زمان آمادهسازی: 30 دقیقه
زمان پخت: 300 دقیقه
مواد لازم برای 6 نفر
میوه به: ۴ عدد متوسط
پیاز: 2 عدد متوسط
ساقه کرفس خرد شده: 1 عدد
سیر ریز خرد شده: 4 حبه
روغن گیاهی: 2 قاشق غذاخوری
گوشت خورشتی: 600 گرم
گوجه خرد شده: 400 گرم
نخود: 500 گرم
ادویه راس الحانوت: 2 قاشق چایخوری
پودر زیره: 1 قاشق چایخوری
جعفری خرد شده: مقداری
نمک و فلفل: به میزان دلخواه
طاجین(Tagine) نوعی غذای محبوب در کشورهای شمال آفریقا، بهویژه مراکش است که با گوشت و مواد دیگر تهیه میشود. کلمه طاجین که از واژه تابه در زبان فارسی مشتق شده نام ظرف و غذای مخصوص این ظرف است که درکشورهای شمال آفریقا بهخصوص مراکش(مغرب) و تونس استفاده زیادی دارد. این نوع غذا باید با حرارت کم و به مدت طولانی پخته شود.
طرز تهیه
نخودها را از قبل با مقداری آب بپزید، برای راحتی کار میتوانید از کنسرو نخود نیز استفاده کنید. سپس 4 عدد به را بشویید و به قطعات دلخواه خرد کنید. بهدلخواه میتوانید پوست به را نیز بگیرید. پیازها را ریز خرد کنید، روغن را در ماهیتابه بزرگی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید، وقتی روغن کمی داغ شد بههای خرد شده را اضافه کنید و حدود 4-5 دقیقه سرخ کنید تا کاراملی شوند. اگر لازم است کمی دیگر روغن اضافه کنید، سپس پیازهای خرد شده، کرفس و سیر را اضافه کنید و به مدت 2- 3 دقیقه دیگر تفت دهید. محتویات ماهیتابه را با کفگیر یا قاشق سوراخدار بردارید تا روغن اضافیاش خارج شود و آنها را داخل یک قابلمه بریزید. اگر لازم است مجدداً کمی روغن داخل ماهیتابه بریزید و گوشت خورشتی را اضافه کنید. گوشت را حدود 4-5 دقیقه سرخ کنید تا کمی برشته شود. سپس گوشت خورشتی را نیز به قابلمه اضافه کنید. گوجههای خرد شده و نخود پخته را نیز داخل قابلمه بریزید. ادویه راس الحانوت، پودر زیره و جعفری خرد شده را اضافه کنید و مواد را با هم ترکیب کنید. به میزان دلخواه غذا را با نمک و فلفل مزهدار کنید. سپس دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید غذا به مدت 4 الی 6 ساعت به آرامی بپزد.سپس این غذای خوش عطر و خوشمزه مراکشی را در ظرف مناسب بریزید و همراه با نان یا برنج نوش جان کنید.
نکات کلیدی
ادویه راس الحانوت یکی از محبوبترین ادویههای شمال آفریقا و مراکش است که بهویژه در غذاهای گوشتی استفاده میشود. میتوانید این ادویه خوش عطر را بهراحتی در منزل تهیه کنید.
هرچقدر زمان پخت این خورش طولانیتر باشد و با حرارت کمتری بپزد بهتر جا میافتد. حتی میتوانید از دیگ سفالی برای این غذا استفاده کنید تا طعمی بهتر و اصیلتر داشته باشید.
طرز تهیه ادویه راس الحانوت مراکشی
مواد لازم
پودر زیره: 1 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل: 1 قاشق چایخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه: سه چهارم قاشق چایخوری
پودر دارچین: یک دوم قاشق چایخوری
تخم گشنیز خرد شده: یک دوم قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز: یک دوم قاشق چایخوری
میخک خرد شده: یک چهارم قاشق چایخوری
تمام ادویهها را در کاسهای بریزید و خوب با هم ترکیب کنید. سپس ادویه راس الحانوت را در ظرف مناسب بریزید و درب آن را محکم ببندید تا عطر ادویه کم نشود. با این مقدار شما سه قاشق غذاخوری ادویه مراکشی خواهید داشت.