طرز تهیه خاویار بادمجان، روزنامه شیراز نوین
زمان آمادهسازی: 40 دقیقه
زمان پخت:30 دقیقه
مواد لازم برای 3 نفر
بادمجان: 2 عدد
گوجه فرنگی: 2 عدد
پیاز درشت: 1 عدد
فلفل دلمهای: 1 عدد
سیر: 2 حبه
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز: یک دوم قاشق چایخوری
آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
بادمجان یکی از محبوبترین میوههای خوراکی است. اشتباه نگفتم چون بر خلاف تصور بیشتر مردم، بادمجان یک میوه است و نه سبزی، همچنین خیلیها فکر میکنند بادمجان میوهای بیخاصیت است اما ابداً اینطور نیست؛ چون این میوه کلی ویتامین، فیبر و مواد معدنی دارد و خوبی آن این است که چربی و قند هم ندارد. خاویار بادمجان یکی از خوشمزهترین غذاهایی است که میشود با این میوه بنفش رنگ درست کرد، غذایی که اصلش به کشور روسیه بر میگردد و البته در خیلی از کشورها آن را میپزند و خیلی هم محبوب هست. با استفاده از بادمجان میشود غذاهای خوشمزهای مثل خورش قیمه بادمجان و رول مرغ و بادمجان درست کرد، حتی غذاهای مدرنی مثل بادمجان پارمزان هم از این میوه تهیه میشود. کلاً اگر در یخچالتان بادمجان داشته باشید دستتان برای درست کردن خیلی از غذاها باز هست. مواد خاویار بادمجان تقریباً شبیه گوجه بادمجان هست اما نحوه پخت آنها تفاوتهای عمدهای دارد و باعث میشود مزههایشان کاملاً متفاوت باشد.
طرز تهیه
مرحله اول: بادمجانها را کبابی کنید
بادمجانها را روی توری کباب بگذارید و سپس روی شعله گاز یا منقل قرار دهید تا کبابی شوند. برای آنکه پوست بادمجانها راحت کنده شود آنها را زیر آب سرد بگیرید و دستتان را روی بادمجان بکشید تا پوست آن جدا شود. بعد از پوستگیری بادمجانها را ساطوری کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: خاویار بادمجان را برای پخت آماده کنید
داخل یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید، پیاز را نگینی ریز خرد کنید و داخل روغن تفت دهید. وقتی پیازها کمی سبک شدند سیرهای خرد شده را نیز به پیاز اضافه کنید. در فاصلهای که پیاز و سیر سرخ میشوند فلفل دلمهای را نگینی خرد کنید. سعی کنید مواد را ریز خرد کنید تا در خاویار بادمجان دیده نشود، زیرا ویژگی خاویار له بودن همه مواد است.
فلفل دلمهای را نیز به سیر و پیاز اضافه کنید و تفت دهید. گوجهها را پوست بگیرید و رنده کنید، آنها را به همراه یک قاشق غذاخوری رب گوجه به محتویات قابلمه اضافه کنید. این مواد را به خوبی تفت دهید تا گوجهها و رب سرخ و حسابی خوشرنگ شوند. وقتی رنگ خاویار بادمجان به حد دلخواهتان رسید بادمجانهای ساطوری را اضافه کنید، شعله را کم کنید و اجازه دهید غذا جا بیفتد. بعد از گذشت 20 دقیقه نمک، فلفل قرمز و آبلیمو را به غذا اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر زمان بدهید تا کاملاً پخته شود و مزهها به خورد هم بروند. بعد از این زمان، خاویار را در ظرف دلخواه سرو کرده و با ترشی مخلوط میل بفرمایید و نوش جان.
نکات کلیدی
اگر طعم ترشی دوست ندارید میتوانید آبلیمو را حذف کنید.
در صورت تمایل به جای آبلیمو مقداری غوره داخل خاویار بادمجان بریزید. همچنین میتوانید در پایان دو قاشق آبغوره بریزید.
اگراین غذا را با روغن زیتون تهیه کنید طعم بهتری خواهد داشت.
اگر چرب بودن غذا برایتان اهمیتی ندارد میتوانید به جای بادمجان کبابی از بادمجان سرخ شده اضافه کنید، اما در مجموع طعم دودی بادمجان کبابی برای این غذا بهتر است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین