[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۵۴
  • دوره جدید

طرز تهیه نـان سیـر، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 15 دقیقه
 زمان پخت: 15 دقیقه
 
 مواد لازم برای 4 نفر
نان باگت: 1عدد
سیر تازه: 4 حبه 
روغن زیتون: 1 پیمانه
نمک و فلفل: به مقدار لازم
پودر آویشن: یک دوم قاشق چای‌خوری

نان سیر (garlic bread) یکی از پر طرفدارترین و  لذیذترین غذاهای فوری یا فست فود است که روش تهیه ساده‌ای دارد و امروزه در لیست غذایی بیشتر رستوران و غذاخوری‌ها به عنوان پیش غذا قرار دارد. تهیه نان سیر بسیار ساده اما متنوع است و هر کس به شیوه‌ای و با استفاده از مواد مختلف متناسب با ذائقه‌اش می‌تواند نوعی از آن را تهیه کند. اما رایج‌ترین شکل آن که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، به نان سیر ایتالیایی شهرت دارد، یعنی تکه‌ای نان باگت آغشته به روغن زیتون و سیر که  برای متنوع  کردن طعم و مزه‌اش انواع ادویه، سبزیجات تازه و خشک و … را در تهیه آن به کار می‌برند .
همان طور که گفتیم و حتماً می‌دانید و دیده‌اید این نان به شیوه‌های مختلف و نیز در شکل‌های گوناگون تهیه می‌شود؛ برای مثال هرچند نان سیر در رده پیش غذا یا فینگر فودهای آسان و فوری قرار دارد ولی انواعی از آن مراحل تهیه زمان بری دارد، مانند آنچه در تهیه نان سیر هندی می‌بینیم؛ همچنین اگر بخواهیم از نوعی دیگر نام ببریم باید به نوع پیتزایی‌اش اشاره کنیم که در سال‌های اخیر بسیار مورد پسند واقع شده و تعداد طرفدارانش رو به افزایش است .
نان سیر پیتزایی چیست؟ در بسیاری از  رستوران‌ها نان سیر به شکل مرسوم آن سرو می‌شود و روش تهیه آن تفاوتی با نوع خانگی‌اش ندارد اما هستند رستوران‌هایی که نان سیر را به شکل پیتزا یعنی با خمیر پیتزا و در تنور طبخ می‌کنند که این نوع دارای طعمی‌خاص و بسیار لذیذ است.
اما در بین انواع نان سیرِ ایتالیایی، نان سیر پنیری یکی از محبوب‌ترین‌ها است که با انواع پنیر چون پنیر موزارلا، چدار، فتا و ... می‌توان آن را درست کرد، در این دستور قصد بر آن است شما عزیزان را با روش تهیه نان سیرِ ساده و پنیری خانگی در فر آشنا کنیم؛ خوب است بدانید با انواع سس از جمله سس تارتار، سس گوجه و یا با انواع دیپ می‌توانید این نان را سرو کنید ؛ لازم به ذکر است هرچند نان  سیر جزو پیش غذاهای ساده است  ولی به دلیل چرب و پرکالری بودن می‌توان آن را به عنوان غذایی کامل در یکی از وعده‌های غذایی اصلی استفاده کرد.

 طرز تهیه
 مرحله اول
برای تهیه این پیش غذا محدودیتی در انتخاب نان نیست و هر نوع نانی را می‌توان مورد استفاده قرار داد (نان باگت، نان تست، نان سبوس‌دار، نان همبرگری و…)
نان‌ها را به شکل دلخواه برش بزنید و آماده کنید. یک حبه سیر را به دو نیم کنید و سیر را از سمت برش خورده روی نان‌ها به خوبی ماساژ دهید تا نان طعم‌دار شود.
 مرحله دوم
روغن زیتون را در ظرفی مناسب بریزید. سیر له شده را همراه  نمک، فلفل و آویشن به روغن زیتون اضافه کنید.
 مرحله سوم 
به وسیله برس، نان را به مایه آماده شده آغشته کنید، کمی ‌صبر کنید پس از چند دقیقه دوباره این کار را تکرار کنید تا این ترکیب به خوبی به خورد نان رود، به این صورت نان سیر خوشمزه‌ تری خواهید داشت.
 مرحله چهارم
نان‌های آغشته به سیر و روغن زیتون  را در سینی فری که کف آن را با کاغذ روغنی پوشانده‌اید، بچینید و به مدت 15 دقیقه در فر گرم شده با دمای 170 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا به خوبی تست شود. در انتهای کار می‌توانید گریل را روشن کنید تا روی آن به خوبی برشته و طلایی شود.

نان سیر پنیری:
برای داشتن نان سیردار پنیری پس از چیدن نان‌ها در سینی فر، مقداری از هر نوع پنیر رنده شده‌ای که دوست دارید روی نان سیر بریزید و بعد در فر قرار دهید.
می‌توانید روی پنیر کمی‌کره ذوب شده و یا از همان ترکیب روغن زیتون و سیر بریزید و بعد در فر قرار دهید.
پس از تست شدن نان سیر و ذوب شدن پنیر، گریل را روشن کنید تا روی پنیر سرخ شود.

 نکات کلیدی
 همان طور که پیشتر گفته شد می‌توانید در نان سیر از انواع سبزی خرد شده تازه یا سبزی خشک استفاده کنید. به این صورت که در مرحله دوم  سبزی را نیز همراه سایر مواد به روغن زیتون اضافه کنید و بعد آن را روی نان بمالید و یا حتی می‌توانید قبل از گذاشتن نان سیر در فر سطح نان را با سبزی بپوشانید که در این بین می‌توان از نان سیر و جعفری به عنوان نوعی پر طرفدار نام برد.
 نان سیر را بدون فر یعنی روی اجاق گاز هم می‌توان تهیه کرد پس اگر فر در دسترس نبود از این شیوه استفاده کنید.
 برای تزیین این پیش غذا از قارچ، زیتون، ذرت، انواع فلفل و ... می‌توان استفاده کرد و همچنین این نان خوشمزه در کنار انواع غذاهای سرخ شده، فست فود، سالاد(به خصوص سالاد سزار )، پاستا و … کاربرد دارد.
 این نان سیردار خوشمزه را حتی به شکل اسنک در ساندویچ ساز می‌توان آماده کرد.
 به جای روغن زیتون می‌توانید به همان میزان از کره ذوب شده استفاده کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی