[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۱۵
  • دوره جدید

پای کدو حلوایی، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 30 دقیقه
 زمان پخت:65 دقیقه
 
 مواد لازم برای 8 نفر
برای خمیر پای:
آرد: 315 گرم
نمک: 1 قاشق چای‌خوری
کره: 90 گرم
روغن قنادی: 148 گرم
آب یخ: یک دوم پیمانه (120 میلی‌لیتر)
برای داخل پای:
شکر قهوه‌ای: 250 گرم
نشاسته ذرت: 1 قاشق غذاخوری
دارچین: 1 و یک دوم قاشق چای‌خوری
تخم مرغ بزرگ: 3 عدد
پوره کدو حلوایی: 450 گرم
شیر: یک چهارم پیمانه (60 میلی‌لیتر)
خامه پرچرب: 1 پیمانه (240 میلی‌لیتر)

فصل پاییز فرصت خیلی خوبی برای استفاده از کدوحلوایی است.کدوحلوایی می‌تواند به شکل پای کدو حلوایی، سوپ کدو حلوایی، چیزکیک کدو حلوایی، کدو حلوایی کبابی با سس مخصوص و خوشمزه و بسیاری اشکال دیگر سرو مصرف شود. این میوه خوشمزه در هر غذا و دسری که باشد عطر و طعم بی‌نظیری به آن می‌بخشد و باعث می‌شود خواص کدو حلوایی به بدن برسد. در ادامه می‌خواهیم با هم یاد بگیریم چگونه در منزل پای یا همان تارت کدو تنبل خوشمزه درست کنیم. با این مواد شما 8 قطعه پای خوشمزه خواهید داشت و همچنین یک عدد خمیر اضافه که می‌توانید فریز کنید و تا 3 ماه بعد برای تهیه پای کدو حلوایی از آن برای درست کردن یک پای خوشمزه همراه ما باشید. توجه داشته باشید که درست کردن پای کمی ‌زمان‌بر است پس زودتر دست به کار شوید. اما اگر عجله دارید نگران نباشید در نکته‌ها به شما مواردی آموزش داده‌ایم که به سرعت یک دسر خوشمزه آماده کنید.
پای و تارت تفاوت‌های خیلی زیادی ندارند. عمده‌ترین تفاوت آن‌ها در نحو سرو آن‌ها می‌باشد. پای معمولاً در همان ظرفی که در آن پخته شده سرو می‌شود. در حالی که تارت را در قالب‌هایی می‌پزند که کف آن‌ها قابل بازشدن است و می‌توان تارت را بعد از آماده شدن به ظرف مورد علاقه برای سرو منتقل کرد. یکی دیگر از تفاوت‌های آن‌ها در این است که پای را می‌توان یک لایه خمیر هم روی مواد قرار داد در حالی که تارت فقط یک لایه خمیر برشته زیر مواد دارد.

 طرز تهیه 
 مرحله اول: آماده‌سازی خمیر پای کدو
آرد و نمک را در کاسه بزرگی با هم مخلوط کنید،کره و روغن را به آن اضافه کنید، سپس با دو عدد چنگال یا با هر وسیله دیگری شروع به خرد کردن کره و روغن کنید. آن قدر ادامه دهید تا مخلوط شبیه آردی با دانه‌های درشت شود.
آب یخ را قاشق قاشق اضافه کنید و هر بار خوب هم بزنید تا زمانی که خمیر تقریباً منسجم شده و به شکل گلوله‌های بزرگ در بیاید (اگر هوا خشک باشد ممکن است کمی ‌بیشتر از نصف پیمانه آب لازم شود). در ادامه خمیر را به شکل یک توپ بزرگ درآورید و روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید. چندین بار با دست آردی خمیر را روی خودش تا بزنید تا آرد و روغن خوب به خورد هم بروند.
وقتی خمیر شکل گرفت آن را دو قسمت کنید. هر قسمت را به قطر دو سانت باز کنید، هر قرص خمیر را داخل سلفون بپیچید و حداقل دو ساعت (و حداکثر 5 ساعت) قبل از مصرف در یخچال قرار دهید.
 مرحله دوم: پخت اولیه خمیر
فر را در دمای 175 درجه سانتی‌گراد روشن کنید و اجازه دهید گرم شود.
یکی از خمیرها را از یخچال خارج کرده کف قالب کیک یا قالب مخصوص پای و تارت 22 سانتی پهن کنید، به نحوی که تمامی‌کف و دیواره‌ها را بپوشاند. یک ورقه فویل یا کاغذ روغنی روی پای بکشید و مقداری حبوبات یا برنج روی آن بریزید. سنگینی حبوبات مانع از پف کردن خمیر می‌شود.
خمیر را  به مدت 10 تا 15 دقیقه داخل فر از قبل گرم شده قرار دهید تا زمانی که رنگ خمیر کمی ‌طلایی شود، سپس آن را از فر خارج کنید و فویل حاوی حبوبات را به آرامی‌ از روی آن بردارید.
 مرحله سوم: آماده کردن مواد داخل پای کدو حلوایی
پوره کدو حلوایی را طبق روشی که قبلاً گفته شده آماده کنید و 450 گرم (یعنی حدود 2 پیمانه) از آن را برای تهیه مواد داخل پای کدو حلوایی جدا کنید.
شکر، نشاسته ذرت، نمک و دارچین را با هم مخلوط کنید. در ظرفی جدا تخم مرغ‌ها، پوره کدو، خامه و شیر را مخلوط کنید. در آخر مواد خشک را به مواد تر اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید.
 مرحله چهارم: پخت پای
خمیر را که حالا آماده است از فر خارج کنید، مواد آماده شده را روی خمیر بریزید، درجه فر را زیاد کرده و روی درجه 230 قرار دهید. پای را به مدت تقریباً 55 دقیقه در فر قرار دهید، تا زمانی که پای کمی‌ پف کند و قسمت وسط آن نرم باشد. در این مرحله پای شما نسبتاً پخته است. آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید کمی ‌با حرارت خودش بپزد.
 مرحله آخر: تزیین پای کدو حلوایی
در آخر روی پای را بپوشانید و برای حداقل 4-5 ساعت در یخچال قرار دهید. برای تزیین آن می‌توانید روی آن را گردو بپاشید که با پای کدو حلوایی هم‌خوانی خیلی خوبی دارد.

 نکات کلیدی
 برخی به جز دارچین، ادویه‌های دیگر مثل زنجبیل و فلفل سیاه نیاز اضافه می‌کنند.
 اگر زمان و فرصت آماده کردن خمیر ندارید، می‌توانید از یک روش ساده‌تر استفاده کنید. کافی است 230 گرم بیسکویت خورد شده را با 30 گرم کره و 4 قاشق غذاخوری روغن مایع مخلوط کنید،کف قالب چیده و در فر قرار دهید.
 می‌توانید به جای شکر قهوه‌ای از شکر سفید هم استفاده کنید. اما شکر قهوه‌ای طعم بهتری به دسر شما می‌دهد.
 استفاده از نشاسته ذرت در مخلوط داخل پای باعث غلیظ و لطیف شدن آن می‌شود. می‌توانید اگر خواستید آن را حذف کنید یا یک قاشق آرد به جای آن اضافه کنید.
 به جای مخلوط شیر و خامه می‌توانید از یک قوطی شیر عسل استفاده کنید.
 برخی در مخلوط علاوه بر شیر از کمی ‌خامه هم استفاده می‌کنند.
 همه پای‌ها از جمله پای کدو حلوایی را می‌توانید داغ داغ هم سرو کنید، خصوصاً با بستنی وانیلی یا خامه بسیار خوشمزه می‌شود.
 برای استفاده از خمیر فریز شده آن را از شب قبل در یخچال قرار دهید تا یخ آن باز شود.
 از خمیر اضافه می‌توانید برای تزیین پای هم استفاده کنید. بعد از دو ساعت خنک شدن خمیر را روی سطح آردپاشی شده با وردنه به ضخامت نیم سانت باز کنید، سپس با کاتر به هر شکلی که دوست دارید برش بزنید، بعد از آن تکه‌های خمیر را در سینی فر روی کاغذ روغنی بچینید. یک عدد تخم مرغ را با یک قاشق شیر بزنید و آن را روی خمیر رومال کنید. سینی خمیر را 10 دقیقه در فر 180 درجه قرار دهید. بعد از این که طلایی شدند بگذارید خنک شوند، سپس برای تزیین استفاده کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی