[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۵۸۵
  • دوره جدید

طاجین گوشت و به، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 30 دقیقه
 زمان پخت: 300 دقیقه
 
 مواد لازم برای 6 نفر
میوه به: ۴ عدد متوسط
پیاز: 2 عدد متوسط
ساقه کرفس خرد شده: 1 عدد
سیر ریز خرد شده: 4 حبه
روغن گیاهی: 2 قاشق غذاخوری
گوشت خورشتی: 600 گرم
گوجه خرد شده: 400 گرم
نخود: 500 گرم
ادویه راس الحانوت: 2 قاشق چای‌خوری
پودر زیره: 1 قاشق چای‌خوری
جعفری خرد شده: مقداری
نمک و فلفل: به میزان دلخواه

طاجین(Tagine) نوعی غذای محبوب در کشورهای شمال آفریقا، به‌ویژه مراکش است که با گوشت و مواد دیگر تهیه می‌شود. کلمه طاجین که از واژه تابه در زبان فارسی مشتق شده نام ظرف و غذای مخصوص این ظرف است که درکشورهای شمال آفریقا به‌خصوص مراکش(مغرب) و تونس استفاده زیادی دارد. این نوع غذا باید با حرارت کم و به مدت طولانی پخته شود.

 طرز تهیه
نخودها را از قبل با مقداری آب بپزید، برای راحتی کار می‌توانید از کنسرو نخود نیز استفاده کنید. سپس 4 عدد به را بشویید و به قطعات دلخواه خرد کنید. به‌دلخواه می‌توانید پوست به را نیز بگیرید. پیازها را ریز خرد کنید، روغن را در ماهیتابه بزرگی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید، وقتی روغن کمی ‌داغ شد به‌های خرد شده را اضافه کنید و حدود 4-5 دقیقه سرخ کنید تا کاراملی شوند. اگر لازم است کمی ‌دیگر روغن اضافه کنید، سپس پیازهای خرد شده، کرفس و سیر را اضافه کنید و به مدت 2- 3 دقیقه دیگر تفت دهید. محتویات ماهیتابه را با کفگیر یا قاشق سوراخ‌دار بردارید تا روغن اضافی‌اش خارج شود و آن‌ها را داخل یک قابلمه بریزید. اگر لازم است مجدداً کمی ‌روغن داخل ماهیتابه بریزید و گوشت خورشتی را اضافه کنید. گوشت را حدود 4-5 دقیقه سرخ کنید تا کمی ‌برشته شود. سپس گوشت خورشتی را نیز به قابلمه اضافه کنید. گوجه‌های خرد شده و نخود پخته را نیز داخل قابلمه بریزید. ادویه راس الحانوت، پودر زیره و جعفری خرد شده را اضافه کنید و مواد را با هم ترکیب کنید. به میزان دلخواه غذا را با نمک و فلفل مزه‌دار کنید. سپس دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید غذا به مدت 4 الی 6 ساعت به آرامی ‌بپزد.سپس این غذای خوش عطر و خوشمزه مراکشی را در ظرف مناسب بریزید و همراه با نان یا برنج نوش جان کنید.

 نکات کلیدی
 ادویه راس الحانوت یکی از محبوب‌ترین ادویه‌های شمال آفریقا و مراکش است که به‌ویژه در غذاهای گوشتی استفاده می‌شود. می‌توانید این ادویه خوش عطر را به‌راحتی در منزل تهیه کنید.
 هرچقدر زمان پخت این خورش طولانی‌تر باشد و با حرارت کمتری بپزد بهتر جا می‌افتد. حتی می‌توانید از دیگ سفالی برای این غذا استفاده کنید تا طعمی ‌بهتر و اصیل‌تر داشته باشید.

 طرز تهیه ادویه راس الحانوت مراکشی
مواد لازم 
پودر زیره: 1 قاشق چای‌خوری
پودر زنجبیل: 1 قاشق چای‌خوری
نمک: 1 قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه: سه چهارم قاشق چای‌خوری
پودر دارچین: یک دوم قاشق چای‌خوری
تخم گشنیز خرد شده: یک دوم قاشق چای‌خوری
پودر فلفل قرمز: یک دوم قاشق چای‌خوری
میخک خرد شده: یک چهارم قاشق چای‌خوری
تمام ادویه‌ها را در کاسه‌ای بریزید و خوب با هم ترکیب کنید. سپس ادویه راس الحانوت را در ظرف مناسب بریزید و درب آن را محکم ببندید تا عطر ادویه کم نشود. با این مقدار شما سه قاشق غذاخوری ادویه مراکشی خواهید داشت.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی