[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۱۵
  • دوره جدید

طرز تهیه بریانی مرغ، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 15 دقیقه
 زمان پخت: 30 دقیقه

 مواد لازم برای 4 تا 6 نفر
سینه مرغ: 450 گرم
پیاز: 1 عدد
روغن: 2 یا 3 قاشق غذاخوری
زیره: یک دوم قاشق چای‌خوری
سیر و زنجبیل رنده شده: 1 قاشق چای‌خوری
پودر فلفل قرمز: 1 قاشق چای‌خوری
پودر چیلی قرمز: 1 قاشق چای‌خوری
پودر گشنیز: 1 قاشق چای‌خوری
پودر زیره: 1 قاشق چای‌خوری
زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری
برگ بو خشک شده: 2 عدد
چوب دارچین: 1 عدد
بادیان ستاره‌ای: 2 عدد
هل سیاه: 2 عدد
هل سبز: 4 عدد
میخک: 5 عدد
فلفل سیاه: 10 عدد
نمک: به مقدار کافی
گوجه فرنگی: 2 عدد
ماست: 1 قاشق غذاخوری
فلفل چیلی سبز: 2 عدد
گرام ماسالا: یک دوم قاشق چای‌خوری
گشنیز خرد شده: 1 ساقه
برای پلو:
برنج: 2 پیمانه
آب: 6 پیمانه
نمک: 1 قاشق غذاخوری
سرکه سفید: 1 قاشق غذاخوری
چوب دارچین: 1 عدد

بریانی مرغ یک غذای خوشمزه و مجلسی است که تهیه آن در هند، کشورهای عربی، ‌ایران و پاکستان رواج دارد. بریانی مرغ با ماست تهیه شده و مقدار زیادی ادویه‌های گوناگون دارد که طبع ‌این غذا را گرم کرده است.‌ این غذا به کلی با بریانی اصفهان تفاوت دارد و نباید ‌این دو غذای خوشمزه را با هم اشتباه گرفت.
روش تهیه بریانی هندی اصلی با بریانی مرغ پاکستانی یکسان بوده و فقط در صورت تمایل کمی ‌میزان ادویه‌ها کم یا زیاد می‌شود. اما بریانی مرغ عربی یک نکته خاص در تهیه برنج دارد و آن ‌این است که برای طبخ پلوی بریانی مرغ عربی از شیر استفاده می‌شود. 
یک نوع دیگر تهیه بریانی مرغ بلوچی است که کمی‌ با نوع هندی و پاکستانی آن تفاوت دارد و در نکات ‌این مطلب به آن اشاره کرده‌ایم. در ادامه با آموزش بریانی مرغ در خدمت شما همراهان عزیز هستیم. با ما همراه باشید. 

 طرز تهیه
 مرحله اول 
برای تهیه بریانی مرغ با برنج ابتدا پیازها را خلالی برش بزنید و با روغن سرخ کنید.
 مرحله دوم 
هنگامی‌که پیازها کمی ‌طلایی مایل به قهوه‌ای رنگ شدند، دانه‌های زیره را اضافه کنید. به مدت 2 تا 3 دقیقه با هم تفت دهید و سپس پیازها را از ماهیتابه خارج کرده و در کناری بگذارید.
 مرحله سوم 
در همان روغنی که پیاز را تفت دادید، سیر و زنجبیل رنده شده و مرغ را بریزید. به مدت 1 الی 2 دقیقه مرغ را تفت دهید تا رنگ پوست آن کمی ‌تغییر کند.
 مرحله چهارم 
همه ادویه‌ها را به تابه اضافه و با مرغ مخلوط کنید. به مدت 10 دقیقه روی شعله نسبتاً کم بپزید.
 مرحله پنجم
در ‌این مرحله از تهیه بریانی مرغ عربی باید ماست، گوجه فرنگی و پیاز سرخ شده را با مخلوط کن میکس کنید تا حدی که مایعی نرم و روان به دست بیاید.
 مرحله ششم
مخلوط گوجه فرنگی را به همراه نمک و مرغ به مدت 5 الی 10 دقیقه بپزید تا حدی که مخلوط روغن بیندازد و با آن پخته شود. در آخر، گشنیز خرد شده، فلفل چیلی سبز و گرام ماسالا را به مرغ اضافه کنید و به مدت یک دقیقه با هم تفت دهید.
 مرحله هفتم 
برای آماده کردن برنج، از یک ساعت یا نیم ساعت قبل برنج را شسته و خیس دهید. در یک قابلمه 6 پیمانه آب بریزید و بگذارید به جوش بیاید. وقتی آب به جوش آمد، نمک، سرکه، چوب دارچین و برنج را اضافه کنید. به مدت 7 تا 12 دقیقه یا تا زمانی که برنج کاملاً پخته شود، روی حرارت زیاد قرار دهید. برنج را در ظرف بکشید و در کناری قرار دهید.
 مرحله هشتم
برای شکل دادن به برنج، یک کاسه متوسط بردارید که برای دو نفر کافی باشد. یک کیسه فریزر یا سلفون در کاسه قرار دهید تا برنج راحت خالی شود.
 مرحله نهم
مقداری زردچوبه یا رنگ خوراکی در کاسه بریزید. برنج را در کاسه ریخته و خوب فشار دهید تا منسجم شود. کف و دور کاسه را به اندازه 3 یا 4 سانتی‌متر با برنج بپوشانید. مطمئن شوید که برنج‌ها خوب به هم چسبیده باشند.
 مرحله دهم
بریانی مرغ را در مرکز برنج بریزید و روی آن را با برنج به طور کامل بپوشانید. محکم فشار دهید تا هنگام برگرداندن برنج و بریانی از هم جدا نشود.
 مرحله یازدهم 
کاسه را در ظرف سرو برگردانید و سلفون را از آن جدا کنید. نوش جان.

رایتا، چاشنی هندی:
مواد لازم رایتای گشنیز:
گشنیز: یک دوم پیمانه
نمک: یک دوم قاشق چای‌خوری
فلفل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
زیره: یک چهارم قاشق چای‌خوری
فلفل چیلی سبز در صورت تمایل: 1 عدد
ماست یک دوم تا یک چهارم پیمانه
 
طرز تهیه رایتا:
ابتدا تمام مواد گفته شده را به جز یک دوم پیمانه ماست، در مخلوط کن بریزید و هم بزنید. وقتی مایعی روان حاصل شد، ماست را اضافه کرده و به کمک چنگال با بقیه مواد مخلوط کنید. اگر دوست دارید رایتای خامه‌ای‌تری داشته باشید، میزان ماست را افزایش دهید. رایتا (raita) را به همراه بریانی مرغ هندی سرو کنید و لذت ببرید.

 نکات کلیدی
 در تهیه بریانی مرغ ‌ایرانی از آب لیمو و نعنا هم استفاده می‌شود. البته نوعی بریانی مرغ بلوچی هم تهیه می‌شود که بدون ماست است و در آن سیب زمینی هم می‌ریزند.
 به جای رنگ خوراکی یا زردچوبه برای روی برنج می‌توانید از مقداری زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.
 برای شکل دهی به برنج استفاده از قالب‌های مخصوص هم می‌تواند زیبایی بیشتری به بریانی مرغ پاکستانی شما بدهد.
 رایتا (raita) نوعی چاشنی هندی/پاکستانی است که شباهت زیادی به بورانی خودمان دارد. 
بر خلاف دیپ‌ها و سس‌های غربی که نقش آن‌ها طعم دادن بیشتر به غذاست، نقش اصلی چاشنی رایتا خنک کردن و ملایم کردن تندی غذاهای هندی/پاکستانی است. البته تهیه رایتا به همراه بریانی اختیاری است. ماست ساده یا ماست و خیار می‌توانند جایگزین‌های خوبی برای آن باشند. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی