نامهای عاشقانه به شهر راز؛ شیراز، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- گروه فرهنگ و هنر
آیین رونمایی از پیش شماره فصلنامه فرهنگی اجتماعی شیرازنامه برگزار شد. این مراسم در ادامه سلسله فعالیتهای فرهنگی کافه کارآفرینی مسیر نجات با حضور مدیرعامل شرکت ایده گستران ثمین پارس، جمعی از اساتید حوزه فرهنگ و هنر و با حضور گسترده علاقهمندان و اصحاب رسانه در مسیرنجات برگزار شد.
فعالیت در راستای شکوفایی فرهنگی
در این مراسم، مدیرعامل شرکت ایده گستران ثمین پارس با اعلام حمایت از جامعه هنرمندان گفت: یکی از اهداف اصلی کافه کارآفرینی مسیر نجات شکوفایی فرهنگی و حمایت از هنرمندان است. مهندس سروش نجات با تبریک عید غدیرخم به رویدادهایی که پیش از این در کافه کارآفرینی مسیر نجات برگزار شده اشارهای داشت و افزود: در این مجموعه تاکنون ویژه برنامههای متعددی در زمینههای فرهنگی و هنری با رویکرد حمایت از هنرمندان برگزار شده که گرامیداشت روز جهانی گرافیک با حضور اساتید صاحب نام کشوری و رونمایی از کتاب استاد دانشور در این زمینه بوده است. وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این موضوع که حمایت از مؤلفههای فرهنگی و هنری را به عنوان رسالت اصلی خود برگزیدهایم، اظهار داشت: از جامعه هنرمندان و فرهنگوران دعوت میکنیم تا در فضای تعاملی که در کافه کارآفرینی مسیر نجات مهیا شده حضور یافته و ضمن برخورداری از مزیتهای آن، جامعه را از توانمندیهای خود بهرهمند سازند. این فعال برتر حوزه کارآفرینی با اشاره به این موضوع که در کافه کارآفرینی مسیر نجات شرکت ایده گستران ثمین پارس زیرساختهای لازم برای شکوفایی استعدادها و رونق کسبوکارهای فرهنگی تدارک دیده شده، اظهار داشت: متأسفانه جامعه هنرمندان ما بنا بر شایستگیهایی که از آن برخوردار هستند، نتوانستهاند به رشد و شکوفایی در حوزه اقتصادی دست یابند، به همین دلیل در تلاش هستیم تا با برپایی رویدادهای فرهنگی بستری را مهیا کنیم تا آوازه شیراز و هنرمندانش آنطور که شایسته است طنین انداز شده و در پرتو آن از جامعه فرهنگ و هنر حمایت شود.
تحریر نامهای عاشقانه به شیراز
در ادامه این مراسم، صاحب امتیاز و مدیرمسئول فصلنامه فرهنگی اجتماعی شیرازنامه اظهار داشت: شعار ما در نشریه شیرازنامه «نامهای عاشقانه به شهر راز» است و هدف اصلی این نشریه ساختن پلی برای مرور تاریخ ناگفته و هویت فرهنگی شیراز خواهد بود. محمدحسین نوابصفوی با اشاره به این موضوع که زبان شیرازی دارای قدمت دیرینهای در چشم انداز فرهنگی این دیار است، اظهار داشت: بزرگان بسیاری در شهر دیرینه شیراز بودهاند که آنچنان که شایسته است پیرامون آنها اطلاعرسانی و تحقیق نشده و در نشریه شیرازنامه به دنبال واکاوی و بازشناسی آنها به صورت تخصصی هستیم. او در ادامه افزود: پیششماره نشریه شیراز نامه به تاریخ این دیار در قرن چهاردهم میپردازد. در این زمینه به سازمانهایی مراجعه کردیم ولی متأسفانه همکاری و هماهنگیهای لازم آنچنان که انتظار میرفت انجام نشد و دچار بوروکراسیهای اداری شدیم، به همین دلیل برآن شدیم تا پیش شماره این نشریه را بنا بر ذوق و همت هیئت تحریریه با نگاهی متفاوت منتشر کنیم. او با تأکید بر این نکته که نشریه شیرازنامه با یاریها و رهنمودهای اساتید حوزه فرهنگ به رشد و شکوفایی خواهد رسید، اظهار داشت: برای پیشرفت حرفهای به رهنمودهای اساتید حوزه فرهنگ نیاز مبرمی داریم. وی در پایان با تقدیر از حمایتهای همیشگی مهندس سروش نجات، مدیرعامل شرکت ایده گستران ثمین پارس اظهار داشت: دغدغه فرهنگی در حوزه کارآفرینی به رشد و بالندگی جامعه کمکهای فراوانی خواهد کرد و حضور جوانان خلاق و هنرمند در کافه کارآفرینی مسیر نجات به پرورش استعدادها منجر شده و زمینهساز رونق مضامین فرهنگی است.
تجلی فرهنگ در زبان آشکار میشود
در ادامه این مراسم، دکتر سیامک صاحبی، نایب رئیس انجمن زبانشناسی ایران، خواستار ژرف اندیشی پیرامون زبان فارسی به عنوان یک میراث ماندگار شد و اظهار داشت: تجلی فرهنگ در زبان آشکار میشود. این مدرس دانشگاه فرهنگیان در آیین رونمایی از پیش شماره فصلنامه فرهنگی اجتماعی شیرازنامه افزود: هر گویش معبدی است که روح گویش گرانش را در خود جای داده و با شناسایی آن میتوان به عمق تاریخ و فرهنگ ملتها پیبرد. وی با قدردانی از مدیریت کافه کارآفرینی مسیرنجات پیرامون حمایت از رویدادهای فرهنگی و هنری خاطرنشان کرد: فعالیت افراد مستعد در قالب نشریههای فرهنگی نظیر شیرازنامه کار ارزشمندی است که تاریخ شکوهمند این سرزمین را یادآوری میکند. این استاد حوزه زبانشناسی در ادامه به مسائل تخصصی در حوزه ارتباط زبان و فرهنگ پرداخت و در پایان جلسه پاسخگوی پرسشهای علاقهمندان بود.
بازگشت به اصالتهای پیشینیان
مدرس انجمن سینمای جوانان ایران در ادامه این مراسم گفت: در آینده جوامع به نقطهای خواهند رسید که از ظواهر مدرنیته و ابتذال خسته شده و در آن زمان است که به ارزشمداری توجه بیشتری خواهند کرد و اهمیت مضامین فرهنگی بیش از همیشه آشکار میشود. محمدرضا حقنگهدار با اشاره به این موضوع که هنرمندان نقش ارزندهای در تعالی جامعه دارند، اظهار داشت: مدیریت فرهنگی در جامعه ما همواره با تغییر نگرشهای بخش دولتی دچار تغییراتی میشود و به همین دلیل انتظاری که از مدیران فرهنگی وجود دارد، این است که به حمایت از هنرمندان پرداخته و بسترهای لازم را برای رشد و شکوفایی آنان مهیا سازند. این مستندساز و فیلمساز در بخش دیگری از سخنانش در آیین رونمایی از پیششماره فصلنامه فرهنگی اجتماعی شیرازنامه اظهار داشت: در عرصه فرهنگ به ارتقا و گسترش فرهنگ اجتماعی در محیطهای پیرامونی نیاز مبرمی داریم و همه ما باید در راستای تعالی این مفاهیم در خانواده، محیط کار و همه محیطهایی که درآن بهسر میبریم تلاش کنیم. او با اشاره به یک آسیب متداول که در جامعه ما حضور پررنگی داشته اظهار کرد: بسیاری از بزرگان فرهنگی در دوران معاصر در میان ما حضور دارند که نسبت به آنها غفلت و بیتوجهی صورت گرفته و نتیجه آن چنین شده است که جامعه از دانش این فرهیختگان محروم شود. حقنگهدار با تقدیر از حمایتهای مدیرعامل شرکت ایده گستران ثمین پارس به منظور برپایی رویدادهای فرهنگی گفت: امیدواریم فصلنامه شیرازنامه پل مستحکمی میان اقشار عمومی جامعه و چهرههای صاحب نام فرهنگ و هنر برقرار کرده و از زوال و غفلت نسبت به دانش رفیع آنان جلوگیری کند. این چهره فرهنگی در پایان خاطرنشان کرد: از نشریه شیرازنامه انتظار میرود هوای تازهای در عرصه فرهنگ شیراز جاری کند.
در پایان این مراسم، جمعی از اساتید و فعالان فرهنگ و هنر از تلاشها و حمایتهای مدیرعامل شرکت ایده گستران ثمین پارس در راستای رونق اقتصادی مؤلفههای فرهنگی تقدیر و تشکر کردند و مدیرمسئول فصلنامه فرهنگی اجتماعی شیرازنامه با اهداء لوح سپاس از حضور و نقش آفرینی اساتید فرهنگی و همکاران شیرازنامه و روابط عمومی مسیرنجات در انتشار اولین پیششماره این نشریه قدردانی کرد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین