[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۵۸
  • دوره جدید

طرز تهیه گوجه بادمجان، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 45 دقیقه
 زمان پخت: 45 دقیقه
 
 مواد لازم برای 4 نفر
بادمجان: 5 عدد
گوجه فرنگی: 3 عدد
پوره گوجه: 1 پیمانه
پیاز بزرگ، 1 عدد
دارچین: یک دوم قاشق چای‌خوری
گرد لیمو عمانی: 1 قاشق چای‌خوری
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار نیاز

خورش گوجه بادمجان یکی از غذاهای لذیذ گیاهی است و سرشار از ویتامین. خورش بادمجان را می‌توان با روش‌های متفاوت و انواع گوشت تهیه کرد که هر نوع آن برای عاشقان بادمجان دلچسب و خوشمزه است مانند مسما بادمجان که اصولاً با گوشت مرغ تهیه می‌شود و خورش بادمجان با گوشت قرمز.
شاید بتوان گفت که خوراک گوجه بادمجان گیاهی یکی از راحت‌ترین خوراک‌هایی است که می‌توان با بادمجان تهیه کرد که هم می‌توان با نان آن را سرو کرد و هم با برنج.
پیش از آنکه روش تهیه خورش گوجه بادمجان را آموزش بدهیم شاید بد نباشد کمی‌ راجع به فواید بادمجان بدانیم که در ادامه راجع به آن خواهیم گفت.
بادمجان سر شار از ویتامین‌های A-C-B1-B2-B6   است و البته حاوی پروتئین و پتاسیم که حفاظت از دستگاه گوارش، کمک به کاهش وزن، جلوگیری از سرطان، سلامت قلب و عروق، تقویت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان، کنترل دیابت و … از جمله خواص بادمجان است.
در ادامه مطلب روش تهیه این خورش لذیذ را با هم می‌خوانیم.
 طرز تهیه
 مرحله اول
بادمجان را پس از شستن پوست بگیرید و از وسط دو نیم کنید. 
بادمجان  را در صافی بریزید. روی هر یک از بادمجان‌ها مقداری نمک بریزید و اجازه دهید 30 دقیقه استراحت کند و تلخی آن از بین برود (آب زردی که از بادمجان نمک سود شده  خارج می‌شود ممکن است حساسیت‌زا باشد، پس قبل از پخت بادمجان بهتر است تلخی‌اش را بگیرید)
 مرحله دوم
پس از نیم ساعت بادمجان را بشویید و روی یک دستمال تمیز قرار دهید تا آب آن گرفته شود.
 مرحله سوم
در تابه مقداری روغن بریزید. زمانی که روغن داغ شد بادمجان‌ها را در روغن سرخ کنید.
برای گرفتن روغن اضافی بادمجان پس از سرخ شدن، آن را روی دستمال حوله‌ای آشپزخانه قرار دهید تا روغن را جذب کند. (یک روش برای سرخ کردن بادمجان این است که ابتدا بادمجان را با مقداری آب بپزید و بعد آن را سرخ کنید که در این صورت روغن کمتری جذب بادمجان می‌شود).
اگر دوست داشته باشید می‌توانید بادمجان را با پوست سرخ کنید.
 مرحله چهارم
گوجه‌ها را به صورت حلقه‌ای برش بزنید و در روغن بادمجان سرخ کنید.
 مرحله پنجم
پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه‌ای جداگانه بریزید تا سرخ شود. سپس  پوره گوجه یا رب را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا گوجه نرم شود.
 مرحله ششم
در این مرحله ادویه‌ها را اضافه کنید. بادمجان‌های سرخ شده را در تابه بچینید و گوجه‌های حلقه شده را روی آن قرار دهید. در ظرف را ببندید تا خورش گوجه بادمجان خوب لعاب بیاندازد و مقداری از آب آن کشیده شود.

 نکات کلیدی
 خورش گوجه بادمجان اگر با برنج سرو شود بهتر است کمی ‌آب داشته باشد ولی اگر آن را با نان سرو می‌کنید اجازه دهید آب آن کاملاً کشیده شود.
 اگر دوست دارید یک حبه سیر له کنید و آن را همراه پیاز تفت دهید تا عطر و طعم خورش بیشتر شود.
 فلفل دلمه هم‌خوانی بسیاری با خورش گوجه بادمجان دارد پس اگر مایل بودید، یک دوم پیمانه فلفل دلمه خرد شده به خوراک بادمجان اضافه کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی