[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۱۵
  • دوره جدید

ماکارونی قالبی، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 30 دقیقه
 زمان پخت:30 دقیقه
 
 مواد لازم برای 4 نفر
ماکارونی فرمی:‌400 گرم 
گوشت چرخ‌کرده: 200گرم
پیاز متوسط: 2 عدد
نخود سبز پخته: یک چهارم پیمانه
ذرت پخته: یک چهارم پیمانه
قارچ خرد شده: 1 پیمانه
فلفل دلمه خرد شده: یک دوم پیمانه
رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری
آویشن: یک دوم قاشق چای‌خوری
پودر سیر: یک هشتم قاشق چای‌خوری
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

در بین غذاهای ایتالیایی، ماکارونی(macaroni) یا اسپاگتی بسیار شناخته شده است و کمتر کسی را می‌توان یافت که رغبتی به استفاده از آن نداشته باشد. ماکارونی به دلیل خوشمزگی و پخت سریع در وعده‌های غذایی جایگاه خاصی دارد. افراد مختلف و با سلیقه‌های مختلف می‌توانند ماکارونی را با مواد دلخواه به راحتی تهیه و سرو کنند. می‌دانیم که برای مایه ماکارونی از انواع مواد غذایی می‌توان استفاده کرد و به عنوان مثال ماکارونی با گوشت چرخ‌کرده، ماکارونی با مرغ، ماکارونی با سویا، ماکارونی با سبزیجات و … آماده کرد. همچنین برای پخت ماکارونی روش‌های مختلف وجود دارد و آن را در ظرف‌های متفاوتی می‌توان تهیه کرد. اصولاً ماکارونی مانند بسیاری غذا‌ها روی اجاق گاز طبخ می‌شود اما گاهی می‌توان ماکارونی را در فر تهیه کرد. ماکارونی بدون فر اصولاً نیاز به ظرف خاصی ندارد اما ماکارونی با فر را باید در قالب یا ظرف مخصوص درست کرد و نیز برای تهیه ماکارونی قالبی از انواع قالب طرح دار، قالب کمربندی، قالب سیلیکونی و حتی قالب مافین می‌توان به راحتی استفاده کرد. این غذا جزو غذاهای مجلسی به شمار نمی‌آید اما می‌شود با کمی ‌وقت گذاشتن و سلیقه به خرج دادن، ماکارونی خوشمزه را به گونه‌ای و در ظروفی آماده کرد که تبدیل به غذایی مجلسی شود. ماکارونی مجلسی اصولاً به صورت تک‌نفره سرو می‌شود، پس می‌توان آن را نوعی فینگرفود هم به حساب آورد. تهیه ماکارونی در قالب مافین (مافین ماکارونی) مناسب‌ترین گزینه برای سرو ماکارونی تک نفره یا مجلسی است.  
در این دستور شما عزیزان را با روش تهیه ماکارونی قالبی خوشمزه در فر یا ته‌چین ماکارونی آشنا می‌کنیم. با توجه به آنچه گفته شد بسته به کاربرد، از هر قالبی می‌توان استفاده کرد و محدودیتی برای آن نیست. در ادامه مطلب چگونگی استفاده از انواع قالب ذکر خواهد شد.
 طرز تهیه 
 مرحله اول
برای آماده کردن مایه ماکارونی یا پاستا قالبی نیز مانند هر نوع ماکارونی دیگر در اول کار پیازها را نگینی خرد کنید و با کمی ‌روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. گوشت چرخ شده را همراه ادویه به پیاز اضافه کنید تا کمی ‌سرخ شود، سپس رب، فلفل دلمه ، ذرت، نخود سبز را اضافه کنید و مواد را خوب با هم ترکیب کنید. در انتها قارچ را اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا بپزد و آبش کشیده شود.
 مرحله دوم
دوسوم از قابلمه مناسبی را با آب پر کنید و روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش آید. پس از به جوش آمدن مقداری روغن مایع و نمک به آن بیافزایید. پاستا یا ماکارونی فرمی ‌را در آب در حال جوش بریزید تا به مدت ده یا دوازده دقیقه بجوشد و مغز پخت شود(یک راه ساده برای اینکه متوجه شوید ماکارونی خوب مغز پخت  شده این است که آب ماکارونی کمی ‌لعاب می‌اندازد.)
ماکارونی پخته شده را آب‌کش کنید و بگذارید آب اضافی آن گرفته شود.
 مرحله سوم
قالب مورد نظر را کمی ‌چرب کنید(می‌توان کف قالب کاغذ روغنی یا فویل نیز قرار داد). کف قالب را با ماکارونی فرمی ‌آب‌کش شده بپوشانید. روی آن مقداری پنیر پیتزا و مایه ماکارونی بریزید و این کار را تا تمام شدن مواد ادامه  دهید.
 مرحله چهارم
پس از اینکه تمام مواد را در قالب ریختید روی آن پنیر پیتزا بریزید. سطح قالب را با فویل بپوشانید و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید.
پس از کامل شدن زمان پخت گریل فر را روشن کنید تا زمانی که پنیر روی ماکارونی قالبی برشته شود.
پس از خاموش کردن، قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید ماکارونی قالبی کمی ‌خنک شود. ماکارونی را به کمک چاقوی نوک تیز از دیواره جدا و بعد از قالب خارج کنید.(اگر از قالب مافین برای ماکارونی استفاده کرده‌اید برای خارج کردن ماکارونی از قالب از یک چنگال کمک بگیرید و اگر از قالب کمربندی استفاده کرده‌اید پس از خنک شدن کمربند را باز کنید، در غیر این صورت ممکن است ماکارونی قالبی به اصطلاح وا برود.)

 نکات کلیدی
 برای جلوگیری از سیاه شدن ظرفی که برای آب جوش در نظر گرفته‌اید سه یا چهار قطره آب لیمو یا سرکه در ظرف بریزید (این اتفاق بیشتر برای ظرف‌هایی از جنس روی رخ می‌دهد).
 مراحل آماده سازی ماکارونی قالبی به لازانیا، کیک ماکارونی و پای ماکارونی بسیار شبیه است.
 برای تهیه ماکارونی قالبی از هر نوع ماکارونی حتی اسپاگتی نیز می‌توان استفاده کرد.
 ماکارونی قالبی بدون فر هم می‌توانید تهیه کنید و نکته مهم برای آن نچسب بودن ظرف انتخابی است.
 اگر قالب مافین یا کمربندی ندارید مشکلی نیست، در هر قالبی که خواستید مواد را بریزید با این تفاوت: پس از اینکه تمام مواد در قالب ریخته شد آن را در فر قرار دهید تا بپزد. پس از پخت اجازه دهید خنک شود. ماکارونی را با چاقو از دیواره جدا کنید و بعد مانند کیک از قالب درآورید. پس از آن روی ماکارونی قالبی پنیر بریزید و در فر قرار دهید تا آب شود.
 از آنجا که ته دیگ ماکارونی پرطرفدار است شما می‌توانید کف قالب را با نان لواش یا سیب زمینی بپوشانید تا ماکارونی قالب با ته دیگ داشته باشید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی