[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۱۵
  • دوره جدید

دونات سیب با سس کارامل ، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 30 دقیقه
 زمان پخت:10 دقیقه
 
 مواد لازم برای 6 نفر
آرد: 1 پیمانه
بیکینگ پودر: 1 قاشق چای‌خوری
جوش شیرین: 1 قاشق چای‌خوری
شکر: 2 قاشق غذاخوری
سیب: 2 عدد
تخم مرغ: 1 عدد
روغن: 1 قاشق غذاخوری
آب‌لیمو: 2 قاشق چای‌خوری
ماست: سه چهارم پیمانه
عسل: 2 قاشق غذاخوری 
دارچین: 1 قاشق چای‌خوری 
کره: 60 گرم
شکر قهوه‌ای: 1 پیمانه
خامه: 1 پیمانه

دونات انواع مختلفی دارد که طرز تهیه خیلی از آن‌ها را قبلاً آموزش داده‌ایم. دونات سیب با سس کارامل یکی از آن‌هاست. یک نوع دونات سیب دیگر هم آموزش دادیم که به آن فریتر سیب گفته می‌شد و سیب‌ها به صورت حلقه‌ای داخلش قرار می‌گرفتند و بعد در روغن سرخ می‌شد. گرچه دونات سیب بدون فر بسیار خوشمزه است، ممکن است مایل باشید دونات را داخل فر تهیه کنید. به ‌این ترتیب روغن خیلی کمی وارد دونات سیب می‌شود و میان وعده سالم‌تری خواهید داشت. برای تهیه دونات سیب با سس کارامل از فر استفاده می‌شود. خواهید دید که وقتی دونات را در فر بپزید عطر عالی سیب و دارچین فضای خانه را پر می‌کند. طرز تهیه سس کارامل مخصوص هم در‌اینجا گفته شده. البته شما می‌توانید از سس کارامل آماده هم استفاده کنید یا ‌این که کمی پودر قند روی دونات بپاشید.  
 طرز تهیه 
فر را با دمای 200 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود، سیب‌ها را پوست بکنید و به شکل مکعبی خرد کنید، سپس سیب‌های خرد شده، شکر و پودر دارچین را داخل کاسه‌ای بریزید و مخلوط کنید.
داخل کاسه‌ای دیگر آب‌لیمو، تخم مرغ، عسل، روغن و ماست بریزید و خوب مخلوط کنید، سپس ‌این مواد را کم کم به مواد خشک (مخلوط آرد، جوش شیرین، بیکینگ پودر، کمی نمک ) اضافه و مخلوط کنید، داخل قالب‌های دونات یا کیک را چرب کنید و سیب مزه‌دار شده را داخل قالب بریزید و پخش کنید، سپس خمیر دونات را روی سیب‌ها بریزید.
قالب را داخل فری که از قبل روشن کرده‌اید و گرم شده است به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا دونات‌ها بپزند و طلایی شوند، پس از پخت دونات‌ها را از قالب خارج کنید و اجازه دهید خنک شوند.

 سس کارامل مخصوص دونات سیب
 شکر سیاه، کره و خامه رقیق را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید (خامه صبحانه را کمی هم بزنید تا شل شود یا ‌اینکه می‌توانید به خامه چند قاشق شیر اضافه کنید تا رقیق شود).
روی حرارت متوسط مدام هم بزنید تا شکر حل شود، به هم زدن ادامه دهید تا سس کارامل غلیظ شود (حدود 15 دقیقه زمان برای آماده شدن سس لازم است، دقت کنید که حرارت زیاد نباشد)، در صورت تمایل می‌توانید چند قطره اسانس وانیل هم اضافه کنید.
پس از اینکه سس کاراملی آماده شد از روی حرارت بردارید و دونات‌ها را داخل سس بزنید و سرو کنید. می‌توانید روی سس کاراملی مغز گردوی خرد شده، کنجد، ترافل و … بپاشید. دونات سیب با سس کارامل را همراه چای یا نوشیدنی گرم دلخواه خود سرو کنید.

 نکته کلیدی
 مزه شیرین دونات از سیب و سس کارامل است و به همین دلیل نیازی به افزودن شکر اضافه نیست، اما چنانچه از سس کارامل استفاده نمی‌کنید، می‌توانید روی دونات‌ها را پس از خروج از قالب پودر قند بپاشید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی