[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۵۵
  • دوره جدید

پای گوشت و سیب‌زمینی، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 20 دقیقه
 زمان پخت: 60 دقیقه
 
 مواد لازم برای 6 نفر
گوشت چرخ کرده: 400 گرم 
هویج: 2 عدد
پیاز: 1 عدد
سیب زمینی: 4 عدد 
شیر: یک دوم پیمانه + 3 قاشق غذاخوری
آرد سوخاری: 2 قاشق غذاخوری
کره: 3 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ: 2 عدد
نخود فرنگی: یک دوم پیمانه

این غذا ترکیبی است از لوف گوشت و شپردز پای معروف انگلیسی. این مدل پای گوشت و سیب زمینی در قالب لوف یا همان قالب کیکس که برای تهیه نان‌ها و کیک‌های مستطیل شکل استفاده می‌شوند تهیه می‌شود. تهیه پای گوشت و سیب زمینی به نسبت ساده و بیشتر زمان پخت آن در فر است. قسمت زیری پای از گوشت و پیاز و کمی ‌آرد سوخاری تشکیل می‌شود. وسط این مایه گوشتی مقداری سبزیجات از قبیل نخود فرنگی و هویج قرار می‌گیرد و لایه روی آن هم پوره سیب زمینی تشکیل می‌دهد.

 طرز تهیه
 مرحله اول
پیاز را ریز خرد کنید؛ سپس در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود. پس از اینکه پیاز نرم شد و شروع به طلایی شدن کرد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس نمک و فلفل اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. آرد سوخاری را به همراه 3 قاشق شیر به گوشت اضافه کنید و خوب با آن مخلوط نمایید تا حالت خمیری پیدا کند.
 مرحله دوم
سیب زمینی‌ها را با مقداری آب بپزید و سپس پوست بکنید. پس از آن با گوشتکوب یا پوره ساز خوب له کنید. اگر در این فاصله سیب زمینی سرد شد کمی ‌آن را روی حرارت یا در مایکروفر گرم کنید. سپس نصف لیوان شیر، نمک و فلفل را کم کم به آن اضافه نمایید و هم بزنید. وقتی مواد خوب یکدست و غلیظ شدند 2 قاشق غذاخوری کره اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. 
 مرحله سوم
هویج را خرد کنید و چند دقیقه تفت بدهید تا نرم شود، سپس آن را با نخود فرنگی پخته (یا کنسرو) مخلوط کنید.
 مرحله چهارم
نیمی ‌از مایه گوشت را داخل قالب بریزید و پخش کنید. سپس مخلوط هویج و نخود فرنگی را وسط آن بریزید و بعد روی آن را با بقیه مایه گوشت بپوشانید.پوره سیب زمینی را روی مایه گوشتی بریزید و با قاشق فشار دهید تا خوب پرس شود. زرده‌های تخم مرغ را با قلم مو روی سیب زمینی‌ها رومال کنید و در پایان 1 قاشق غذاخوری کره باقی مانده را رنده کنید و روی مواد بریزید.
 مرحله پنجم
پای گوشت را داخل فر با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 20 - 30 دقیقه ( بسته به نوع فر ) قرار دهید. در آخر 2 دقیقه شعله روی فر را روشن کنید. پس از اینکه روی پای برشته و طلایی شد از فر خارج کنید. 10 دقیقه صبر کنید سپس برش بزنید و سرو نمایید.

 نکات کلیدی 
 می‌توانید به جای گوشت چرخ کرده از سویا، مرغ، قارچ و … نیز استفاده کنید. 
 در صورت تمایل برای طعم قوی‌تر می‌توانید 2 حبه سیر به مایه گوشتی اضافه کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی