خوردنیهایی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکنند، روزنامه شیراز نوین
سیستم ایمنی بدن وظیفه مقابله با انواع ویروسها را دارد و ضعف آن میتواند موجب مرگومیر شود. خوردن برخی از خوراکیها میتواند به این ضعف شدت بیشتری دهد. به گزارش مشرق، برای اکثر ما خوردن شیرینی، شکلات، بستنی و یا یک بسته ویفر تُرد، بهترین روش برای پرخوری و دوری از تمام استرس و اضطراب محسوب میشود. گاهی اوقات نیز برای ارضای هوسهای گرسنگی عجیب و غریب خود به خوردن چندین غذا و نوشیدنیهایی چون قهوه و تنقلات سرخکردنی میآوریم. اما آیا میدانید که این عادتهای کوچک در طولانیمدت میتوانند سیستم ایمنی بدن را به تدریج ضعیف و سلامتتان را تحت تأثیر قرار دهند؟! داشتن بدن و ذهنی سالم یکی از چالشهای این دنیای پرسرعت بوده و سلامت آنها برای زنده ماندن ضروری است، اما متأسفانه غالباً برای تسکین استرس و اضطراب خود این خوردنیها را انتخاب میکنیم، در حالی که اگر توجه کنیم، میتوانیم با عادتهای سالم و ورزش از شر تمامی مشکلات رها شویم. از آنجا که جهان با مرگبارترین حملات ویروسها در تمامی ادوار در حال مبارزه است لازم است محتاطانه عمل کنیم. بدون هیچگونه راه درمان یا واکسیناسیون تنها راه برای ایمن ماندن مصرف غذاهایی است که سیستم ایمنی را قوی سازد. همانطور که میدانید براساس ضربالمثل «روم یکروزه ساخته نشده است» داشتن یک سیستم ایمنی قوی، باید در کنار حذف عادتهای ناسالم غذایی باشد که این امر نیاز به تلاش زیادی دارد. بدین منظور در این بخش خوراکیهایی معرفی شدهاند که سیستم ایمنی بدن را به آرامی و به مرور زمان ضعیف میکنند.
۱. شکلات، آدامس و ژله:
با تصور اینکه خوردن اندکی شیرینی به بدن آسیبی نمیرساند روی به برخی آبنباتها و ژلههای خوشمزه میآوریم در حالی که در درازمدت میتوانند بر سلامتی ما تأثیر منفی بگذارند. این آبنباتهای شیرین بهدلیل وجود قند بسیار، بلافاصله حال ما را خوب میکنند. مصرف زیاد قند باعث التهاب شده و با ضعیف شدن گلبولهای سفید باعث تضعیف سیستم ایمنی میشوند. گلبولهای سفید در خون با عفونتها و آنتیبادیها مبارزه میکنند و از اینجهت مصرف زیاد خوردنیهای شیرین در طولانیمدت میتواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر گذاشته و منجر به بیماریهایی مانند دیابت و کلسترول شود.
۲. غذاهای سرخشده:
مصرف غذاهای سرخشده سبب مسدود شدن شریانهای قلبی و افزایش کلسترول بد و کاهش عمر میشود. مصرف این غذاها سبب ضعیف شدن سیستم ایمنی شده و التهابات درونی بدنتان را دیرتر بهبود میبخشد.
۳. گوشت قرمز:
هنگام درگیری با عارضهای، گوشت قرمز سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند و بیماری شما دیرتر درمان میشود، زیرا هنگامی که گوشت قرمز مصرف میکنید التهابی در بدنتان بهوجود میآید که باعث میشود، بدن دیگر نتواند با بیماری و باکتری مبارزه کند.
۴. سودا:
آب گازدار یا آب کربناته، آبی است که در آن کربندیاکسید، تحت فشار، حل شده باشد. آب گازدار، اسید فسفریک بالایی دارد که منابع منیزیم و کلسیم بدن را خالی میکند و بدن را ضعیف کرده و سبب تضعیف سیستم ایمنی میشود.
۵. توتفرنگی:
خوردن انواع توتها برای سلامتی عالی است، اما از جهاتی دیگر ممکن است عالی به نظر نرسد. این توتهای فوقالعاده خوشمزه میتوانند طعم خوبی را به هرچیزی اضافه کنند، اما آیا میدانید که خوردن توتفرنگی به مقادیر زیاد میتواند مصونیت شما را کاهش دهد؟! توتفرنگی، هورمونی به نام هیستامین را آزاد میکند که منجر به احتقان میشود، بنابراین افزایش میزان هیستامین منجر به احساس ناراحتی در بینی شده و مشکلات سینوسی را تشدید خواهد کرد.
۶. ذرت:
در طول بیماری، سیستم گوارش به خوبی کار نمیکند و مصرف ذرت در بیماری بهدلیل دیرهضم بودن آن سبب تشدید بیماری و افزایش مشکلات گوارشی میشود.
۷. گلوتن:
گلوتن، پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار است که به سختی هضم م شود. مصرف غذاهای حاوی گلوتن باعث افزایش تولید مخاط گوارشی میشود و افزایش مخاط، سبب تضعیف دستگاه ایمنی در مبارزه با بیماری خواهد شد.
۸. قهوه:
اکثر ما روز خود را با این نوشیدنی فوقالعاده آرامشبخش شروع میکنیم، زیرا در تسکین استرس روزانه عالی عمل میکند، بنا براین به بخش جدانشدنی زندگی خیلی از ما تبدیل شده است. قهوه حاوی کافئین است و مصرف زیاد آن منجر به سوهاضمه، نفخ و ناراحتی معده میشود. گذشته از این، نوشیدن زیاد قهوه میتواند کمآبی بدن را به همراه داشته باشد، زیرا کافئین ادرارآور بوده و سبب تهوع میشود، بنا بر این، بدن با کمبود آب مواجه خواهد شد.
۹. سوسیس و کالباس(غذاهای فرآوریشده):
مصرف سوسیس و کالباس نه تنها در زمان بیماری بلکه برای همه افراد مضر است؛ این نوع از غذاها بهدلیل داشتن نمک فراوان سبب افزایش سردرد، تهوع و استفراغ و تضعیف دستگاه ایمنی میشود.
۱۰ . گلوتامات منوسدیم(MSG):
یک افزودنی معمول در برخی از مواد غذایی است که عطر و طعم آن را افزایش میدهد. MSG بر روی بسته خوراکی ذکر میشود. مصرف مواد غذایی حاوی MSG سبب میشود برخی از افراد دچار سردرد، سفتی عضلات، ضعف و گرگفتگی، فشارخون بالا و افزایش وزن و به دنبال این علائم، دچار تضعیف دستگاه ایمنی و تشدید بیماری شوند.
۱۱. چیپس و ویفر:
چیپسها بهترین همراه ناسالم برای پرخوری هستند؛ این خوراکی نمکی و فرآوریشده با نمک و چربی فراوان بدون شک بسیار خوشمزه است، اما نمک زیاد میتواند سیستم ایمنی بدن را در طولانیمدت تضعیف کرده و باعث ایجاد اختلالاتی مانند فشارخون بالا و کلسترول شود.
۱۲. لبنیات:
محصولات لبنی حاوی کازئین میباشند. برای هضم، این ماده موجود در لبنیات، معدهای قوی نیاز است. در طول بیماری عمل هضم و جذب در معده کاهش مییابد بنابراین غذاهای هضم نشده در بدن ایجاد فساد نموده و سبب تشدید بیماری میشود.
۱۳. سویا:
مصرف سویا در ایام بیماری سبب تضعیف دستگاه ایمنی و تشدید بیماری میشود، زیرا سطح سدیم در این خوراکی بسیار بالاست و آب بدنتان را تحتتأثیر قرار میدهد.
۱۴. بستنی:
بستنیها بهترین خوراکی در تابستان و گرما محسوب میشوند. جای تعجب نیست که طعم خوشمزه آن چنان جذابیتی دارد که مقاومت در برابر آن دشوار میشود، اما اگر به خوردن آن اعتیاد دارید وقت آن رسیده است که دکمه توقف را بزنید و اکنون آن را کنار بگذارید. این خوراکی شیرین، سرشار از خامه و شیر است که باعث میشود سطح چربیهای اشباعشده در بدن افزایش یابد و علاوه بر این شکر موجود در بستنی باعث افزایش التهاب و قند خون خواهد شد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین