[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۷۵
  • دوره جدید

نی‌ریز، قطب تولیدآنغوزه تلخ کشور، روزنامه شیراز نوین

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: برداشت آنغوزه تلخ از اوایل خردادماه در این شهرستان آغاز شده ‌است و تا اواخر شهریورماه ادامه دارد. به گزارش روابط‌عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز، علیرضا بصیری تصریح‌کرد: نی‌ریز با سطح یکصدهزار هکتاری آنغوزه در عرصه‌های منابع طبیعی، از دیرباز قطب تولید آنغوزه تلخ کشور و رویشگاه این گیاه به‌صورت خودرو بوده است و در حال حاضر افزون بر یک‌هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان به کشت آنغوزه دیم اختصاص یافته که نزدیک به 300 هکتار آن مثمر است. بصیری اظهار کرد: هر غده آنغوزه در طول برداشت به‌طور متوسط ۱۸ مرتبه به‌صورت عرضی برش می‌خورد و در مجموع هشتاد تا صدوپنجاه گرم شیرابه از آن به‌ دست می‌آید و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری حدود 120 تن صمغ آنغوزه برداشت شود که علاوه بر مصارف داخلی، به کشور‌هایی ازجمله چین و هندوستان صادر می‌شود. وی ابرازکرد: دوره باردهی این گیاه هر پنج تا هفت سال یک ‌بار است؛ از این‌رو برای افزایش بهره‎وری و کاهش هزینه‌ها، می‌توان اقدام به کاشت نشای آنغوزه کرد که با این روش دوره باردهی دو سال کاهش یافته و سودآوری بیشتری را در پی خواهد داشت. این گونه نادر گیاهی بوته‌ای بزرگ، علفی و چندساله است که ساقه نسبتاً محکم و ضخیم با سطحی خشن دارد؛ ارتفاع آن گاهی به ۲.۵ متر و طول برگ‌های بزرگ و ضخیم آن تا ۶۰ سانتی‌متر می‌رسد؛ رویشگاه آن منحصراً ایران، افغانستان، تاجیکستان، قزاقستان و ازبکستان است؛ شیرابه آن مصارف دارویی، صنعتی و خانگی دارد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی