استخراج طلای کثیف با عملیات هوشمندسازی، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
هشتمین نشست کمیته تخصصی مدیریت پسماند کلانشهرهای کشور به میزبانی شهرداری شیراز برگزار شد. این مراسم صبح پنجشنبه ۲۶ خرداد ماه با حضور مشاور وزیر کشور در امور فناوری، مدیرکل محیطزیست و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز و جمعی دیگر از مدیران شهری با همراهی اصحاب رسانه برگزار شد.
استفاده از فناوریهای مکمل در حوزه پسماند
مشاور وزیر کشور در امور فناوری در این مراسم گفت: نیازمند اضافه کردن فناوریهای مکمل جدید در حوزه پسماند هستیم.حمیدرضا طهوری با بیان اینکه صحبت از تناژ پسماند در ۱۴۰۰ شهر و اقداماتی که در این حوزه انجام شده است، نشان میدهد راه طولانی پیش روی ما قرار دارد، اظهار داشت: برای انجام این مسئله که در برخی موارد منجر به ایجاد نارضایتی شده، باید اقدامات بزرگتری در دستور کار قرار گیرد. طهوری گفت: در حوزه پسماند باید بر اساس یک برنامه توسعه منطقهای و اضافه کردن فناوریهای مکمل جدید در آن، اقداماتی را انجام و موضوع صنعتی شدن را در دستور کار قرار دهیم و در این راه نیاز است تا بازگشت و حضور سرمایهگذاران ارتقا یابد. او با بیان اینکه انجام اقدامات در این حوزه نیازمند منابع مالی است، افزود: باید بتوانیم تعداد بسیار زیادی پروژههای اجرایی در تمام نقاط شهرها و مناطق کشور اجرا کنیم.
دعوت از سرمایهگذاران در حوزه پسماند
در ادامه این مراسم مدیرکل محیطزیست و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با بیان اینکه با استانداردهای تعریف شده در برنامه ششم باید قریب به ۳۰ درصد تفکیک از مبدأ داشته باشیم، گفت: این میزان هم اکنون ۱۰ درصد است و این فاصله بسیار زیاد است. سید حبیب راضی کاهش تولید و تفکیک از مبدأ را یکی از موضوعاتی عنوان کرد که در کشور بسیار برای آن تأکید شده و اظهار داشت: باید با رویکردهایی که در این حوزه وجود دارد، همچون بهرهمندی از تکنولوژیهای نوین و شرکتهای دانشبنیان، آن را افزایش دهیم.او با بیان اینکه در حوزه پسماند ۲۳ عنوان فناورانه نیازسنجی شده است، گفت: این موضوع جای کار بسیار زیادی دارد و برنامهریزیها در دستور کار است تا به صنعتی شدن و به مرحله اجرا درآید. ارزیابی مدیران شهری و استانی در حوزه عملکرد در مدیریت پسماند از دیگر موضوعاتی بود که راضی به آن اشاره کرد و افزود: نیاز است در این بخش تحولات اساسی انجام شود و مدیران برتر در این حوزه معرفی شوند.
همگرایی در حوزه مدیریت پسماند
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز گفت: نخستین مشکل در حوزه مدیریت پسماند این است که صفر تا صد جمعآوری و تکمیل فرایند به عهده سازمان پسماند نیست. مسعود زارعی با بیان اینکه پسماند موضوع مهم کلانشهرهای کشور است، اظهار کرد: شهر شیراز دارای طرح تفصیلی جامع است و از سوی دیگر در بخش واگذاری جمعآوری پسماند اقدامات منطقهای به صورت مستقل به پیمانکاران در یک شرایط کاملاً مشخص انجام شده، اما از آنجا که سایر دستگاهها باید هماهنگی کنند تا این فرایند به صورت کامل انجام شود، با ایراداتی مواجهیم که نخستین مشکل و معضل این است که صفر تا صد جمعآوری و تکمیل فرایند به عهده سازمان پسماند نیست. وی با بیان اینکه اگر متولی تام برای ساماندهی پسماند در نظر نگیریم و به صورت بین بخشی اقدامات انجام شود، این مشکل همواره وجود خواهد داشت، گفت: در سطح شهر این موضوع را مشاهده میکنیم که برخی با ادعای داشتن مجوز اقدام به فرایند جمعآوری ضایعات و پسماند میکنند و هرچند رقم دقیقی از این افراد در دست نداریم، اما بر اساس اطلاعات موجود تعداد این افراد از ۸۰ تا ۳۰۰ نفر است که فعالیت آنان ساماندهی شده نیست و به روش اصولی زبالهها را جمع آوری نمیکنند. او تصریح کرد: بر اساس اعلام نظر دادستان، هیچ یک از این افراد دارای مجوز نیستند و وجاهت قانونی ندارند و اگر کسی دارای مجوز باشد، باید استعلامات لازم را اداره کل محیطزیست دریافت کرده باشد و از سوی دیگر بر اساس اعلام محیطزیست شهرستان شیراز، تاکنون هیچ مجوزی مبنی بر فعالیت افرادی که نسبت به جمعآوری ضایعات سطح شهر اقدام میکنند، صادر نشده است. زارعی خاطرنشان کرد: رشد قارچگونه ضایعاتیها به معضلی بزرگ برای شهر شیراز تبدیل شده است؛ به گونهای که در بازدیدهای صورت گرفته از مراکز جمعآوری این ضایعاتیها گروههای بسیاری در محیطهای مسکونی اقدام به جمعآوری زباله میکنند که این اقدام خود به عنوان شکلگیری یک چرخه معیوب است.
ارتقای آموزشهای شهروندی در حوزه پسماند
در ادامه این مراسم، عضو کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز خواستار اصلاح قانون مدیریت پسماند بهویژه در حوزه سرمایهگذاری و مشارکت بخش خصوصی شد. افسانه خواستخدایی با اشاره به ۳ موضوع اساسی با محوریت کارگروه تخصصی مدیریت پسماند، شامل اصلاح قانون مدیریت پسماند، آییننامه جمعآوری هوشمند پسماند خشک و دستورالعمل اجرایی مدیریت و کنترل جمعیت حیوانات، بیان کرد: در حالیکه قانون تعداد زیادی از دستگاههای اجرایی را مکلف به همکاری و شرح وظیفه کرده، اما متأسفانه چون ضمانت اجرایی در این باره وجود ندارد، بعضاً شاهد عدم حضور و همکاری دستگاههای متولی یا نامشخص بودن اقدامات آنها هستیم. او تصریح کرد: بهترین اصلاحکننده در حوزه پسماند، مدیران مجموعه کلانشهرها هستند؛ چراکه هم دارای دانش هستند و هم در حوزه اجرا حرف برای گفتن دارند. عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر شیراز با ابراز امیدواری از اینکه در این نشست آییننامههای مشابه به بحث و بررسی گذاشته شود، عنوان کرد: شهرداری شیراز و مجموعه سازمان مدیریت پسماند پیگیر اقدامات نوین در بخش برونسپاری، سرمایهگذاری و جمعآوری هوشمند پسماند خشک و همچنین آموزش شهروندان در این حوزه هستند و تلاش جدی دارند.خواستخدایی مجدداً خواستار اصلاح قانون مدیریت پسماند به ویژه در حوزه سرمایهگذاری و مشارکت بخش خصوصی شد.
اهمیت دگردیسی فرهنگ شهروندی
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری شیراز در ادامه این مراسم گفت: باید به سمتی پیش رویم که بتوانیم فرهنگ شهروندی را نسبت به زباله و پسماندها تغییر دهیم و در واقع در فضای اجتماعی نیازمند ایجاد یک اقناع عمومی و تغییر فرهنگ در این باره هستیم. غلامرضا غلامی تصریح کرد: همه تلاش ما در سازمان متبوع این است که اگر سازمان مدیریت پسماند در جمعآوری پسماند و تفکیک از مبدأ به ما کمک کند، کار بزرگی کرده است. او تأکید کرد: اگر بتوانیم تمام دستگاههای اثرگذار در شهر را متوجه این موضوع کنیم که مدیریت پسماند در شهر و کلانشهرها در شمار موضوعات زیستمحیطی است، اقدامی بزرگ انجام خواهد شد. معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری شیراز با تأکید بر اینکه راهی جز تغییر نگاه برای رسیدن به یک محیطزیست پایدار و سالم نداریم، عنوان کرد: شیوه دفن زباله در سایتها نیاز به بازنگری دارد. غلامی اظهار کرد: اگرچه در کلانشهر شیراز مدعی یکی از بهترین مدیریتهای جمعآوری، تفکیک، سایت دفن شیرابه و ایمنسازی زبالهها هستیم، اما تنها ٩.٦٤ درصد از زبالهها از مبدأ تفکیک میشوند که این برای ما قانعکننده نیست.
تبادل اطلاعات در حوزه مدیریت پسماند
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز با تأکید بر هماهنگی و ایجاد وحدت رویه، گفت: همافزایی و تبادل اطلاعات میتواند سطح مدیریت پسماند در کشور را افزایش دهد. روحالله خوشبخت یکی از مشکلاتی که کلانشهرها با آن مواجه هستند را مدیریت پسماند ذکر و خاطرنشان کرد: این مهم در حال حاضر به عنوان یکی از دغدغههای زیستمحیطی در کشور
محسوب میشود. او همچنین برگزاری چنین نشستهایی را سبب تبادل ایدهها و کسب تجربه در بهبود وضعیت مدیریت پسماند و نظافت در شهرها عنوان کرد و گفت: مدیران پسماند کلانشهرها با تشکیل کارگروههای تخصصی و دستورکارهای تخصصی، اقدامات خوبی انجام دادهاند. خوشبخت هماهنگی و ایجاد وحدت رویه بهویژه در امور اجرایی سازمانهای مدیریت پسماند در کلانشهرهای کشور را مهمترین هدف این نشست عنوان و تأکید کرد: همافزایی و تبادل اطلاعات میتواند سطح مدیریت پسماند در کشور را افزایش دهد. خوشبخت همچنین از بهکارگیری نرمافزارها و اپلیکیشنهای تخصصی در حوزه پسماند در راستای تحقق شعار سال در کلانشهر شیراز طی سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح قانون مدیریت پسماند، هوشمندسازی و جمعآوری هوشمند پسماندهای خشک از پنلهای تخصصی است که طی این نشست به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین