[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۵۳
  • دوره جدید

بادمجـان پارمـزان، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 15 دقیقه
 زمان پخت: 70 دقیقه
 
 مواد لازم برای 8 نفر
بادمجان: 2 عدد
نمک دریا: 1 قاشق چای‌خوری
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری+ یک چهارم پیمانه
سیر خرد شده: 1 بوته
گوجه فرنگی: 800 گرم
ریحان خرد شده: یک دوم پیمانه
فلفل سیاه: به مقدار لازم
آرد سوخاری: 1 و یک دوم پیمانه
پنیر پارمزان: 1 و یک چهارم پیمانه
آرد: سه چهارم پیمانه
تخم مرغ: 4 عدد
پنیر موزارلا: 700 گرم

سوفله و گراتن از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار هستند که انواع مختلف داشته و به روش‌های مختلفی درست می‌شوند. به طور کلی ویژگی مشترک در همه گراتن‌ها این است که مواد به شکل لایه لایه روی هم قرار گرفته و پخته می‌شود. در بین انواع گراتن، گراتن گوشت و بادمجان شناخته شده‌تر از سایر گراتن‌هاست. اگرچه گراتن سیب زمینی هم طرفدارهای زیادی دارد و علاوه بر وعده‌های اصلی، می‌شود آن را به عنوان پیش غذا هم سرو کرد، اما تنوع گراتن بادمجان خیلی بیشتر از گراتن‌های دیگر است و می‌شود آن را با قارچ، گوشت، سبزیجات و سایر مواد ترکیب کرده و یک غذای جدید درست کرد. در این مطلب قصد داریم یک غذای جدید به شما معرفی کنیم که شباهت زیادی به گراتن بادمجان دارد. اسم این غذا، گراتن پارمزان هست و همان طور که از اسمش پیداست، بادمجان و پنیر پارمزان دو ماده  اصلی آن هستند. در طرز تهیه بادمجان پارمزان از هیچ گوشت و مرغی استفاده نمی‌شود و می‌تواند یک غذای بدون گوشت ایدئال برای گیاه‌خواران باشد. این غذای خوشمزه یک سس مخصوص دارد که با سیر و  گوجه درست می‌شود و بسیار خوشمزه است. بادمجان پارمزان دو مرحله پخت دارد؛ در مرحله اول باید بادمجان‌ها را آماده کنید و داخل فر بپزید. بعد از این که بادمجان‌ها پخته و خنک شد، آن‌ها را لایه لایه با سس و پنیر داخل ظرف می‌چینید و دوباره داخل فر می‌پزید. به همین سادگی! البته طرز تهیه این غذای ساده یک سری فوت و فن هم دارد که در جزئیات بیشتر به شما می‌گوییم. به کسانی که طرفدار غذاهای پنیری هستند، پیشنهاد می‌کنیم حتماً طرز تهیه بادمجان پارمزان را یاد بگیرید؛ چون در این غذا علاوه بر پنیر پارمزان، از پنیر موزارلا هم استفاده می‌شود و پر از پنیرهست! طرز تهیه بادمجان پارمزان را از دست ندهید! دستور پخت آن را همین الان یاد بگیرید و این غذای جدید و فوق‌العاده خوشمزه را به راحتی در خانه درست کنید. از آن جایی که طرز تهیه این غذای خوشمزه خیلی ساده است، بادمجان پارمزان می‌تواند یک غذای ایدئال برای دورهمی‌ها و مهمانی‌ها باشد.
 طرز تهیه
۱- بادمجان‌ها را با پوست به شکل حلقه حلقه خرد کنید، روی هر دو طرف آن‌ها کمی نمک بپاشید و اجازه دهید تا آب آن‌ها خارج شود. برش‌های بادمجان را روی تخته و یا چند دستمال حوله‌ای بگذارید. حدود ۲ ساعت زمان برای خارج شدن آب بادمجان‌ها کافی است.
۲- داخل تابه ۱ قاشق روغن زیتون بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید.
۳- سیر را پوست بکنید و ریز خرد کنید. سیر خرد شده را داخل روغن زیتون به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا زمانی که عطر آن خارج شود.
۴- گوجه فرنگی‌ها را پوست بکنید و خرد کنید، سپس آن‌ها را به سیر اضافه کرده و کمی حرارت را زیاد کنید تا آب گوجه فرنگی‌ها بخار شود. ۱۵ دقیقه زمان برای تفت و پخت گوجه‌ها کافی است.
۵- نمک و فلفل را به گوجه‌های پخته شده اضافه کنید. برگ‌های ریحان تازه را کاملاً ریز خرد کنید. ریحان خرد شده را نیز به مواد اضافه کرده و بلافاصله تابه را از روی حرارت بردارید.
۶- آرد سوخاری را با یک‌چهارم پیمانه از پنیر پارمزان رنده شد مخلوط کنید و در یک کاسه بریزید. آرد را نیز در کاسه‌ای جداگانه بریزید.
۷- در کاسه دیگر، تخم مرغ‌ها را با همزن دستی خوب بزنید تا کاملاً یکدست شوند و کف کنند.
۸- فر را در دمای ۴۲۵ درجه فارنهایت (۲۰۰ درجه سانتی‌گراد) گرم کنید.
۹- روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کرده و سطح آن را با روغن زیتون کمی چرب کنید.
۱۰- بادمجان‌های حلقه شده را با دستمال خشک کنید تا آب اضافه آن‌ها گرفته شود. سپس آن‌ها را ابتدا در کاسه آرد، سپس تخم مرغ و در نهایت در کاسه مخلوط آرد سوخاری و پنیر پارمزان غوطه‌ور کنید. بادمجان‌ها را روی کاغذ روغنی چرب شده بچینید و روی آن‌ها را نیز کمی چرب کنید.
۱۱- سینی فر بادمجان‌های آماده شده را داخل فر قرار داده و به مدت ۱۸ الی ۲۰ دقیقه آن‌ها را بپزید. در نیمه پخت بادمجان‌ها، سینی فر را بچرخانید تا حرارت به تمام قسمت‌های آن برسد. سپس آن را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا بادمجان‌ها کاملاً خنک شوند.
۱۲- کمی از سسی را که از قبل آماده کرده‌اید، کف ظرف پیرکس بریزید و آن را در تمام قسمت‌های ظرف پخش کنید.
۱۳- یک لایه از بادمجان‌ها را روی سس گوجه فرنگی بچینید.
۱۴- روی بادمجان‌ها را با نصف مقدار پنیر موزارلا بپوشانید. سپس مقداری از باقی مانده پنیر پارمزان رنده شده را نیز به آن اضافه کنید.
۱۵- مجدداً یک لایه از بادمجان‌ها را روی مواد بچینید. مجدداً مقداری از سس گوجه فرنگی را به عنوان لایه دیگر روی بادمجان‌ها بریزید.
۱۶- مقداری از پنیر موزارلا و پارمزان را روی سس گوجه بریزید. مجدداً بادمجان‌ها را به عنوان لایه نهایی روی مواد بچینید. روی آن را با سس و پنیر پارمزان بپوشانید.
۱۷- فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم کرده و پیرکس را داخل آن قرار دهید. حدود ۳۵ دقیقه زمان برای آماده شدن بادمجان پارمزان کافی است.
۱۸- بعد از پخت بادمجان پارمزان، حدود ۱۰ دقیقه پیش از برش و سرو به آن زمان دهید تا کمی خنک شده و مواد کمی سفت شوند.
۱۹- بادمجان پارمزان را به اندازه دلخواه برش بزنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید.
نوش جان!

 نکات کلیدی
 بهتر است از پنیر موزارلای ورقه‌ای برای درست کردن بادمجان پارمزان استفاده کنید.
 حتماً بادمجان‌ها را با پوست حلقه حلقه کنید، در غیر این صورت بادمجان بعد از پخت له خواهد شد.
 بهتر است از بادمجان‌های بزرگ برای درست کردن بادمجان پارمزان استفاده کنید تا حلقه‌های بزرگ‌تری داشته باشید. حتی می‌توانید از بادمجان دلمه‌ای برای این کار استفاده کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی