبیت جهانی دارد و در خمیر این شیرینی میتوان انواع پوره میوه و سبزیجات یا سایر مواد خوراکی را به تناسب افزود تا دوناتهایی در طعمهای متفاوت داشته باشیم، از جمله دونات موزی، دونات سیب و دارچین، دونات اسفناج، دونات کدو حلوایی، دونات شکلاتی، دونات نسکافهای و….
در بین انواع دونات میتوان به یکی از مغذیترین آنها یعنی دونات کدو حلوایی (Pumpkin Doughnuts) اشاره کرد، چرا که کدو حلوایی علیرغم طعم شیرینی که دارد بسیار کم کالری و همچنین سرشار از ریزمغذیهای مفید بدن است که میتواند با انواع بیماریها مبارزه کند. داشتن مقدار فراوان از ویتامین A و اکسیدهای قوی آنتی هیدروکسی(نوعی اسید میوه) که سلولهای مرده پوست را از بین میبرد از جمله خواص کدو حلوایی است.
کدوحلوایی را به گونههای متفاوت میتوان در وعده غذایی و نیز در انواع دسر و شیرینی به کار برد و از خواص بیشمار آن برخوردار شد. چنانچه پیشتر گفتیم دونات از جمله شیرینیهای سرخ کردنی است و کالری بسیار زیادی دارد اما اگر بتوان این شیرینی خوشمزه و انواع آن، به ویژه دونات کدو حلوایی را در فر تهیه کرد علاوه براینکه فواید کدو حلوایی به خوبی حفظ میشود، کالری کمتری هم خواهد داشت.
دونات کدو حلوایی در فر را در فصلهای سرد سال که کدو حلوایی تازه در دسترس است، میتوان در خانه به راحتی تهیه و به عنوان دسر یا میان وعدهای سالم جایگزین بسیاری تنقلات فاقد ارزش غذایی کرد.
دونات کدو حلوایی را نیز مانند انواع دونات در صورت تمایل میتوانید به صورت کرمدار یا بیکرم و همچنین با انواع سسهای شکلاتی سرو کرد. در این دستور شما عزیزان را با طرز تهیه دونات کدو حلوایی آشنا خواهیم کرد؛ امیدواریم از تهیه کردن و مصرف آن لذت کافی ببرید.
طرز تهیه
مرحله اول
اول باید پوره کدو حلوایی را آماده کنید. یک عدد کدو حلوایی کوچک را پوست بگیرید و تخم آن را خارج کنید و قطعه قطعه کنید، در قابلمه بریزید. دو قاشق غذاخوری شکر و یک لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. پس از آن کدو را دم بگذارید و شعله را کم کنید تا به خوبی بپزد و نرم شود. از آنجا که کدو شیرین است مراقب باشید چرا که ممکن است سریع بسوزد.
در انتها آب کدو باید کشیده شده باشد.(پوره کدو حلوایی را به شیوههای مختلف میتوان درست کرد پس محدودیتی نیست) پس از خنک شدن، آن را به شکل پوره درآورید. پوره کدو را حتی میتوان فریز کرد و زمان نیاز از آن استفاده کرد.
مرحله دوم
آرد، بیکینگ پودر، دارچین و نمک را با هم مخلوط و الک کنید.
مرحله سوم
تخم مرغ، پوره کدو حلوایی، شکر، شیر، وانیل و روغن را در ظرفی بزرگ بریزید و به مدت دو دقیقه با همزن برقی مخلوط کنید.
مرحله چهارم
آرد را در سه مرحله به ترکیب قبل بیافزایید و به کمک لیسک مخلوط کنید تا یکدست شود(زیاد هم نزنید).
مرحله پنجم
مواد را در قیف بریزید. قالبهای دونات را چرب کنید و دوسوم آنها را با مایه دونات کدو حلوایی پر کنید.
مرحله ششم
قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا بپزد و روی آن طلایی شود. پس از خارج کردن قالب از فر، اجازه دهید تا حرارت بالای دونات کدو حلوایی از بین برود و بعد آن را از قالب خارج کنید.
مرحله هفتم
شکر و دارچین را در ظرفی (ترجیحاً گود) مخلوط کنید. دوناتهای کدو حلوایی را در حالی که هنوز گرم هستند در این ترکیب بغلتانید و بعد سرو کنید.
دوباره با چاقو برشهای کیک را از هم جدا کنید (چاقو را روی همان خطوط قبلی بکشید)، سپس شربت را روی کیک داغ بریزید. ممکن است به نظر برسد که همه شربت در کیک جا نمیشود ولی این طور نیست. کل شربت باید روی این کیک ریخته شود تا کیک باقلوا به خوبی شیرهدار و فوقالعاده خوشمزه شود. لبهها را فراموش نکنید و شربت را در همه جا به طور یکنواخت بریزید. صبر کنید کیک باقلوا به دمای اتاق برسد و شربت به خورد آن برود. سپس آن را به صورت یک لایه در ظرف سرو بچینید و نوش جان کنید.
نکات کلیدی
اگر قیف در دسترس نبود، مایه دونات کدو حلوایی را با یک قاشق کوچک در قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید.
اگر قالب دونات ندارید میتوان مواد را در کپسولهای کاپ کیک یا در قالب مافین تهیه کرد، در این صورت احتمالاً 15 دقیقه زمان برای پخت نیاز دارد (دمای هر فر متفاوت است).
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین